Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

weneto

16. 10. 2008 17:33
Obávám se že Vámi zmíněné klady

tohoto více a více se roztáčejícího kruhu, budou zcela zapomenuty v bolestech, které krize přinese;-)

Tudíž Váš optimismus ˇat se již týká kterékoliv oblasti nijak nesdílím - neb o tom že národní zájmy platí, velcí si vždy prosadí svou a ekonomie je politickým nástrojem ví každé malé dítě, to že je to nyní zjevnější je sice krásné, ale co z toho

0 0
možnosti
DS

Streit

16. 10. 2008 21:10
Re: Obávám se že Vámi zmíněné klady

Vybavila se mi po Vaší reakci situace, kdy jsem po vpádu okupačních vojsk v r. 68 pocítil jistou úlevu:Ták a je to jasné, už si nemusíme nic nalhávat o nerozborném přátelství... Mě ty polibky Dubčeka s Brežněvem iritovaly více, než tank před domem, když jsem se ráno o prázdninách probudil. Chvíli dokonce ta pasivní rezistence národa byla opojná. Než přišlo vystřízlivění z normalizace a zase lhaní a mlžení...

0 0
možnosti
G

gh_12

16. 10. 2008 16:07
Obávám se,

že tato finanční krize žádné "dobré" stránky nemá a mít nebude. Nikdo ani vlastně zatím vůbec netuší (a ani asi tušit nechce) jak vlastně hluboko vede. Tím méně jak strastiplná cesta a kudy z ní povede. "Státy" a jejich představitelé zatím jen panicky vykřikují, že se nic hrozného neděje a vše zvládnou, jen aby nemusely přiznat, že vlastně nemají ani tušení, co se pod jejich "správou" desítky let v ekonomice odehrávalo a skutečná panika (se všemi důsledky - celosvětovými důsledky) nezačala okamžitě. EU (jako 50 let starý politický - ne ekonomický koncept) není vůbec akceschopná (možná pouze byrokraticky), tím méně v jakékoliv krizi. A navíc ani tato "odhalení" stejně nic nepřinesou, protože lidé (a jejich voliči) se stejně z NIČEHO nepoučí a stále budou opakovat stejné vzorce jednání, které vlastně k podobným "krizím" vedou. Dle jednoho z Murphyho zákonů se každý živý organizmus začne chovat rozumně - po vyčerpání všech dostupných možností - a to se u lidí ještě zjevně zdaleka nestalo.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

16. 10. 2008 15:09
Já doufám,

že by krize mohla narušit byrokraty v Bruselu a mohla se rozjet v Evropě nacionální vlna. Pomohlo by to ozdravení vazeb. Pokud nastane hyperinflace, bude pro to krásným podložím. Každý začne bojovat za sebe, jednotlivé státy si začnou vyčítat, jak jeden doplácí na druhý a bublina splaskne. A odhadovaná doba nejhorší krize 3 - 4 roky odpovídá roku 2012. Jen by mě zajímalo, jak to věděli staří Máyové ;-D;-D;-D.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 10. 2008 15:22
to je úhel pohledu

čas i prostor jsou jen formy interpretace dat. Z takového pohledu je to totální determinace - neexistuje náhoda, ani minulost a ani současnost. Je to jen pohled na data v jiných parametrech. To jen proces uvědomování je u člověka parametrizován časem.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 10. 2008 14:33
mám obavy, že

v USA i EU je veřejné mínění ve stavu, ve kterém bylo v r. 1946 v ČR. To, že socialismus není ta správná cesta už pochopili v Číně i v Rusku. My si to budeme muset zřejmě asi ještě jednou zopáknout, bihužel.

0 0
možnosti
O

Olle.OT

16. 10. 2008 14:17
Ano

Třeba na Islandu by teď za tu 'nabubřelou integraci'  v EMU dali hodně. Podobné nacionalistické proklamace a la Václav Klaus mají jednu velkou nevýhodu - nikdy nic nenavrhují,jenom kritizují,a vymýšlí nové termíny pro 'spiknutí' těch na druhé straně...Myslíte pane Streite,že když si použijete podobné termíny jako ekotyranie a eurobyrokracie, tak dodáte svým názorům na vážnosti? A proč to není třeba naopak,eurotyranie a ekobyrokracie? Možná vymyslíte ještě něco lepšího...a pořád to bude jenom spousta silných slov na nic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...