Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kevinbb

14. 7. 2010 16:45
Velmi dobre

napsano a samozrejme, ze mate pravdu.

Vzdyt se staci uz podivat ne nektere ty prizpevky dole a hned je videt, ze nemate jen stokrat pravdu, ale tisickrat.

R^[>-]

0 0
možnosti

Streit

14. 7. 2010 21:03
Re: Velmi dobre

Bohužel R^

0 0
možnosti

vitr

14. 7. 2010 14:17
cizinci nevadi

vadi lide nekompetentni, vadi lide neschopni, ale nemohou vadit lide z ciziny se solidnim vzdelanim, bez opisovanych zkousek a bez agresivni snahy nekoho potopit nebo naopak neco zastrit, navic lide kteri se narodili a zili v ovzdusi demokracie 30 nebo 40 let od konce 2. svetove valky. !

0 0
možnosti

Boulder Dash

14. 7. 2010 11:22
to je cista paranoia

nechapu proc by zahranicni historici nemohli zkoumat ceskou historii. Ja si naopak myslim, ze jejich zahranicni prislusnost jim umozni se na veci divat objektivneji a ne tak ideologiky. Ono je vzcycky lepsi, kdyz cloveka hodnoti druzi, nez kdyz se hodnoti sam. Myslim ze my Cesi nejsme schopni objektivne zhodnotit ani vlastni historii.

0 0
možnosti

Streit

14. 7. 2010 12:41
Re: to je cista paranoia

Ať si zkoumají. Ale doma a za své.

0 0
možnosti

Tecumtha

14. 7. 2010 11:03
Výborně napsáno,rozhodně karma :-D

R^

0 0
možnosti

johnpeters

14. 7. 2010 10:43
Pane,

Vy  jste v .ů.l.!Prostudujte si LASKAVĚ dobu husitskou,věřte,že nejlepší je Josef Pekař,na ostatní zapomeňte.Jinak nemá cenu vaše písání a postoje hodnotit,vše jsem vyjádřil výše napsanou poznámkou na Váš řád..Jinak program husitů Žižky se vůbec nelišil od postojů současného Talibanu.A Hus byl malý,obtloustlý,po ženách pokukující kněz fanaticky obdivující Viklefa.Zbytek si dostudujte!S úctou John Peters

0 0
možnosti

Goethe

14. 7. 2010 10:51
Re: Pane,

Autorovi hlavně vadí, že si každý může vytvářet vlastní názor na věc, viz třeba tohle:

"Celou jednu generaci od roku 1990 nás ideologicky zpracovávali, aby bylo myslitelné, že část Čechů bude klidně psát články o tom, že Československo byl umělý produkt. Že Masaryk si vzal příliš velké sousto. Že šlo o nespravedlnost vůči Němcům (na Slovensku vůči Maďarům). Proboha, každý stát stojí na nespravedlnosti vůči poraženým. Status quo je jedinou ochranou před návratem historických odplat a s nimi spojených hrůz."

0 0
možnosti

petrph

14. 7. 2010 10:38
to jsme to opravdu dopracovali

Neboli tuhle otázku jsme si měli klást už při zakládání tohoto Úřadu (pardon ústavu) pro studium totalitních režimů. Pokud jsou parametry nastaveny tak, že dle přání a direktiv současně nasazeného ředitele se může manipulovat s historií a přizpůsobovat jí a vykládat dalším generacím jak je libo (a patrně tomu tak je), tak jsme si založili na velký ale velký problém. Nakonec, cizinec se na takové místo přihlásí (z mnoha důvodů) jednou za uherský rok, ale volby jsou u nás jednou za 4 roky, levice (aspoň soc dem) u moci každou chvíli. A i pravici se občas hodí přikrášlit si své zásluhy v minulosti nebo plivnout po historickém protivníkovi. Ale kdo se má ty změny pořád učit.....

0 0
možnosti

Goethe

14. 7. 2010 10:01
Mně by Francouzka nevadila

Třeba bude mít menší motivaci skartovat spisy některých velmi důležitých osob. A nepůjde na ruku vládě jako ta kreatura Žáček (či jak se to jmenovalo) Topolánkovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...