Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

apeppepa

28. 12. 2011 22:27
Zarputilé národovectví pana Streita

A o Masarykovi toho asi moc neví ....A na které straně by asi stál dnes kosmopolita Masaryk? Jsem přesvědčen, že ne na té falešně národovecké Streita, Matějky, Klause .... Dnes je jiná situace než před skoro 100 lety.  Masaryk hájil právo, pravdu, spravedlnost, demokracii , svobodu , vzdělanost .... A  těchto hodnot se putinovskému Rusku ve srovnání se západní Evropou stále dost nedostává.

2 0
možnosti

whitebeard

31. 12. 2011 5:28
Re: Zarputilé národovectví pana Streita

jak dlouho žiješ v Rusku, znalče "apeppo"?;-D

0 0
možnosti

BobSenklar

28. 12. 2011 20:58
Svým způsobem má Havel

taky zásluhy, domluvil se s komunisty na výměně koryt a provedl rekorytarizaci. A komunistický parlament ho zvolil, kamarád Čalfa hlasoval dvakrát. Parádní revoluce, komunistům zůstaly majetky, disidentíci dostali funkce.

1 0
možnosti

František Bystřický

28. 12. 2011 20:17
masaryk

Pane Streite, to vaše zarputilé srovnávání Havla s Masarykem, které na jednu stranu ublíženě odsuzujete a na druhou stranu sám mohutně živíte, je stále úchvatnější. Už v minulém článku (a také v diskuzi k němu) jste ukázal, jak málo toho o skutečném neidealizovaném Masarykovi víte, přesto máte stále potřebu se k němu vyjadřovat. Přitom jedinou motivací k tomuto vašemu pisálkovství je vaše nezvladatelná nenávist a nepřekonatelný odpor k Havlovi - a chudák Masaryk vám k tomuto vašemu osobnímu boji má hrát nápomocnou úlohu. Jste opravdu neskutečný.

3 0
možnosti

djelem

23. 12. 2011 21:11
Naprostý souhlas - jako vždy !

R^R^R^[>-]

1 0
možnosti

sfs

23. 12. 2011 18:55
Proč po něm nepřejmenují Lucernu?

Zhasnout sice zavelel Klaus, ale Havlovi se to náramně hodilo. Dokonalosti by bylo dosaženo, kdyby tam zároveň odpojili elektřinu.

0 0
možnosti

Hrabě Monte Cristo 2011

23. 12. 2011 17:54
Tentokrát s Vámi zásadně nesouhlasím

Srovnání Masaryk a Havel se samosebou nemůže brát tak jako stejné osobnosti. Není nic horšího než se snažit někoho napodobovat či přímo imitovat. Každý člověk má být originál sám sebou a svůj, pouze se může inspirovat nebo poučit myšlenkami jiných. Srovnání je však na 100% na místě co do významu, role a symbolu, kterou tito muži hráli ve své době a pro svou generaci. V prvním případě se jednalo o vytvoření samostatného státu a ve druhém, zbavení se okovů odporného režimu. V každé době tyto události hluboce zasáhly lidská srdce, životy a osudy lidí i když historické a společenské okolnosti byly samozřejmě jiné stejně jako tyto osobnosti se od sebe lišily .

0 0
možnosti

hasmen

23. 12. 2011 17:18
A víte že jsem rád,že to má V.H. za sebou?Myslím ten pohřeb.

Už jsem se pomalu bál otevřít konzervu.Ano,pan Havel si ten státní funus jako BÝVALÝ president zasloužil,ale to všechno kolem,to už skoro zavánělo kultem osobnosti.V tomto směru se vyznamenaly dvě nejmenované KOMERČNÍ televize... S jistou dávkou servility to dotáhla Prima až k okamžiku,kdy se ozvalo,že zemřel president Klaus.Docela jsem se u toho šklebil - dobře jim za to,protože zemřel president bývalý...

Vám pane Streite karmu a přání hezkých a VESELÝCH svátků R^

5 0
možnosti

Ghost Dog

23. 12. 2011 16:42
nějak jsem nestihl ani jeden ...

.. na první jsem byl ještě na houbách a na druhý bych ani nešel .. moje maminka, které je 90 let pamatuje ten první, VH měla zařazeného do oblíbených osob .. nicméně způsob pohřbu považuje nehoráznost vůči TGM ..

.. hezké vánoční svátky (ačkoliv jako bezvěrec byste měl mít normální víkend ;-D) ..

R^ karma

2 0
možnosti

Hrabě Monte Cristo 2011

23. 12. 2011 17:58
Re: nějak jsem nestihl ani jeden ...

Řekněte mamince, že se nejednalo se o o pohřeb TGM nýbrž Václava Havla. A dále, že se jednalo o státní pohřeb, který se prostě nějak zorganizovat musí a zřejmě dle nějakých pravidel.

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

23. 12. 2011 15:50
Pohřeb masaryka byl stejnou šaškárnou

A jeho poslední zvolení rovněž. To už totiž ani nebyl schopen o ničem rozhodovat.Jeho mozkovou chorobu  lékaři skrývali, aby plánovanou volbu neohrozili. Byl totiž považován za záruku stability státu. Na veřejnosti si okolí všímá jeho nejisté chůze a slábnoucího hlasu. Při čtení prezidentské přísahy mu okolostojící museli napovídat její sled. Jeho osobní lékař ještě před volbou konstatoval pravostrannou hemiparézu, expresívni afázii (prezident přestal mluvit česky a dorozumíval se raději anglicky), oslepl na levé oko.

0 0
možnosti

jrc

23. 12. 2011 15:19
Střízlivé hodnocení, bez naivních emocí!

Emoce překonává realitu.

Příjemné svátky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...