Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

huhu007

27. 2. 2011 21:10
Jéžiši...

a já myslel, že si dochtoři už nezaslouloží a Streit ví, jak na to...;-D;-D;-D...a on tady mele o nějakých politických korytech. ;-D

0 0
možnosti
DS

Streit

27. 2. 2011 22:12
Re: Jéžiši...

Čet´jste to celé? :-)

0 0
možnosti
MN

dust

27. 2. 2011 4:06
Vidím to jinak

Pane Streite, k Vašim analýzám je zřídka třeba něco dodávat, ale zde vidím hlavní problém jinde. Jednak naše vládní kleptokracie, díky níž chybějí peníze na platy a dále nesystémové kroky a neřešené problémy zdravotnictví po mnoho let. Český politicko-ekonomický stoj šlape nakřivo a tohle jsou důsledky. Jinak řečeno: v anomálním systému není o paradoxy nouze. :) Hezký den

0 0
možnosti
DS

Streit

27. 2. 2011 9:45
Re: Vidím to jinak

Jenže peníze chybějí (byly politiky promrhány)  i v jiných oborech (třeba hasiči). A když chtěli lékaři všechny peníze jen pro sebe, to už bylo nechutné.

0 0
možnosti
EN

xxy

26. 2. 2011 23:53
práce na 3 směny

Bývalý ministr dopravy a zdravotnictví Jan Stráský byl v 90. letech v Himalájích. Když se vrátil, prohlásil, že tam potkal spoustu českých doktorů, ale žádného železničáře.

Pokud si stěžují na moc práce (starší)  a málo peněz (mladší), vyřešila by to práce na 3 směny. Odpadly by přesčasy, uživilo by se více lékařů, kterých je nadbytek, a řeší to odchodem do politiky, mladí lékaři by se dostali dříve k lepší práci. Problém je evidentně v tom, že státní špitály jsou okupovány starými strukturami, které mezi sebe nechtějí nikoho přijmout, jsou " přepracované" pobytem v nemocnicích v neúnosné míře, mladí se nemůžou dostat k praxi a následně k atestaci a penězům.   

0 0
možnosti

dva mraky

27. 2. 2011 9:14
Re: práce na 3 směny

Směnný provoz je samozřejmě hezká věc akorát nevím jestli znáte plné důsledky. Jako třeba snížení výkonu nemocnice přes den protože víc jak půlka lidí relaxuje po náročné práci zatímco dneska je tam přes den tak osmdesát devadesát  procent plného stavu. Pohopitelně pacienti pro plánované akce budou muset akceptovat jakoukoli denní či noční hodinu protože operační a vyšetřovací kapacity budou šlapat non stop, stejně tak nikdo z hospitalizovaných nebude mít svého ošetřujícího lékaře protože to nejde sladit se směnami. Vy si představujete že pan ředitel prostě vyhlásí směnný provoz a ono se to samo rozjede jako hodinky.

To o těch přebytcích nebudu komentovat protože pokud pominete ty profláklé obory a nemocnice tak se standartní kvalifikací lze nemocniční místo sehnat obvkyle pomocí telefonu a zlatých stránek tak za hodku

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

26. 2. 2011 22:44
Pane Streite, Váš článek je výstižný

Bohužel, potkal jsem většinové pouze takové nemocniční lékaře, jejichž pracovní morálka a především vztah k pacientům by ani ve státním podniku neprocházel. Situace se ale rázem mění, pokud má pacient vlivnou "tlačenku", případně dá on, nebo někdo za něho slušné všimné. Potom se ostatní pacienti na pokoji nestačí divit, jak se pan doktor o toho pacienta skutečně zajímá. Naivně jsem si myslel,že doktor je něco víc než normální smrtelník. Řada lékařů si ale zřejmě říká za málo peněz málo muziky. Ještě, že mají dobře vydělávající manželky a tchýně, které jim hradí jejich nadstandartní auta, perfektní dovolené a vybrané nákladné aktivity, protože oni sami mají nízký "základní" plat, který si musí dohánět v soukromých ordinacích..,

 

0 0
možnosti
DS

Streit

27. 2. 2011 9:46
Re: Pane Streite, Váš článek je výstižný

Nelze paušalizovat, ale systém k tomu vede R^

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

26. 2. 2011 21:28
Pane Streit, téměř pravidelně čtu vaše blogy,

možná většinou s vámi souhlasím, občas mám nějaku tu připomínku; to co jste ovšem vyplodil dnes, tak se mi ani nechce věřit, že je to z vaší klávesnice. Klesl jste až na nejhlubší dno sprostého bulváru.Prokázel jste, že o situaci ve zdravotnictví nemáte ani šajn. Nejsem doktor, ale troufám si říct, že ti, co se akce aktivně zúčastnili představovali skutečně ty nejodpovědnější z doktorů. Znám těch lékařů řadu (nechci se chlubit jak ubožák Přemda Čechů, který je údajně obklopen kapacitami), ti nemocniční pořád ještě budou otroci blbého systému.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

26. 2. 2011 21:23
vůči slušným lékařům

a je jich většina je váš článek nekorektní

0 0
možnosti
DS

Streit

27. 2. 2011 9:47
Re: vůči slušným lékařům

Už v titulku je vidět, že těch se článek netýká.

0 0
možnosti

dva mraky

26. 2. 2011 20:40
rád vidím

že autor dodržuje svoje moto a fakt kecá do všeho i do toho čemu rozumí jako koza petrželí

0 0
možnosti
CJP

Ctihodnost Já První

26. 2. 2011 20:36
Kdyby " sobecká a lakotná " část lékařů ......

..... t. j. lékařů nemocničních , měla takové platy jako doktoři v soukromí , tak byste napsal zbytečný blog.. . Jenže perzonál v nemocnicích je již desetiletí okrádán . To jsou ti Vaši sobci a lakomci .

0 0
možnosti
V1

Vsetín 1

26. 2. 2011 20:41
Re: Kdyby " sobecká a lakotná " část lékařů ......

platy v soukromých nemocnicích nejsou o nic vyšší, jako v jiných nemocnicích. Jsou přibližně stejné, jinak by tam utekli ti ze státních nebo naopak.

0 0
možnosti
BJ

Benito Juarez

26. 2. 2011 20:02
Ve zdravotnictví musí být peněz dost!

Přece se zavedly regulační poplatky, které měly situaci zlepšit. Tak já nevím proč těm doktorům nedopřejete.

0 0
možnosti
TB

guam

26. 2. 2011 20:18
Re: Ve zdravotnictví musí být peněz dost!

nevím jak to vidíte Vy,ale ony poplatky jdou doktorům do kapsy

0 0
možnosti
PI

pavel II

26. 2. 2011 19:37
blábol

Prokristapána, co je to za blábol. Proč ten člověk rozděluje na lekaře kteří výzvu podpořili a ostatní, proč je nerozděluje na dobré a špatné- copak Prof. Pafko je špatný lekař jen pro že akci podpořil. Sloužim ve fakultním špitale 26 , a fakt pořad za 125-145 za hod je užasný .Umíme se jem mstít, zavidět a nevidět věci do hloubky.

a ten blábol o setsrách, je vidět že s provozem  ve špitale nemáte vubec zkušenost .

Jemi to lito to napsat , ale za Vaši uroven hovoří již ten titulek  název Blogu- možná by se vyjímal v Blesku

0 0
možnosti
D

Dita_1

26. 2. 2011 19:41
Re: blábol

Protoze ti nestydati zazobani doktori, kteri si jen vali sunky, nemaji dost a chteji jeste vic. - asi tak bych shrnula zzakladni motivaci podobnych "ublognuti".

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...