Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

sfs

13. 6. 2012 20:36
c) je správně!

V odstavci: "Tohle nechápu..."

0 0
možnosti
DS

Streit

13. 6. 2012 21:42
Re: c) je správně!

Vy si myslíte, že budu číst svůj vlastní článek? (abych kvíz splnil) ;-D

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

13. 6. 2012 18:28
pane streit

je faj,že jste nebyl nikdy v ksč,ale  k volbám za totality jste chodil,do SSM taky a stejně tak do prvomájových průvodů :-)

0 0
možnosti

Ghost Dog

13. 6. 2012 19:00
Re: pane streit

.. tak podívejte se pane Chytry.Levicaku .. nejsem sice pan Strit, ale jelikož jsme asi tak stejně staří, vlastně mladí, tak vám k tomu něco napíši ..

1) k volbám jsme chodili, když ne, tak chodily volby za námi, nebylo téměř úniku .. a co se vám na tom nelíbí, vždyť jsme volili tu vaší jedinou a správnou stranu. ..

2) SSM se mě netýkalo, jak pana Streita nevím .. povinné to v našich dobách určitě nebylo a kdo měl rozum a rovnou páteř, ten se ani s nimi nezapletl ..

3) 1. máj, lásky čas .. to vám asi nic neříká, ale my jsme do těch průvodů většinou chodili kvůli holkám .. byly takový voňavý, přírodně krásný a přírodně, no víte co mám na mysli .. to dneska se ráno probudíte a vedle vás leží úplně jiná holka, než se kterou jste si to včera doma rozdával .. to je tím, že se jí ten namalovanej obličej smazal ze ksichtu .. no a bez 3,14čifuku to taky není nic moc, že jo? ;-D

0 0
možnosti
ZS

strnadz1

13. 6. 2012 15:37
Státní maturity rozhodně ano

Jsou nezbytným předpokladem dalších kroků, které by navzdory usilovné snaze politiků mohly jednou vést i k něčemu pozitivnímu. Například se mi moc zamlouvá myšlenka, že školy by nedostávaly peníze podle počtu studujících, ale podle počtu absolventů. Předpokladem absolutoria by pak byla přiměřeně náročná jednotná zkouška. Takový systém by mnohem víc motivoval ke kvalitě a nikoli ke kvantitě počínaje náročnějšími přijímačkami, poptávkou po kvalitních učitělích a v neposlední řadě i tlakem na studenty.

0 0
možnosti
DS

Streit

13. 6. 2012 21:44
Re: Státní maturity rozhodně ano

Souhlasím R^

0 0
možnosti
P

Pietrolini

13. 6. 2012 15:27
Vytvořit systém

který by hlídal aspoň trošku nehospodárnost,to je dopředu odsouzeno k nezdaru. Když to ale stojí balík peněz,z nichž část skončí v nenažraných kapsách ,je to zlodějna jak vyšitá. A zrušit jeden a a vymyslet jiný,to je prostě jen koryto pro další nenažrance. ;-)

0 0
možnosti
DS

Streit

13. 6. 2012 21:46
Re: Vytvořit systém

Vzdávat to nesmíme ;-)

0 0
možnosti
JV

jafava

13. 6. 2012 13:13
Častokrát s Vámi nesouhlasím, ale tentokrát

vám dávám maxikarmu. Na státní maturity mám stejný názor a považuji je za nutné. To, že jsou naši politici předpokáléní a snaží se zalíbit, to je hrůza hrůz. Pan premiér by měl počítat nejméně do šedáti, než promluví. Chápu, že z jeho kapsy ty dvě miliardy nešly, možná mu nějaký příbuzný letos neodmaturoval, co já vím, ale měl by zatraceně vážit slova! Státní maturity být musí, jen to potřebuje trochu vyladit, nebát se používat moderní komunikační technologie místo tun papíru a taky je nezbytné, aby všichni zúčastnění používali své mozky (proč by jim je jinak příroda nadělovala?).

Souhlasím i s názorem diskutujícího, že IZIP měl být dán příkazem (pojišťovny na to páky mají - podmínka pro uzavření smlouvy). Ale jako vždy, někdo si vydělal a systém může jít do WC; dáme vydělat jinému na jinému systému a pak zase do WC a tak pořád dokola, však oni to daňoví poplatníci zaplatí!

2 0
možnosti
DS

Streit

13. 6. 2012 13:34
Re: Častokrát s Vámi nesouhlasím, ale tentokrát

Hezky jste mě doplnil, díky R^

0 0
možnosti
D

Draggo

13. 6. 2012 12:49
tak nam chteji vydat Parkanovou

a Kalousek chce, aby obvinili celou minulou vladu, vcetne neho. Ja jsem pro! :-P

0 0
možnosti
DS

Streit

13. 6. 2012 13:35
Re: tak nam chteji vydat Parkanovou

O vazbu se nehlásí? 8-o ;-D

0 0
možnosti

Ghost Dog

13. 6. 2012 12:22
karma jako vždy :-)

.. IZIP - to byl vynikající nápad, nebudu tu rozebírat všechny klady, které z tohoto systému mohly plynout, kdyby .. kdyby VZP prosadila celoplošné a hlavně povinné zavedení EZK a povinnost zdravotnických zařízení a praktických (či soukromých) lékařů být v tomto systému .. páky na to jistě měla, stačilo si to dát do podmínek při uzavírání smlouvy .. pak jsou ty 2 mld (za 10 let) skutečně jen vyhozené peníze ..

.. zrušení IZIPu a budování nového (ale stejného) systému nás přijde pěkně draho, nejspíš dráž, než celý IZIP .. kdopak na tom má asi tak zájem?

.. státní maturity - úroveň školství obecně upadá, to nejsou jen SŠ, nebo VŠ, vše je nastartováno už na ZŠ .. máme na to nějaký lék? .. byl by, jen nikdo nechce léčit .. za našich mladých časů musel každý uchazeč o SŠ složit přijímací zkoušky, nebyly jen formální, zato jasně vymezovaly předpoklady uchazeče ke studiu na SŠ .. stejně tak na VŠ .. dnes je u mnoha škol přijímací zkouška jen formalitou (u většiny soukromých), - pokračování

2 0
možnosti

Ghost Dog

13. 6. 2012 12:30
Re: karma jako vždy :-) pokračování

.. pak výstup z těchto škol dle toho vypadá .. tím nechci říci, že každý, kdo absolvoval soukromou SŠ byl tupec, ale znalostní úroveň oproti státní škole je na nižším stupni (ono už ani na té státní to není tak náročné, jako dřív, ale to je jiný problém) ..

.. státní maturity ale nejsou v takto nastaveném systému řešením, řešením by bylo nastavit již přijímací zkoušky tak, aby absolventi SŠ měli předpoklady k řádnému ukončení studia maturitou ..

.. rušit státní maturity je stejná hloupost, jako zrušit IZIP .. mnoho investovaných peněz (ty maturity už přišly také na nějaké ty miliardy) s výsledkem rovnajícím se nule ..

.. kdo něco umí, tak to dělá .. když to neumí, tak učí .. když neumí naučit, tak řídí .. a kdo neumí ani řídit, tak jde do politiky :-)

2 0
možnosti
V

vmt

13. 6. 2012 12:11
Superhrubá mzda měla sloužit

především k tomu aby obyčejný nemyslící člověk viděl, kolik ten "vydřiduch" zaměstnavatel odvádí státu.

Státním maturitám ANO, aspoň se uvidí, kdo umí učit a kdo ne, kdo se umí naučit a kdo ne. Mám 36 let po maturitě a už vloni jsem si zkusila test z ČJ s výsledkem -2. Letos jsem někde natrefila na 10 otázek, z toho jsem jich správně odpověděla 9. Jestliže studenti propadají, je úroveň jejich vzdělání tristní a nemají na dalším stupni vzdělání co dělat. Že asi skončí IZIP je skandální. Ne pro ty proinvestované peníze, ale v době, kdy je v plném proudu elektronizace a počítačové propojení státní zprávy, škrábání doktorů do papírů je naprostým nesmyslem.Nemůžu se zbavit dojmu, že IZIP je skvělá věc jen vymyšlená nesprávně barevnými politiky. Měli to dát doktorům befelem a dnes jsme nemuseli řešit, kde vzít peníze pro zdravostnictví.

1 0
možnosti

Ghost Dog

13. 6. 2012 12:37
Re: Superhrubá mzda měla sloužit

.. skoro to vypadá, že jsem opisoval .. ale já vás vážně nečetl :-)

.. souhlasím s vámi R^

0 0
možnosti
KV

Baarten

13. 6. 2012 12:02
Souhlas

až na tu superhrubou mzdu. Podle mne je žádoucí, aby každý viděl, kolik že mu to vlastně stát žere peněz rovnou z výplaty. Současný systém je udělám tak, aby si ti jednodušší mysleli, že těch daní vlastně až tak moc neplatí ...

0 0
možnosti
DS

Streit

13. 6. 2012 12:09
Re: Souhlas

Ale zdaňovat odvody (tedy daně) je protiústavní nonsens! Pochopil to už i Kalousek a chce to zrušit.

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 6. 2012 11:54
no právě že ne

Především,státní maturity  nejsou jediným kritériem hodnocení středních škol.Ty obdržely nějakou akreditaci,musí mít nějaké osnovy,mají na ně chodit nějaké kontroly.  Čistě teoreticky-Zeleného statistické metody by se mohly používat i na porovnání známek a vysvědčení v průběhu výuky na SŠ. A už tím odhalit které školy jsou neobjektivní.

Naopak, řešit to až po 4 letech výuky tím že někteří studenti neudělají státní maturity, je velice drahé a neefektivní řešení.Jako že o dalších navrhovaných výstupech, jako že by se nekvalitní školy zavíraly, nebo byly aspoň zveřejněny všechny  výsledky podle škol, ani sluchu.

Musí se prostě určit, zda  nyní zjišťované problémy se státními maturitami jsou ony prvotní dočasné nedostatky,které lze postupně odstraňovat(kolikrát už to Zelený říkal?),a nebo že chyba už je v samotném nastaveném systému státních maturit, čili se budou objevovat stále nové a další a v ještě větších rozměrech.A takovou "reformu" skutečně odmítnout..

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...