Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

korzár

18. 1. 2011 16:55
Bohužel dnes nesouhlasím

Vážený pane Streite, většinou máme podobné, když ne shodné, názory. Ale tentokrát s Vámi nemohu souhlasit. Demografický vývoj, ať si to přiznáte nebo ne, je neúprosný. Díky malé porodnosti a snižování úmrtnosti je průběžný systém neufinancovatelný. Skutečně, spočítejte si to (podklady všude na netu - naposledy dnes Matějka). K tomu všemu přičtěte odliv zdrojů HDP - převod výroby na východ a přechod zaměstnanců na úřednická místa. Musí Vám vyjít, že to nemá řešení. Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je tak jediné, co proti tomu můžete dělat. Já osobně bych se přiklonil k variantě generační odpovědnosti, která fungovala staletí, co dím - tisíciletí. Ono je krásné si myslet, že když jsem celý život odváděl do průběžného systému, tak mám nárok na zaopatření. Ale podívejte se do historie, jak a proč tento systém vznikl. Ale to je na delší povídání, viďte [>-]

0 0
možnosti
DS

Streit

19. 1. 2011 15:53
Re: Bohužel dnes nesouhlasím

Řešení to má. Ale to by bylo na delší povídání. :-)

Je ale naivním anachronismem spoléhat na mezigenerační rodinnou solidaritu. Ta už je bohužel v nenávratnu.

0 0
možnosti
JK

J0Ei

18. 1. 2011 15:21
Je tu ještě další možnost

A co takhle nezavádět povinnost spořit a pěkně pravicově ty peníze pracujícím lidem prostě a jednoduše nechat? Proč tohle žádná strana neprosazuje? Důchody samozřejmě budou muset jít dolů, bohužel důchodci nevytvořili tolik hodnot a nezplodili tolik dětí, aby mohli mít i nadále současné poměrně štědré důchody, k tomu ještě kvalitní zdravotní péči a další vymoženosti dnešní doby. Kdo může za to, jak vypadá tato republika, její právní prostředí, míra korupce? Dnešní třicátníci snad?

Prostě koho rodiče vychovali dobře, ten jim jistě rád přispěje, když bude mít z výdělku nižší daně. Kdo děti nevychoval, ten se bude mít hůř a to hned, ne že se budou mít hůř za 30 let ti, kteří tu zůstanou a kteří mu teď důchod platí.

Ze snížených daní (soc. pojištění) si ještě pracující zvládne ušetřit na svůj důchod, a to skutečně pravicově, tedy kdekoli kde uzná za vhodné - nemovitosti, drahé kovy, státní dluhoposy, akcie, svoje dobře vychované děti...

0 0
možnosti
DS

Streit

19. 1. 2011 15:54
Re: Je tu ještě další možnost

Kéž by to nylo reálné. :-) Není :-(

R^

0 0
možnosti
P

pimon

18. 1. 2011 7:55
Spojené nádoby

Když se na jedné straně daňový poplatník snaží daně co nejvíce ponížit, je docela logické, že se časem na důchody nebude dostávat.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

18. 1. 2011 8:13
Re: Spojené nádoby

tak se přestaňte snažitRv;-D

0 0
možnosti
DM

Aretta

17. 1. 2011 22:36
...

R^R^R^

0 0
možnosti
DS

Streit

18. 1. 2011 8:18
Re: ...

3xR^:-)

0 0
možnosti
K

kevinbb

17. 1. 2011 18:34
Samozrejme,

ze mate pravdu.Proc, protoze soukromym firmam hraje vsechno na ruku i kdyz rikaji, ze neco garantuji,tak to vubec neni pravda.Je to podnikani zalozene na mystifikaci a lzi, protoze zadna soukroma firma nemuze v podstate garantovat nic,protoze svet si jede po svem.

A stat, preci jen je to instituce kde clovek tak nejak vidi jak se to financne vede a muze si to kontrolovat na mnoha stranach,ale u soukromniku je to skoro nemozne, protoze ty si zmanipuluji to co chteji,vzdyt tech prikladu ve svete uz bylo spousty a dnes a denne muzeme videt jak to v soukromem sektoru chodi.Vzdyt to vidime na ruznych soukromych pojistovnach,bankovnictvi,atd.Manipulace z informacemi, lzi,mlzeni a jinych taktickych kroku ktere vedou k "oblafnuti" zakazniku za ucelem zisku je na dennim poradku.V podstate je to tak,ze soukrome instituce si urcuji sve vyhodne zakony za ucelem zisku a vzdy jim to projde(v drtive vetsine),ale obycejni lide v podstate nemaji zadna prava neco zmenit a nebo vyhrat neco ze svych prav.

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 1. 2011 21:53
Re: Samozrejme,

R^

0 0
možnosti
PP

časy jsou zlé, kamile

17. 1. 2011 18:18
na půl cesty

se základní myšlenkou článku (odpor k povinným platbám do soukromých fondů) souhlas.

Nejzajímavější mi přijde pasáž o tom, že za třicet let tu může být (dle mého také pravděpodobně bude) jiná forma společenského zřízení. Navíc tunel na soukromé úspory na penzi se dá udělat i bez změny režimu (viz Maďarsko).

Jen nejsem optimistou ohledně vašich úvah o rozkrádání a potenciálních úspor ve veřejném sektoru. Kolik lidí u nás má alespoň mlhavou představu o tom, co se z veřejných peněz platí? Kolik procent lidí tuší, kolik utratí jednotlivý ministerstva a za co? Vzhledem k tomu, že toho "průměrného voliče" nijak nepřeceňuju, obávám se, že objem peněz, co se "ztratí cestou" nebude v budoucnu klesat, ale narůstat.

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 1. 2011 21:55
Re: na půl cesty

Dík za názor. Nehádám se. :-)

0 0
možnosti

Dr No

17. 1. 2011 15:44
I když se u nás

platí spousta peněz za zbytečné "sociální" dávky, skutečný problém je jinde. Předně se ročně z eráru přímo ukrade určitě mnohem víc, než dělá schodek rozpočtu. Dále stát vyplácí statisíce zbytečných lidí (a režii s tím spojenou), což znamená nejen výdaj, ale zároveň se zmenšuje příjem o daně, které by tito zbyteční státní zaměstnanci platili, kdyby dělali něco užitečného jinde.

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 1. 2011 16:19
Re: I když se u nás

Tak nějak R^

0 0
možnosti
OU

17. 1. 2011 14:41
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
DS

Streit

17. 1. 2011 16:18
Re: prý pravičák

Vaše rady nepotřebuji. Stát také opravdu málo v čem.

0 0
možnosti
HM

Hoj MORHHO

17. 1. 2011 14:08
Naprostý souhlas !

Jako obvykle karma !R^[>-]

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 1. 2011 14:17
Re: Naprostý souhlas !

Dík R^

0 0
možnosti
AD

darny

17. 1. 2011 13:52
Souhlas a karma

Povinný odvod na důchod soukromému fondu bez garance státu na 90% vkladu je zhovadilost a kdo na to skočí, ten by si měl dát vlažný obklad do rozkroku.

Že Čína hraje prim, to již na finančních trzích vědí dávno. (Pro některé nechápající diskutéry) Dnes je Čína největším věřitelem USA, a pokud by (teoreticky) jednoho dne natáhla ruku a řekla: "Doba je zlá, Emile zaplať", tak se USA položí.

0 0
možnosti
MM

Miroš Málek

17. 1. 2011 14:13
Re: Souhlas a karma

a) co by z toho Čína měla?

b) a když USA odpovědí "jsme chudí, nemáme," tak Čína udělá co? Zdraží Adadys?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...