Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZT

Negativní období v české historii mají svá jména – dobatemna, Heidrychiáda, komunistická totalita apod. Období, které prožíváme, sebude později (se stoprocentní zárukou) nazývat kalouskoiáda ve smyslu vlivunejnepoctivějšího jedince na chod společnosti.

4 0
možnosti

souhlas a karma. Jen dodávám, že velkým problémem a to nejen v Praze je senát a městská policie.

2 2
možnosti
VH

Dvě poznámky:

1. Pokud pan Kalousek kromě toho, že drží na uzdě státní kasu (který ministr financí na to /bez zatloukaného zapojení výnosů z privatizace/ měl) stihl  provést všechny další hříchy, byl by nesmírný frajer.  Ale když na někoho se pád strany, stvořené milovaným vůdcem svést musí, že?

2. Už jsem pochopil mimořádně principiální a ideově nosnou koalici s ČSSD, zvanou opoziční (pročpak asi?).  Koalici, která kromě velkou většinou schvalovaného růstu rozpočtových deficitů (to je princip, co?) zajistila zadky "potřebných" v dostatečně měkkých křeslech což byla ta programová část).

1 3
možnosti
MS

Dobrý ale to s tím klausem?Promiňte,blbina na devátou!:-)[>-]

3 2
možnosti
Foto

Petr Čunderlík se ptá, proč mají volební právo všichni. Na tohle by mě zajímal názor Vás, rozumného muže. A Váš článek, ačkoliv s ním ne ve všem souhlasím a ani mě až tak nezajímá, opět karmuji. Mám pro Vás slabost, Dušánku :-(

3 3
možnosti
Foto

Kdyby bylo po mém, dal bych na počet hlasů koeficient, který by odrážel IQ a výši odvedených daní. Ti, co nežijí v ČR, by v cizině volit nemohli. Na politiky bych naopak uplatňoval psychologické testy (jak na znalosti, tak na poctivost). Vím, že to není politicky "korektní", takže by to neprošlo. :-)

A dík za osobní karmu R^

4 4
možnosti

za nejlepsi politcky system povazuji http://en.wikipedia.org/wiki/Cellular_democracy.

Akorat ze v nem je moc zastupitelu tak kontrolovana, ze by to ti nasi psychopati delat nechteli

2 1
možnosti
PK

P98a66v45e17l 95K65u94l38a

24. 5. 2013 14:40

Se divim, ze se vam tam nevesel Havel :-/

4 10
možnosti
Foto

A kdo asi přitáhnul Schwarzenberga do politiky? :-P

11 3
možnosti
Foto

jediným problémem české politiky jsou voliči a jejich (ne)zodpovědnost při volbách, či (ne)aktivním přístup k politice...

5 6
možnosti
Foto

Aha, tak voliči...

A jak jsem měl volit třeba prezidenta mezi senilním vlastizrádcem a ješitným buranem? 8-o

Vždy to je otázka nabídky. V žumpě perly nevylovíte. :-(

7 3
možnosti
JL

Píšete o Kalouskovi v souvislosti, že není pravicový a kritizujete ho za vysoké daně. Na konci článku se obdivně vyjadřujete o Klausovi. Tak si dovolím uvést několik daňových čísel, abyste si vzpomněl, jaký lidumil byl v daních pan Klaus. Za vlády Klause byla u nás progresivní daň z příjmu fyzických osob. U nejbohatších lidí byla takováto: roky 1993 - 1995 - 47%, 1996-1997 (poslední rok Klausovy vlády) - 40%. Dnes je rovná daň 15% ze superhrubé mzdy, což odpovídá v porovnání s metodikou devadesátých let zhruba 20 - 21%. A teď daň z příjmu právnických osob - ta je také velmi zajímavá - 1990 - 45%, 1993 - 43%, 1995 - 41%, 1997 (poslední rok Klausovy vlády) - 39%. Dnes, tedy v roce 2013 máme daň z příjmu právnických osob 21%. No a na závěr ještě několik údajů o DPH - v roce 1993 byla základní sazba DPH 23% a snížená 5%, od roku 1995 do konce Klausovy vlády byla základní sazba 22% a snížená 5%. V letošním roce je základní sazba DPH 21% a snížená 15%. Z uvedeného vyplývá, že za Kalouska došlo pouze ke zvýšení snížené sazby DPH, všechny ostatní Kalouskovy daně jsou dramaticky nižší než daně pravicového ekonoma Klause.

6 5
možnosti
Foto

Zapomněl jste na majetkové daně, největší levičácké svinstvo, a stále rostoucí odvody a nejrůznější poplatky.

15% superhrubá mzda není Kalouskova, ale Tlustého.

O nastavení daní v porevolučních časech by byla debata přesahující rámec této diskuse. Klaus byl pragmatik a dělal pomalé kroky kde to šlo, ovšem nedělal zvraty, návraty a kotrmelce typu Kalouska (viz jeho nabídka socanům s podporou komunistů).

6 3
možnosti

problemem ceske politiky je, ze 2% straniku vladnou zbytku obyvatel

6 2
možnosti
Foto

Na tom je založena zastupitelská demokracie. Jde o to, jací lidé se nechávají volit a jaké lidi volíme. :-/

4 2
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...