Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

apeppepa

8. 12. 2011 20:54
Euro mělo zjednodušit obchodování

Měnové kurzy jsou vždy problém. Problémy v EU dnes jsou způsobené nekázní a nezodpovědností (populismem)některých národních vlád. Je proto třeba větší integrace a kontrola. Pokud se to nedohodne, může dojít k rozpadu nebo snížení počtu členům. Místo volného trhu mohou opět přijít mezinárodní smlouvy o spolupráci - jako dnes na Hradě. Nefungující EU je zájem Ruska a zdá se, že pro to má své lidi na důležitých místech.

0 0
možnosti

Harison

9. 12. 2011 15:45
Re: Euro mělo zjednodušit obchodování

Ještě, že hloupost nenadnáší.... To je neuvěřitelné. Jste Marťan.

0 0
možnosti

věrnostní program

7. 12. 2011 8:37
Umí!

Bohužel máte pravdu.

0 0
možnosti

Streit

8. 12. 2011 15:36
Re: Umí!

R^

0 0
možnosti

marek,voksay.idnes

6. 12. 2011 20:42
Výborně napsáno Dušane ....

R^R^R^

0 0
možnosti

Streit

7. 12. 2011 8:22
Re: Výborně napsáno Dušane ....

Dík :-)R^

0 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

6. 12. 2011 17:10
zdá se mi, že jste se skutečně rozlobil

V nizozemských novinách se místo "Merkel a Sarkozy" často píše "Merkozy". :-) Šel bych i dál. Místo "Merkel a Sarkozy se po dlouhém jednání dohodli, že ...", bych napsal "Merkozy se po dlouhém vnitřním boji rozhodl, že ....".  

Mocenská situace v EU a především v Eurozóně už je taková, že Německo a Francie jsou vedoucí mocnosti. Některé jiné země - Češi se tomu asi budou divit - celkem bez problémů Německo a Francii následují. Např. Nizozemsko jedná co se týče Eura a financí často dobrovolně v souladu z Německem. Nizozemský premiér Rutte a ministr financí De Jager někdy předem konzultují své názory s Merkel a německým ministrem financí. Takže Nizozemsko má jistý vliv na jednání mezi Merkel a Sarkozy.

0 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

6. 12. 2011 17:11
Re: zdá se mi, že jste se skutečně rozlobil

Dělám si z toho legraci, ale je to smutné a zdá se, že v pátek ke stutečnému radikálnímu rozhodnutí nedojde ani dojít nemůže. Uvidíme, jak to dopadne. Nejspíš očekávám, že Spojené království zablokuje dohodu a tak dohoda nebude pro celou EU ale jen pro Eurozónu. Takže zatím se asi Češi dalšího omezení suverenity ČR bát musí.

0 0
možnosti

Ghost Dog

6. 12. 2011 13:25
já se z vás picnu ..

:-) 

.. Euro je jeden velký prů ..... omyl .. jak ekonomicky naprosto nevzdělaný (mimo domácí ekonomii) to vidím i já .. proč to nevidí ti vzdělaní nechápu .. nebo vidí, ale nic s tím už nejde jiného dělat, než to padnout vlastní vahou ..

.. chudáček Německo, I. světovku dostali na budku; II. světovku dostali na budku a v té III. ekonosvětovce to zase vypadá na pořádný výprask .. kdo chce moc (hodně), nemá nic ..

..karma .. (to picnutí je zase jen z toho, že nemohu jinak, než  souhlasit :-))

RvEURv

2 0
možnosti

Streit

6. 12. 2011 13:32
Re: já se z vás picnu ..

;-DR^

0 0
možnosti

Richard Fuld

6. 12. 2011 13:16
Další chytrák.

Další chytrolín nám tady píše, jak to euro je zlá špatná věc a ani náznakem se nezmíní, jak řešit nikoli krizi eura ale krizi předlužení evropských zemí. Krizi nezpůsobilo euro ale dluhy. Problémem není euro, ale dluhy. Řešit je třeba dluhy nikoli euro. Jediné s čím lze souhlasit je, že jako součást řešení dluhů může být i větší integrace zemí eurozóny. Nicméně samotná integrace, i kdyby se eurozóna stala jediným státem, dluhy nevyřeší. Dluhy se řeší jejich zaplacením. Nezaplacení splatných státních závazků může mít za následek zhroucení důležitých systémů. Proti následkům zhroucení např. bankovního systému je "násilná" evropská integrace hrou malých dětí v písku.

4 0
možnosti

Streit

6. 12. 2011 13:30
Re: Další chytrák.

Co je mi do cizích dluhů? Bez hloupé integrace by to znamenalo jen investiční příležitost pro Čechy! Co je mi po tom, že cizí banky špatně investovaly? Bez integračního poktonkování bychom si zdraví svých bank dokázali uchovat!

Máme se děsit z cizích dluhů nebo cizích špatných investic? Co je špatné pro konkurenci, může být příležitost pro nás. Tady někdo chce problémy způsobené integrací rozložit na všechny a léčit je ještě větší integrací. Když padnou francouzské, belgické nebo rakouské banky, nijak by nás to neohrozilo. Oni už přes úroky mají jistiny zbídačovaných zemí dávno zpátky. Když chcete vidět problém v dluzích, tak kdo na ně nezodpovědně půjčoval?

Vy chcete léčit tím, co chorobu vyvolalo, chytráku.

6 0
možnosti

ToMiSoft

6. 12. 2011 12:34
Pane prezidente

Prosím - nedopusťte, aby změnu smluv vyjednala vlezdobruselská vláda ČR. Vyjednejte resp. pohřběte ji vy osobně. Uděláte tím obrovskou službu veřejnosti. A nejen veřejnosti v ČR, ale ve všech státech Svazu Evropských Socialistických Republik, protože nejspíše uspíšíte pád tohoto odporného zřízení.

3 0
možnosti

Streit

6. 12. 2011 12:51
Re: Pane prezidente

[>-]

0 0
možnosti

habit-.!..

6. 12. 2011 12:21
... skvělé, něco bych dodal...

... ale to už by byla jen prázdná sláma, to důležité jste řekl za mě...R^

0 0
možnosti

Streit

6. 12. 2011 12:51
Re: ... skvělé, něco bych dodal...

bez komentáře :-)R^

0 0
možnosti

Chytrakz hospody

6. 12. 2011 12:18
EURO je vlastně Bůh

Mně osobně 2 v 1 nevadí, pokud to teda technicky a chemicky jde. Třeba takový deodorant, desifikuje a voní, tak proč ne. Ale k tomu EURU. Zde je více než jasné, že EURO, není jen měna, ale EURO je i Bůh, tedy jakási modla v očích sociálních inženýrů a ale i spekulativních bankéřů.   EURO je potřeba zachránit jak jako Boha, pro sociální inženýry, tak pro spekulanty, který nevyšel obchod a teď, na rozdíl od zisků, se chtějí o ztrátu ne podělit, ale celou přenechat daňovým poplatníkům. Je jasné, že pokud bychom jsme se chtěli vrátit zpět k národním měnám, jako východisku z krize, něco to bude stát. Ale záchrana nezacharnitelného (EURA) nás bude stát mnohem a mnohem víc a živořit se bude do té doby, než EURO padne.

1 0
možnosti

Streit

6. 12. 2011 12:59
Re: EURO je vlastně Bůh

Jsem podobného názoru. R^

Ale když mi jídlo voní, chutná i zasytí a heště dodá energii, nepovažuji to za "čtyři v jednom". To by se muselo používat i proti pocení, protože deodoranty jen voní a desinfikují ;-)

0 0
možnosti

petrph

6. 12. 2011 12:11
ale o to přece celou dobu šlo,ne?

Netvařme se tak hloupě -takto přece byla celá EU postavena, jako postupná integrace jednotlivých států do evropských "Spojených států". Napřed jakési hospodářské  dohody, pak schengen,euro, nyní kontrola nad místními rozpočty,, za pár let třeba společné pasy, atd...To podstatné je zda dokážeme důrazně říct-pokud se nám to nelíbí - důrazně NE. Což asi nedokážeme. Nezapomeňme že i Lisabonská smlouva byla jen obejitá ústava EU. Jestli se tenhle týden - na jedné straně nedohodne zmíněná kontrola místních rozpočtů,ale taky se důrazně neřekne - euro končí, tak se ta kontrola dohodne třeba za půl roku a pojede se dál...

0 0
možnosti

Gašpo_2

6. 12. 2011 12:20
Re: ale o to přece celou dobu šlo,ne?

Váš optimizmus bohužiaľ nie je nákazlivý. Za pol roka sa svet začne dostávať do takých problémov, že sa nebudeme stačiť diviť. A je úplne jedno, či to nejaké euro, alebo únia prežijú. Rád by som bol za špatného proroka.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...