Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M53í18l27a 50Š68u58l26a

1. 11. 2012 12:00

karma jako vždy :-)

souhlas, jen malou poznámečku k IZIP .. odmyslíme li všechny ty útoky na IZIP (ono to zas tak drahé není, 2 mld. za 10 let není moc), byla ba to pro celé zdravotnictví skvělá věc, jen by se musely zapojit nejen ostatní ZP, ale hlavně lékaři .. tam vidím tu marnost počínání .. ani VZP si do smluvních podmínek s lékaři nedala povinnost se k IZIP připojit .. pak je to opravdu jen informační systém pro pacienty .. 

.. samopéro karma .. snad se shodnem (nebo se půjdu snad oběsit ;-D)

2 3
možnosti
Foto

Já jsem neútočil na IZIP jako informační systém (i když jsem měl obavy o důvěrnost zdravotní dokumentace), ale na to, že ty miliardy byly k ničemu. Ale jako bývalý softwérář Vám říkám, že miliardy za software je vždycky podezřele moc :-)

Věšet se nemáte důvod, co by pejsci dali ;-)

A jako vždy děkuji i v nových časech R^

4 3
možnosti

J12o41h81n 43P14e58t91r17e72s

1. 11. 2012 11:04

Přesné a pravdivé.Jenom poznámka:Částku 400 Kč za amalg.plombu nevidím jako spoluúčast,ale rovnou klientovu účast.Natvrdo.

12 3
možnosti

rachitico

1. 11. 2012 9:51
Já to vidím jinak

Mám informaci, která pochází z LOK u a je z května 2012. V plánu byl krach VZP.Když se několik let nezvyšuje platba za státního pojištěnce /740 Kč/ tak to zakonitě musí dopadnou krachem VZP, která  má těch pojištěnců nejvíc.Státních pojištěnců je kolem 5 mln.Bylo jasné, že koncem roku VZP bude na pokraji krachu. Záměrem Šnajdra a jiných bylo

nechat VZP krachnout, vyhlásit bankrot. Stát by nesměl sanovat VZP.V radách VZP je sposuta členů ODS, dosazených prý Bemem / janouškem/. Po krachu VZP by si pijištěnce rozebrála hlavně poj.205 a nastal by čas komerčního pojištění.tato informace pochází údajně od Dr.Fialy.Mám pocit, že "rebelům" jde především o krach VZP.Do zdravotnictví teče 280 mld Kč ročně.

5 1
možnosti

rachitico

1. 11. 2012 9:54
Re: Já to vidím jinak

Na druhé straně komerční pojištění by ušetřilo státu hodně peněz. Prodělali bychom my, já dvojnásobně / jako

lékař před důchodem / vy jako důchodce. Nicméně spoluúčast pacienta musí být větší. S paltbou za amalgamové plomby souhlasím. Kde ještě ve světě se jsou bezplatné ?

1 3
možnosti

duff_

1. 11. 2012 9:49
Povídání o ničem

Hodně slov, ale řešení problému nikde. Nejsou peníze a musí přijít redukce. Jak logické. Problém solidárního (asi i komerčního) zdravotního systému je plýtvání, např. nákupy zdravotnické techniky. A nejsem přesvědčený, že čistě komerční pojištění není nějaká výhra pro systém, viz povinné ručení. Místo větší snahy o zvyšování pojištění častěji bourajícím ho po konkurenčním boji zvednou prevetivně všem.

1 0
možnosti

duff_

1. 11. 2012 9:55
Re: Povídání o ničem

* komerční pojištění JE nějaká výhra

1 0
možnosti
Dotaz

Z informací v médiích mi tak nějak není jasné, jak že jsou vlastně ta lůžka placena - platí pojišťovny paušál za to, že jen jsou (bez ohledu na obsazenost) nebo platí jen za úkony provedené pacientovi? Pokud totiž za lůžka pojišťovny neplatí žádný paušál (a ani za cokoliv, co s počtem lůžek jakkoliv souvisí), tak nechápu, jak je možné, aby si pojišťovny diktovaly množství lůžek v jednotlivých nemocnicích.

0 0
možnosti
Foto

Podle mě pojišťovny nechtějí podepisovat smlouvy s menšími nemocnicemi bez ohledu na obleženost. Tím se pak sníží počet lůžek.

1 4
možnosti

Be more than you appear to be 3

1. 11. 2012 9:41
Bohužel velmi smutné a trefné shrnutí podstaty věci.

Účelové mixování privátních vstupů do státem kontrolované sféry našeho zdravotnictví za účelem profitu soukromých subjektů má jen za následek zmenšení celkového objemu finančních prostředků na vlastní zdravotní péči. Dozor nad tím vším obstáravají vládnoucími politickými subjekty dosazení lidé typu Šnajdra. Nechápu, jak se tento odporný infantilní typ bez adekvátního vzdělání mohl dohrabat až do takovéto klíčové pozice, kde může dokonale rozvinout svůj podvodný a zlodějský talent. Bohužel mám obavu, že na tyto typy začíná být naše milá demokracie krátká a že by na místě byl spíše nějaký osvícený diktátor, nejlépe po ruce s nějakým novodobým katem Mydlářem a jemu vlastními prostředky. Pak by lidé jako Šnajdr jistě rádi prozradili, kde že se těch prošustrovaných x miliard, které lidé museli povinně do systému zaplatit, aniž by za ně obdrželi odpovídající péči, nachází. Jsem optimista, proto si myslím, že to nějak takhle nakonec také dopadne. Myslím, že se nikam neschovají.

2 1
možnosti

1absolutus

1. 11. 2012 9:35
Klidně si pište, že se Streitovi vtírám.

Ale nemůžu si pomoci (i když mu jeden článek nikdy neprominu), v tom člověku něco dozrálo. Chtěl jsem napsat dozrál, ale protože jsem ho viděl pouze párkrát v jedné z našich firem, tak ho osobně neznám a netroufám si hodnotit. Ale to, co začal psát posledního půl roku (a hlavně jak) ho "usvědčuje" z jedné věci, a to, že se vykašlal na ideologické žvásty. To přenechal jiným a sám za sebe vystoupil o level výše. Je to těžká cesta, jít sám za sebe (fanatik ho nařkne z levičáctví), ale je jeho, a to se cení! Proto se také nikdo nehrne do diskuze, protože si s tím "Streitem" neví rady.

Kéž by mu to vydrželo! Dnes karma!

Aaron Absolutus

3 4
možnosti

Gašpo_3

1. 11. 2012 9:25
Máte určite pravdu.

Po návrhu zavedenia poplatkov na amalgánové plomby sa už aj tá najjednoduchšia hlava začína pýtať, k čomu to vlastne všetko je? K čomu si platíme povinné zdravotné poistenie?

Pre priemerného občana sa to stáva absolútne nevýhodným sponzoringom armády úradníkov, politických trafikantov a zlodejov sediacich po dozorčích radách a managemente, farmaceutickej lobby.

Skutočne to už začína byť len očividným kanálom ako z ľudí vytrieskať ďaľšie peniaze na látanie dier v rozkradnutej štátnej pokladni a udržania príjmov "vyvolených".:-P

8 1
možnosti
Foto
Re: Máte určite pravdu.

Jsem rád, že jsou lidé jako Vy. R^

Zatím se tento článek nejeví, že by získal velké pochopení. :-/

0 6
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...