Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konečně správný a zcela logický názor!

Z ÚSTRu udělali instituci větší, než velké ministerstvo, dokonce se zahraničními pobočkami. Živí se na tom velmi dobře spousta lidí a není divu, že se formou odborářů perou o výnosná zaměstnání a peníze ze státní kasy.

Skutečně by stačila digitalizace dokumentů a jejich umístění na internet, abychom věděli, kdo nás fízloval a kdo na nás donášel. Nic víc.

Pokud se s tím chtějí zabývat historici, tak to mohou dělat, jako svého koníčka zadarmo, nikoliv za peníze a přístup by k tomu měli mít všichni občané.

Občané si mohou posoudit historii sami a nikdo jim nemusí vnucovat svůj názor. To už tady jednou bylo a to za komunistů. Nedopadlo to dobře. 

Zrušit ÚSTR a digitalizovat dokumenty na internet! Karma!

6 3
možnosti
Foto

Naprostý souhlas s Vaším názorem R^

5 2
možnosti

Celý ÚSTR Rvpovažuji za nepotřebnou trafiku.

Doufám, že bude co nejdřív zrušen.

5 3
možnosti
Foto

Dívám se, že je to snad první článek, který se dostal za kritiku ÚSTR do zaujálů.

Napsal jsem kritický článek na téma ÚSTR před pár dny a jen sledoval, jak se dostávají do zaujálů články obhajující ÚSTR s podstatně nižší karmou i čteností.

Odkaz zde: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/330811/Jsou-badatele-v-USTR-moralnejsi-nez-Klement-Gottwald.html

5 4
možnosti
Foto

Ale do zaujálů mě dali čtenáři, ne admini :-)

2 1
možnosti

:-)  Pane Streite! Máte plnou pravdu! Já mám také paměť,  jsem určitě o málo starší než Vy. Ale vím přesně....., že když někdo dostal povolení k výjezdu mezi kapitalisty, tak po příjezdu ho Stb okamžitě vyzpovídala, na kontakty, náladu, akce. Řada předních politiků po sametu studovala v Emerice, Holandsku, Švýcarsku a bůhvíkde ještě a nikde ani zmínka o jejich kontaktech s STb. Nechci po Vás vysvětlení, kdo přemýšlí, tak na to přijde.  A nyní jsou to největší demokrati! R^R^R^!!

9 4
možnosti

:-)  Chci jen dodat...a založila mu spis. Po sameťáku se u těchto vrcholných politiků žádný nenašel. Vzali si příklad Mečiara!  !!

6 3
možnosti

M64í84l91a 23Š65u39l40a

18. 4. 2013 13:16

.. je rok 2014, těsně po volbách, kdy prapodivná směsice levice získala ústavní většinu v Poslanecké sněmovně .. po jmenování vlády lid zvesela popil a pojedl .. z ÚSTRu odjíždějí nákladní automobily zakryté plachtou na neznámé místo blízko Štěchovic .. co asi vezou?, asi nějaké bedny, plné diginahrávek a písemností ..

.. je rok 2514, vládne moudrý Ali Agbar Suleiman z města AL Praghán, kdesi ve střední části Eurochalifátu .. v té době se nedaleko Stechovinánu nalezlo mnoho beden s písemnostmi (Allah buď pochválen) .. teprve nyní je ten pravý čas na studium totalitních režimů .. nicméně výstupy z bádání jen potvrzují, jak některé skupiny odpadlíků a bezvěrců nepochopily dobro, které i přes pár poprav, činily lidovědemokratické a socipatické, vlastně socialistické síly .. 

.. vznikla kniha "POUČENÍ Z KRIZOVÉHO VÝVOJE SPOLEČNOSTI 1989 - 2014" .. kolektiv autorů nám není znám :-) ..

.. tak, já nevím, jestli tu má ÚSTR místo, nebo ne, možná je skutečně zbytečný, ale děsí mě skutečnost KDO a JAK začal s jeho likvidací .. trockistka Šustrová, potomek trockisty a archeolog komiksů (to si nedělám srandu) Uhl, levicový politolog Lukáš Jelínek .. paní Benešovou a pana Bureše neznám .. a Zaorálkův výrok, že ÚSTR musí být rozprášen hovoří za vše .. 

.. jen se obávám, aby archiválie z ÚSTR nedopadly stejně, jako svazky StB .. zničené a skartované ..  

.. karmu dávám, protože si myslím, že s veřejnými penězi by se mělo nakládat odpovědně a smysluplně .. výzkum může pár desetiletí počkat, máme jiné starosti :-) .. takže Dušane R^

13 5
možnosti

:-)  Mílo, kdo přemýšlí, tak na to přijde !!! R^

4 3
možnosti

To je taková schizofrenie.

Na jedné straně všichni politici napříč spektrem (skoro všichni) vykřikují, jak je ústav důležitý, aby byli "in", že bojují proti totalitě, ale na druhé straně mají strach, aby na ně něco vyvyplulo na povrch (zase napříč stranami)

Takže předvádějí tanečky a vytvářejí kolem mlhu

9 1
možnosti
Foto

Ústav plný politruků produkuje předražený balast, proto lze s tímto článkem souhlasit.

8 4
možnosti

"Jsem snad poslední z těch, kdož disponují klávesnicí, kdo se ještě k ÚSTR nevyjádřil." .. Kdybyste tomu pokuseni odolal, mohl jsem vas mit na nejakou chvili za moudreho...

6 8
možnosti

Kdyby jste se nevyjádřil, vůbec nic by se nastalo i tak je prostor zaneřáděný.

5 6
možnosti
Foto

Čekal jsem, kdo to první napíše. :-(

3 4
možnosti

Tentokrát s Vámi, pane Streite, nesouhlasím.

Výhodou ÚSTRU je to, že zkoumá bez grantů.

Každý jiný historik musí své zkoumaní omezit na to, na co mu přiklepnou grant. Tedy nejprve někdo vymyslí grantová témata, do nich se musí bádáníchtivý historik svým projektem vejít a jeho projekt musí schválit komise. O svobodném bádání tedy nemůže být ani řeči.

ÚSTR však zkoumal moderní dějiny komplexně, nikoli formou "grantovaných výkřiků". Proto má i takové výstupy, na jaké by nikdy nikdo žádný grant nevypsal.

6 8
možnosti
Foto

Vy nevidíte to politické pozadí?8-o

Místo grantů ideologická poptávka :-/

6 9
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...