Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Anup1

9. 5. 2008 19:38
Nulová varianta ,

by byla dobré řešení.

Církeve vidí čím dál víc,že je lidé neberou.(kvůli tomu,že svým chováním jdou hodně v rozporu s tím,co káží)Možná cítí,že budou brzy zbytečné,proto se snaží materiálně zabezpečit.

Kdyby byly pochopily Bibli správně,nemohly by přece nikdy majetek hromaditt,tedy ani vlastnit!

Proč by na ně měly doplácet ještě naše děti i vnuci?

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

10. 5. 2008 16:40
Re: Nulová varianta ,

Otevřel jste někdy Bibli. když se jí oháníte? Majetkem disponovala už apoštolská církev: "Nikdo mezi nimi netrpěl nouzi, neboť ti, kteří měli pole nebo domy, prodávali je, a peníze, které utržili, skládali apoštolům k nohám. Z toho se rozdávalo každému, jak potřeboval." (Sk 4,34-35)

0 0
možnosti
T

tromi

9. 5. 2008 17:22
katolická církev je zločinecká organizace

prapůvdec veškerých totalitních systémů na světě a v současné době svým tmářstvím pouze škodící. Lidovci by šli do koalice i s komunisty, jen aby byli u koryta

0 0
možnosti
J

jirkan01

9. 5. 2008 15:30
Ještě větší blbec než jsme doufali

jste vy, pane. Přál bych Vám, aby vás někdo okradl o všechno, 50let vás perzekuoval, a pak vám nabídl nulovou variantu. Největší nebezpečí pro společnost nejsou ani komunisti ani církev, ale blbci. Vemte si to k srdci.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

9. 5. 2008 15:56
Re: Ještě větší blbec než jsme doufali

zlodejem je predevsim cirkev

0 0
možnosti
JN

palok59

9. 5. 2008 15:01
právo

No to je troufalost - stát chce vrátit něco církvi a já jako ateiosta z toho nebudu nic mít - to by tak hrálo!!! No a co takhle srovnání s knížetem Schwarzenbergem?je to jen příklad, který všichni znají. Bez skurpulí se mu majetek vrátil - byl ukraden stejně jako majetek církevní. Jak nabyla majetek církev a jak rod Schwarzenbergů? Je v tom tak zásadní rozdíl? Proč jeden majetek vrátíme takřka s nadšením pro nápravu křivd a druhý ne jenom proto, že mě osobně se to jaksi nehodí? Mimo uvedené: vážení, kteří tady nadáváte na flanďáky - kdo z Vás ví s jistotou, že jeho pra, či prapra rodiče nebyli taky věřící? a až komoušům se podařilo Vás či Vaše rodiče přeškolit na ateisty?

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

9. 5. 2008 15:08
Re: právo

stat nic vracet nemuze, protoze nema z ceho - ve skutecnosti to budou platit vsichni obyvatele, vcetne ateistu, ze svych dani

rod schwarzenbergu siril nejakou nenavistnou ideologii  srovnatelnou s komunismem? provadel vymyvani mozkyu, vydirani a zastrasovani, prodej odpustku, inkvizici, "rekatolizaci"  a podobna svinstva?

navic rodu schwarzenberků nikdo nic nevracel, restituovali zcela konkretni lide, zadne "schwarzenberske" organizace

cirkev umi jen krast (viz odhaleny pokus ukrast katedralu) a lhat (nejen o bohu, ale i napriklad o tom, ze ateismus je nejaky produkt komunismu ci co - daleko vic nez komunisti s vami zatocili nekteri rakousko-uhersti panovnici a prvni republika)

0 0
možnosti
LH

ant.

9. 5. 2008 11:07
Nulová varianta! - na to malá česká závistivá dušička slyší.

...nechápu, o čem se vůbec vede debata - komunisté UKRADLI církvím majetek, spoustu ho dokázali zdevastovat a teď vlastně ti samí ZLODĚJI - ať už v oranžovém nebo rudém dresu - rozhodují o tom, zda bude část UKRADENÉHO majetku vrácena...!!!...Nedivím se, že je náš stát znám více jako "Absurdistán" než jako Česká republika....8-o...kdo z těch, co tu teď křičí "církvím nic nevracet" by souhlasil s tím, že např. zloděj, který ukradl jejich majetek, si ukradené ponechá a pojišťovna jim nic platit také nebude ?...asi nikdo...!!! Jo - nejsem věřící, ale aspoň občas používám hlavu k přemýšlení - zkuste to také...;-)

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

9. 5. 2008 11:19
Re: Nulová varianta! - na to malá česká závistivá dušička slyší.

naopak - kradla a krade predevsim cirkev

ukazkou je jeji snaha ukrast katedralu - ktera byla z velke casti postavena az za prvni republiky, v zadnem pripade z cirkevnich zdroju - a ani jeji starsi casti nikdy cirkvi nepatrily

0 0
možnosti
VP

vilhaus

9. 5. 2008 11:00
Pro wer440.

Krédo ateisty - věřit v sám sebe.

To znamená být sobec, třeba to tak nevnímáš, ale prakticky to tak je, že?

0 0
možnosti
PN

vver440

9. 5. 2008 11:05
Re: Pro wer440.

možná, ale pro samý pozemský radovánky nemám čas o tom přemejšlet:-)

0 0
možnosti
LU

pidla

9. 5. 2008 10:53
Díky

za pár normálně myslících lidí, berete mi slova od úst, ale obávám se, že tím objektivním hodnocením situace ideologií u nás si moc příznivců nezískáte, děkuji;-DR^

0 0
možnosti
PN

vver440

9. 5. 2008 10:44
vážení flanďáci

klidně si věřte, ale za svoje

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

9. 5. 2008 10:50
Re: vážení flanďáci

O nic jiného neusilujeme.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

9. 5. 2008 10:31
nejtrapnejsi

je ta neustala fraternicka snaha ztotoznovat ateismus s komunismem - pritom krestanstvi je ideove komunismu velice podobne

0 0
možnosti
PN

vver440

9. 5. 2008 10:35
Re: nejtrapnejsi

je to tak, trojice křesťanský náboženství, nacizmus a komunizmus je skoro to samý. A proč se to dohromady nemá rádo? U moci může bejt jen jeden

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

9. 5. 2008 10:29
naprosty souhlas

neexistuje duvod, proc financovat cirkve z dani

leda tak dobrovolnou cirkevni dan pro verici

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...