Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Kolar

28. 11. 2010 22:56
...

Máte naprostou pravdu v tom, že se jedná o nemravnou daň, která by měla být zrušena. Na druhou stranu... je to jediná daň, kterou dostávají do rozpočtu obce. Pokud se nezmění financování, nevidím jiné cesty. Proto horuji pro změnu.

0 0
možnosti

vladimir.t.gottwald

24. 11. 2010 1:18
Výstižné!

R^

0 0
možnosti

Streit

24. 11. 2010 8:38
Re: Výstižné!

Díky R^

0 0
možnosti

oneill

23. 11. 2010 20:38
Daň z převodu

No hlavně, že nikomu nevadí daň z převodu. Všem vadí jen daň z nemovitosti.

Tedy vlastně mě vadí. Když někdo koupí drahou nemovitost na hypo, přijde o práci a musí prodat pod cenou, tak ještě musí zaplatit desetitisíce na dani z převodu. Nejspíš na půjčku od Providentu.

0 0
možnosti

Streit

23. 11. 2010 22:41
Re: Daň z převodu

Vy asi neumíte číst.

0 0
možnosti

benito.juarez

23. 11. 2010 20:33
Falešná pravice jste Vy.

Pořád žijete v tom, že to co je kolem vás jaksi nestojí nic, neboť je to státní nebo veřejné a tím pádem zadarmo a politici ať si na to vezmou peníze kde chtějí, ale hlavně ne ode mně. Typický produkt komunistické éry. Zkuste si zjistit kolik se platí daně nemovitostí v USA, Švýcarsku, Kanadě.

0 0
možnosti

Stará kára

23. 11. 2010 21:58
Re: Falešná pravice jste Vy.

R^

0 0
možnosti

detour

23. 11. 2010 20:24
Dobře se bere, hůř se vrací

Jsem zvědavý na kolik let tady máme Kalouskovu jednoletou "povodňovou" daň. Snad ne dočasně. Problém jim nastane, když některý rok nebudou velké povodně a záplavy. Na co ji asi pak přejmenují?

0 0
možnosti

Stará kára

23. 11. 2010 21:58
Re: Dobře se bere, hůř se vrací

No - povodňová daň. Prostě vám není snížena vypočtená 15 % daň o 2.070 Kč/měs., ale pouze o 1.970.  Takže žádná nová daň. Je to stará známá daň z příjmů. Pořád je (vč. snížené sazby sociálního pojištění) nižších, než za doby zastánců chudých - ČSSD.

Věcně:  Během první půle roku 2011 slibuje ministr Kalousek návrh nového zákona o dani z příjmů.  Takže za změna odpočtu by mohla být skutečně na rok.

0 0
možnosti

Stará kára

23. 11. 2010 18:08
No jo

Desítky reakcí na mé příspěvky. A l e   to    p o d s t a t n é    (a právě o tom je i blog) jsem se nedověděl:  Kde ve světě je ta "autentická" pravice. Kde ve světě není daň z nemovitostí. Zdá se mi, že všude na světě jsou jen levičáci a možná nějaká neautentická skoropravice. V USA především (jedny z nejvyšších majetkových daní). To jsme dopadli, že pane Streite.

PS: Tímto konstatováním ani náhodou netvrdím, že ODS je či někdy byla alespoň trochu pravicovou stranou. Absolutní populista může založit pouze stranu populistickou.

0 0
možnosti

kaktusak

23. 11. 2010 17:27
Jestli je nějaká daň oprávněná, tak je to daň z nemovitosti

(a ještě poplatek za odpady). Nemovitosti zabírají prostor a tím jsou ostatní lidé omezováni ve svých právech.

0 0
možnosti

Stará kára

23. 11. 2010 17:56
Re: Jestli je nějaká daň oprávněná, tak je to daň z nemovitosti

Budete muset jít bydlet do jeskyně (ovšem nevím, jestli byste neomezoval druhé v jejich právech i tam).

0 0
možnosti

oldold

23. 11. 2010 15:21
Daň domovní a pozemková

Daň z nemovitosti je

daň z pozemku - zavedla Marií Terezie - potřebovala peníze na válku (hodně polí, lesů patřilo církvi)

daň ze stavby - poplatek vlastníků staveb (tedy všech v obci) na ponocného (pořádek za tmy) a jejich příspěvek na hasičské zajištění obce - rybník, žebříky, sekery - on když začal oheň u jednoho, mohl zničit všechny.

Takže pouze její část začala vylepšovat historicky nedávno státní příjmy a byla státem určena. Mnohem dříve si domovní daň (poplatek) dohodli domkáři podle aktuální potřeby obce.

Pokud potřebují obce příjem, mají si zavést poplatek z "hlavy" - obcí poskytované služby (např, veřejná správa ochrana a pořádek, veřejné osvětlení a komunikace) jsou pro všechny. Stát ať vybírá (také od všech) nepřímou daň - DPH. Konkrétní služby - odpady, energie, úklid po psech - ať jsou vybírány jejich poskytovateli pouze od těch, kdo je užívají. Tedy každoročně chci vyúčtování, kolik jsem zaplatil a spotřeboval, a možnost výběru ze dvou konkurujících si poskytovatelů.

0 0
možnosti

beda venerabilis

23. 11. 2010 17:03
Re: Daň domovní a pozemková

Majetkové daně se platily takřka odjakživa. Marie Terezie jim jen dala moderní řád. Na rozdíl od daní z příjmů (o DPH nemluvě) jsou majetkové daně, a ty z nemovitostí zvláště, tím nejkonzervativnějším zdaněním.

Povinnost starat se o chodník před vlastním domem platila minimálně 300 let, až ji zrušil óbrkonzervativec pan Kubera. Jak si mají města opatřit peníze na nově jim přilepenou povinnost? Samozřejmě, že zvýšením daně z nemovitostí. Jaká je z toho výhoda? Dříve se každý majitel postaral o svůj chodník vcelku úsporně a účelně sám. Nyní to za něj udělají firmy spřátelené s radnicí, a to za velkorysých podmínek tak typických pro veřejné zakázky.

0 0
možnosti

nebydlící

23. 11. 2010 14:20
Žádná daň není spravedlivá

To by se rovnou mohla zrušit DPH, protože si věci kupujeme již ze zdaněných peněz, spotřební daň u benzinu, taktéž, a DPH co se platí nejen z beniznu ale i ze spotřební daně, to už je trojí zdanění.

Pak se ale připravme na to, že když nebudou majetkové daně, tak bude 90% daň z příjmu. A režii tohoto státu budou táhnout chudí lidé kteří nic nemají a kterým stát prakticky všechny vydělané peníze sebere, naopak ti co už si nahrabali a pracovat nemusí, tak ti státu neodvedou ani korunu a budou si dál užívat jeho služeb...

0 0
možnosti

Streit

23. 11. 2010 14:28
Re: Žádná daň není spravedlivá

Blábolíte nesmysly.

Zdanění spotřeby by přece řešilo různou životní úroveň. Ať si někdo koupí tryskáč nebo rohlík, zaplatí DPH.

0 0
možnosti

moudrá Jana

23. 11. 2010 14:10
A z čeho

by ty obce žily, kdyby se zrušila daň z nemovitostí, ze psů, z pozemků atd. Chcete snad říci, že obecní vodovod, kanalizaci, čističky vod atd. by si každý hradil sám?;-D

0 0
možnosti

Streit

23. 11. 2010 14:14
Re: A z čeho

Je to jen věcí jiného přerozdělení centrálních daní.

A představte si, že u nově připravovaných stavebních pozemků hradí už dnes mnohdy developeři nebo stavebník všechny sítě (včetně vody a kanalizace). To se pak promítá do ceny pozemku/stavby.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...