Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kopelman

22. 7. 2009 22:01
Odkaz na článek

Ještě doplněk k mému předchozímu příspěvku, k článku o výrobě vakcíny v České republice. Trochu jsem ty údaje o článku popletl, ale podařilo se mi jej vygooglovat. Článek byl v Chciago Tribune, a ten 13% růst zisku Baxter byl za druhé čtvrtletí, viz zde:

http://www.chicagotribune.com/business/chi-fri-baxter-swine-flu-0717-jul17,0,3826525.story

0 0
možnosti
K

kopelman

22. 7. 2009 21:37
Ne mediální bublina, ale letní mediální masáž

V posledních 4 týdnech jsem pobýval v USA, z toho většinu času v epicentru obávané "swine flu", tedy v Kalifornii. Jaké to překvapení, když většina typických domorodců, kteří mají informace zpravidla jen z mainstreamových medií, na můj dotaz, zda se obávají této nemoci, vůbec nevěděli na co a proč se jich vůbec ptám. A vskutku, díval jsem se minimálně obden na různé TV zprávy a při snídani početl nějaké ty noviny. A co myslíte, na kolik zpráv jsem o "swine/mexican/H1N1 flu" narazil? Ani na jednu. Teprve až při návratu jsem v Herald Tribune objevil článek o 13% meziročním růstu zisku či obratu (už si přesně nepamatuji) firmy Baxter vyrábějící vakcínu proti swine flu. Zajímavá, a pro mě úplně nová informace v článku byla, že firma Baxter vyrábí vakcínu především v České republice (další podrobnosti v článku nebyly).

Ještě poznámka k Rathovi. Nic není černé nebo bílé. I morální kreatura jako on může v roli lékaře zachránit lidské životy, nebo mít jednou za rok pravdu.

0 0
možnosti
P

pěnice

22. 7. 2009 21:14
Každopádně si pořád říkám,

cože je najednou Rath tak nad věcí,Jestli se nemýlím,byl také ve spojení s nějakou farmaceutickou firmou,nebo je to jen přes jeho milenku.Že by proto,že by z toho pro něj nic nekoukalo?

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

22. 7. 2009 20:13
700 mrtvých v celém světě.

To by se dalo podělit počtem zemí na planetě. K tomu bych vyškrtl děti a staré lidí, kteří moho zemřít i na některé běžné druhy chřipky.

Pak bych si spočítal, kolik už a bude investovat do speciálních léků. V Británii budou dávat i neodzkoušené léky. Tak nějak se celou záležitostí kryje i nevyhnutelný propad ekonomiky.

0 0
možnosti
K

karel4444

22. 7. 2009 14:00
Pozor

PODÍVEJTE SE NA TENTO ODKAZ!!!!!!!!!!!!!!

http://www.ptaci-chripka.cz/cz/priprava/

Pozorně si podívejte na datum a kolik v té době bylo dávek Tamiflu

podivejte se kolik lidi zemřelo na H5N1 a, který ministr byl na cestě!!!!!!A porovnejte kolik zemřelo na H1N1 ( stejny genotyp měla  mimochodem Španelská chřipka)!!

Tak pozor :)

0 0
možnosti
N

nnyky

22. 7. 2009 13:12
Kdyby byl sRathek takový geroj,

0 0
možnosti
N

nnyky

22. 7. 2009 13:15
Re: Kdyby byl sRathek takový geroj,

tak by také řekl, že pokud se mýlí a ta pandémie skutečně přijde, tak z toho pro sebe vyvodí patřičné důsledky. Tím, že to neudělal, tak je to jen takové plácnutí do větru.  Však mu za přípdný omyl stejně žádná sankce nehrozí :-(

0 0
možnosti

vitvit

22. 7. 2009 12:20
pravdepodobnost

Je strašně malá pravděpodobnost, že do vás uhodí blesk. Nebo že vám voda odnese dům.

Rozumný člověk se přesto pojistí. Vyhazuje "uplně zbytečně" tisíce korun za pojištění i když pravděpodobnost že se mu něco stane je uplně mizivá...

Naproti nim skupina lidí typ Rath : křičí že pojištovny sou zloději, že pojištění nemá smysl. Hrozba povodní je jen bublina vyvolaná pojištovnami aby měli milionove zisky.... A pak přijde vlna a je strašně překvapen, že nemá ani peníze ani dům...

Vždy je přece lepší preventivní nakup vakcín i když se pak třeba vyhodí, než křičet jako Rath a pak se divit a koukat na hromady mrtvol !!!!!!

0 0
možnosti
JC

Jenda Citrón

22. 7. 2009 11:55
Vy

jste si vlastně docela podobní s Dr. Rathem. Akorát byste se měli na chvilku zastavit a pomalu a v klidu se zamyslet. Možná byste pak přišli na to, že vlastně sami trpíte určitou formou "prasečí chřipky". Co myslíte? ;-)

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

22. 7. 2009 11:18
Sice má pravdu

Sice má nejspíše pravdu, ale protože nemá za zdraví občanů ČR odpovědnost z titulu své funkce jako např. hlavní hygienik, tak může prohlašovat leccos. Když se nic nestane, bude vítěz, když se stane, neponese následky. Kdyby jeětě byl ministrem zdravotnitví, tak by to prohlášení nikdy neřekl.

0 0
možnosti
JW

georges

22. 7. 2009 11:55
Re: Sice má pravdu

A ještě jedno podstatné.BSE a ptačí chřipka se pomohla zvládnout díky přísným veterinárním opatření,které zamezili zmutovat viru ve formu přenosnou na člověka a infikovala pouze pojídáním polosyrového masa..Byť za cenu milionů utracených zvířat.Prasečí chřipka již zmutovala.Jaké procento je u nás ohroženo?Staří lidé ,nejmenší děti,snížená imunita,bronchitici a další chroničti nemocní lidé.Jistě by to nebyla tisícovka.

0 0
možnosti
P

petr-154

22. 7. 2009 11:18
Ale pozor!

Rath ztratil vliv, peníze které jsou teď  v souvislosti s "prasečí chřipkou" ve hře nebudou jeho - jen proto kritizuje a kope. Vždy zjištně.

0 0
možnosti
P

pěnice

22. 7. 2009 21:18
Re: Ale pozor!

Váš příspěvek jsem přečetla až když jsem odeslala ten svůj,ale přesně to mě napadlo také.Ten člověk neudělá nezištně nikdy nic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...