Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Balada o Topolánkovi na vysněném osobním Everestu

Nadouvá se jako holub na báni. Už mu to europředsednictví nikdo nevezme. Na nic jiného od voleb nakonec nemyslel. Teď to má v kapse a může se zbavovat nepohodlných, co mu nesli na vrchol výbavu.

 

Nevadí mu, že se nahoru dostal po hlavách voličů. Nevadí mu, že šel nahoru podle francouzských stop a na vrcholu našel rozvaleného Sarkozyho, jemuž se s hory nechce. Nevadí, že svého Šerpu-Čunka musel vyrvat ze spárů spravedlnosti. Však až bude nahoře...ách ten slastný pocit, se toho mouřenína zbaví. Také mu hned začne pižlat lano, stižen záchvatem pozdní spravedlnosti.

Říká si, už ho nepotřebuji. Zapíchnul jsem český praporek hned ve stínu vlajky Evropské unie, tak co se mi může stát? Zatímco jsem stoupal jižní stranou, Klaus se vracel stranou severní a žádná další výprava není během příštího půl roku reálná. Navíc počasí v údolí se zhoršuje a nikdo další výstup neplánuje.

Ví sice, že Paroubek chodí mlsně kolem hory, ale nevěří, že by mu Klaus vystavil povolení k výstupu. Hrozí českým praporkem, že ho snese s ostudou dolů, když by ho chtěli vystřídat. Šerpa-Čunek visí na na roztřepeném lanu a aspoň okopává vedle visícího Šerpu-Kalouska. Chce se za každou cenu chytit jeho lana nebo ho přinejmenším stáhnout s sebou dolů, když už  nedosáhne na Topolánka. Zoufale šilhá po Paroubkovi, ale ten daleko dolů s rudými hordami plení okolní kraje, aby vybudoval základní tábor. A už se těší, jak si na Topolánkovi po sestupu smlsne i bez cukru.

Není podstatné, zda první spadne Šerpa-Čunek či Šerpa-Kalousek. Asi stejně tentokrát tito nosiči vody tak jako tak s celým kmenem umrznou. Ono to s tím globálním oteplováním nebude tak horké. Topolánek se zatím cítí dobře. Poprvé v životě je rád, že jeho menší počet neuronů nepotřebuje tolik kyslíku. Že by přece jen ta eufórie pramenila z hypoxie?

Půl roku nahoře ale sám nikdo nevydrží. Nakonec upadne do bezvědomí. Protože na některých lidech to příliš nelze poznat, pomoc nepřichází. Bursík právě odhání Yettiho, který mu vyhrabával na úbočí zasazená semínka řepky olejné. Pak ale najednou paní Kateřina zoufale křičí, když vidí, jak si Yetti na ramenou odnáší Bursíka, kterého si genderově spletl se samicí. Doma už jednu má a říká jí něžně Džamila.

Topolánek už je v limbu. Není pravda, když se říká, že před umrznutím má člověk libé pocity. V hrůze se mu zdá, že se probudil za zvuků Beethovenovy Ódy na radost s rukou, jíž podepsal Lisabonskou smlouvu, v nočníku a zachumlaný v eurovlajce. Mladistvým teplem ho hřeje Schwarzenberg. Když se v děsu toho blouznění podívá nahoru, vidí se tyčit nad sebou Blaník, na němž Klaus mává českým praporem. Nějaký přísný hlas Topolánkovi sděluje, že Mont Everest v Evropě neleží. To je poslední, co ještě vnímá.

To, že na prezidenta zespodu mává Wagnerová usnesením Ústavního soudu o připojení České republiky k Sudetům, už nevidí...

PS Bém odjíždí do Antarktidy.

PPS Paroubka nechal Posselt vystřelit na Mars.

PPPS V tisku se množí zprávy, že v Himalájích byl spatřen Yetti s mláďaty se zelenou srstí.

PPPPS Ústav paměti národa, založený Výborem národní spásy Ostré revoluce, začal projednávat dávný případ kolaborace a vlastizrádné skupiny kolem Topolánka a Havla.

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 8.1.2009 9:12 | karma článku: 29,26 | přečteno: 2512x
  • Další články autora

Dušan Streit

Může zákeřný lhář Pavel Machaček beztrestně pomlouvat?

Jeho chování a podlé lži už překračují míru, co si musím nechat od nějakého zakomplexovaného rýpala líbit. Překračuje to už únosnou hranici a je to na hraně trestného činu pomluvy.

25.2.2014 v 11:42 | Karma: 5,77 | Přečteno: 829x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Cenzoři na blozích iDnes, děláte to špatně

Za „užitečného idiota“, sračku nebo prdel - výmaz, za sprostou pomluvu nebo podlou urážku - nic. Útoky „ad hominem“ na autora nevadí. Nebere se v úvahu kontext tvrdší odpovědi, jsou ponechávány provokace nebo vyložený stalking, ale odpověď autora ve stylu, „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“, je zcenzurována.

24.2.2014 v 15:29 | Karma: 7,23 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Vyrůstají stále noví hlupáci

Ani za komunistů nebyli jen prospěcháři a šíbři. Kromě mlčící - nebo umlčené - většiny však se režim opíral také o zapálené komunisty a svazáky, kteří tu pokryteckou a utopickou ideologii nadšeně „žrali“. To oni dělali stafáž tomu marasmu.

24.2.2014 v 14:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 2953x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Tymošenková prezidentkou? Výsměch právu, idejím i mrtvým

Čeho Ukrajina dosáhla? Místo zloděje Janukoviče chce být prezidentkou mega zlodějka Tymošenková. Stojí ten rozbitý Kyjev, rozvrácený stát a desítky obětí za to? Stane se Ukrajina součástí západní civilizace? Zlepší se ekonomická situace obyčejných lidí?

23.2.2014 v 20:21 | Karma: 47,69 | Přečteno: 19614x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Je naprosto jasné, která strana rozpoutala ukrajinské peklo

Dnes budu stručný. Je tak průzračné, kdo vyvolal a je zodpovědný za masakry na Ukrajině, že pokud to někdo nechápe nebo nechce chápat, tak zaslepenost je tím nejshovívavějším hodnocením.

21.2.2014 v 10:04 | Karma: 41,70 | Přečteno: 4169x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

KOMENTÁŘ: Po dvaceti letech v EU je načase skončit naši hru s Evropou

30. dubna 2024

Premium Evropskou unii dodnes tak trochu vnímáme, že jsou to „oni“. Přitom v ní sedíme a držíme ústa a...

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil třináctiletého chlapce, napadl i policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  14:43

Třináctiletý chlapec zemřel a další čtyři lidé byli zraněni po útoku muže ozbrojeného mečem v...

Kolumbijská univerzita zavřela kampus, podmínečně vylučuje protestující

30. dubna 2024  8:35,  aktualizováno  14:39

Newyorská Kolumbijská univerzita v úterý oznámila omezení přístupu na svůj kampus na severu...

Vůz technických služeb rozmetal autobusovou zastávku, řidič byl opilý

30. dubna 2024  14:14

Na okraji Mostu dnes dopoledne menší nákladní vůz zcela zdemoloval autobusovou zastávku, na které v...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...