Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

22. 6. 2012 11:05
Tzv. "restituce" se mají dít na základě dohody 17 církví

To je také problematické. Zmírnění majetkových křivd a odluku od státu by si měl stanovit stát sám a to v prospěch celého obyvatelstva, případně posvětit referendem a nikoliv nějaký subjekt sám. Uspořádání  v naší zemi by mělo vycházet  z demokratických principů a nikoliv z vůle zájmových skupin, navzdory všem. A to je myšleno jako všeobecný princip. Transfery majetku by měly být vnímány jako spravedlivé. Velká privatizace a rozkradení obrovského majetku má za následek velikou nedůvěru k podobným přesunům. Nezveřejněná dohoda, násilné protahování parlamentem za pomocí přeběhlíků, propagandistická hesla - co bylo ukradeno, ať je vráceno-, nerovnosti v narovnání křivd budí pocit něčeno nekalého. A je to škoda, protože proces by měl být jasný, transparentní a pak by to přineslo i klid do vztahu k církvím.

0 0
možnosti
H

Host8

22. 6. 2012 10:17
V zákoně se sloučilo několik věcí dohromady

Nesnažil se napravit některé majetkové křivdy, ale vyřešit darovanými penězmi odluku církví od státu. Jde tu tedy opravdu o dar. Aby se výše zdůvodnila, vrací se majetek, který byl odňat zákony přijatými před rokem 1948  a prolamuje tak tuto magickou hranici. Protože  reformy přijaté podle dřívějších zákonů v r. 1948 nebyly v tomto roce ještě dokončeny. Nejde tedy o majetek nespravedlivě zabraný komunisty. Spor o slovíčka znamená desítky miliard. A je rozdíl, když se řekne "majetek, který měla církev v držení v r. 1948" nebo "majetek nespravedlivě zabraný komunistickými zákony po r. 1948". Majetek a odluka by se neměly míchat dohromady. Odluku lze provést i vhodnými daňovými zákony či jinými instrumenty, které budou zohledňovat počty věřících. Církve si budou platit věřící.

0 0
možnosti
H

Host8

22. 6. 2012 9:51
Napsal jste to moc dobře a mně osobně celá situace mrzí

Ctím křesťanské tradice, mám hluboký respekt vůči všem náboženstvím a proto mi je velmi líto, co církve provádí. Ony měly za komunismu obrovskou autoritu. Duchovní vnímání světa bylo automaticky spojováno s církvemi a nyní musím konstatovat, že tento obraz v honbě za majetkem ztratily. I když se podaří  jedním hlasem navzdory mínění většiny obyvatelstva protlačit nespravedlivý dar, církve budou na velmi dlouhou dobu spojeny s loupeží století a zadluženost Česka bude toto nespravedlnost po desetiletí připomínat. Nespravedlivě získaný/darovaný / majetek úzkou skupinkou politiků = prohra církví a devastace náboženství, duchovních tradic na desetiletí dopředu.

0 0
možnosti
PK

pespluto

21. 6. 2012 14:14
po Bile hore

prisla doba Josefinska...copak se tenkrat delo? Majetek vratit

Jsem neznaboh, cirkve jsou mi nesympaticke, ale taky jsem konzervativec a tohle proste byla loupez statu.

.

p.s. Mistek spadal pod Hukvaldske panstvi, majetek olomouckych arcibiskupu, tak jako Mor. Ostrava a pri budovani prvnich turistickych utulen bylo ceske veci prano vice v arcibiskupskych lesich nez lesich Tesinske komory, tedy velkovevodskych habsburskych

I pametnici arcibiskupskych lesu a posleze statnich lesu vypraveli, ze se hospodareni pod temito "pany" nedalo srovnat

1 0
možnosti
VK

prezent

21. 6. 2012 10:36
Komu poslouží darované miliardy?

Pan arcibiskup Duka nenažrané hrozí pohledávkami,soudy ap.Rád bych se dozvěděl komu vládou nadsazené miliardy budou sloužit,zvláště pokud si uvědomíme kolik je u nás věřících.Jsou určeny pro klerikální elitu a nějaký ten desátek pro zastánce,kteří tento návrh prohlasují.Jsou to peníze opravdu vyhozené pánu Bohu do oken!

1 0
možnosti
MP

Vrah

21. 6. 2012 10:38
Re: Komu poslouží darované miliardy?

Darované miliardy? Darované? Ale jděte, brepto. Ty peníze nebudou vyhozené, protože vám neříkají pane. Ty peníze budou vrácené. Jak se vám žije z nakradeného? Jak to níže píše Ottis300:

„v majetku státu je dnes cizí majetek, tedy nevím, čím by se ochuzoval státní rozpočet, když se předtím tím zcizeným majetkem obohacoval.“

1 0
možnosti

Ottis300

21. 6. 2012 10:32
Pane Vokšayi, mně stačí Váš poslední odstavec,

nebylo nutné číst článek: v majetku státu je dnes cizí majetek, tedy nevím, čím by se ochuzoval státní rozpočet, když se předtím tím zcizeným majetkem obohacoval. Čísla jsou tady u kolegy dole.

Pokus se chcete historicky proslavit bojem proti tmářství, doporučuji Vám se otočit více doleva. V Komunistické straně ho máte na vagony a můžete ho přehazovat lopatou. Vystačí Vám to na zbytek života. Škoda Vaší energie.

1 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

21. 6. 2012 10:51
Re: Pane Vokšayi, mně stačí Váš poslední odstavec,

Netuším, proč připisujete článek mně  ....... Při rozkliknutí článku jasně vidíte kdo je autorem .... četl jste ten článek vůbec ?Rv

1 0
možnosti
F

fošna

21. 6. 2012 9:17
Jako státní úředník Kalousek i Nečas...

by měli trvat na tom, že smlouvu o navrácení majetku podepíše bůh.....  a pokud se nedostaví není možné mu majetek předat... Amen...

1 0
možnosti
VP

vzdor zrušení účtu nejsem ovcí

20. 6. 2012 23:47
Církev je nejstarší fungující kriminální organizací

Jako kdyby měl někdo pomýlenou představu, že Kalousek nebo Duka jsou prima kluci.

4 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

21. 6. 2012 8:38
Re: Církev je nejstarší fungující kriminální organizací

přesně takR^

1 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

20. 6. 2012 22:47
jen malé upozornění pro kolegy blogery

nick "31pryc" skrývá zdejšího blogera Oulického, notorického stěžovatele, udavače, podavatele stížností a prý i trestních oznámení. I na mne poslal jakési udání, či stížnost na sekretariát SBB ohledně mých názorů na "darování majetku církvím" .... následně zde lhal, že prý mé názory nekorespondují s oficiálním názorm SBB ......... což je samozřejmě naprostý nesmysl, protože to objektivně není pravda a hlavně já zde prezentuji své názory neovlivněné jakoukoli stranou a nejsem vázán žádným slibem, že budu šířit názory někoho/něčeho jiného než mé vlastní. ..... to jen informace pro kolegy aby věděli, jakou krysu mezi sebou máme.

3 0
možnosti
JO

31pryc

20. 6. 2012 23:05
Re: jen malé upozornění pro kolegy blogery

hele, Vokšay, můžeš nějak doložit svoje tvrzení o udavačství, notorickém stěžování a trestních oznámení? Pokud ne, jde jednoznačně o pomluvu .... ale to je stejně jedno, protože pokud si dobře pamatuju výrok člověka Vokšaye, tak ten stejně prohlásil, že na zákony kašle ... jak vidět, tak kašle i na mnohá další pravidla. Jenže to je tak všechno. Inu, nedá se nic dělat, pan Vokšay rozhodně není někdo, kdo by byl přínosem pro diskusi. Ovšem pokud o mě nepřestaneš rozhlašovat pomluvy, lze očekávat, že si to jednou opravdu nenechám líbit.

3 0
možnosti
LB

Krystof1122

20. 6. 2012 21:24
Dnes karma, pane Streit

Dnes bez krititiky, pisete vecne a velmi vystizne !

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...