Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M76í41l98a 17Š30u82l52a

13. 3. 2013 12:58

V boji proti podvodům s daní z přidané hodnoty je český stát v patu. Nemůže totiž použít účinný způsob takzvaného reverse charge (obráceného zdanění), kdy daň zaplatí státu přímo příjemce zboží či služby. Běžný postup je takový, že odběratel pošle peníze dodavateli a ten následně zaplatí daň státu.

Záměr zavést reverse charge zamítla Česku v roce 2010 Evropská komise a nařídila držet se platné legislativy. Výjimku musí totiž schválit všech 27 členských zemí EU. Českou žádost shodila ze stolu Francie, která se obávala, že daňové podvody s pohonnými hmotami se přelijí z Česka do jiných zemí.

Ministerstvo financí tak musí řešit podvody s DPH jinou, složitější a méně efektivní cestou. Nejprve nechalo před dvěma lety uzákonit ručení za daň, které bylo založeno na tom, že ručitel mohl vědět o záměru obchodního partnera úmyslně nezaplatit daň. Tento krok byl ale značně bezzubý a neúčinný a loni začalo reverse charge platit u stavebních prací. Podvodů při obchodech s benzinem a naftou se však opatření netýkalo.

1 2
možnosti

M31í98l50a 24Š24u36l46a

13. 3. 2013 12:59

Od letošního Nového roku zavedlo ministerstvo černou listinu nespolehlivých plátců. Ani ta ale nebude příliš účinná. Než se podvodná firma na seznamu objeví, uplyne několik měsíců. Cyklus karuselového podvodu přitom trvá maximálně jedno čtvrtletí. Než se tedy firmy dostanou na blacklist, podvod dávno úspěšně provedou a zmizí ze scény tím, že zkrachují.

Daňová správa tak přistoupila k dalšímu opatření. Všichni plátci DPH museli do konce února nahlásit finančním úřadům veškeré své bankovní účty, které používají k podnikání. Firma, která po 1. dubnu zaplatí obchodnímu partnerovi na jiný než nahlášený účet, bude ručit za to, že dodavatel daň skutečně odvede. Pokud ne, bude ji muset uhradit sama, a to i přesto, že ji už jednou zaplatila ve faktuře.

Nyní má ale stát další problém - ještě než se systém s kontrolou bankovních účtů naplno rozjede, přistane v Bruselu stížnost advokáta Ondřeje Lichnovského na Českou republiku. Kvůli tomu, že až příliš přenáší zátěž v boji s daňovými úniky na firmy a podnikatele, a porušuje tak evropské právo.

zdroj: Petrol.cz

1 2
možnosti

Strei, Streit, tohle už se snad ani léčit nedá, ale jako humoristický deník to není až zas tak špatné;-)

2 5
možnosti

:-)(Streit)...."A budete se divit, mě finance živí už přes 20 let."  

      

12.3.2013 23:07

3 2
možnosti

K41a93r42e76l 92F68u22k68s56a

12. 3. 2013 21:29

Pane Streite, existence anonymních akcií je samozřejmě pro tento stát zhoubou. I Vy si to uvědomíte, jakmile takto (díky nim) bude uměle založena mezinárodní příslušnost třeba ve sporech o investice u solárních elektráren. Škoda za tyto mystifikující velkohubá prohlášení od těch, kteří tomu očividně moc nerozumí...

8 2
možnosti
Foto

Nevím, jestli vám rozumím, protože se vyjadřujete nepřesně. Ale to není věcí anonymních akcií. Právě i akcie na jméno může vlastnit neprůhledný zahraniční investor.

Stávající úprava je jen populistická a NIC neřeší, přináší jen buzeraci.

2 9
možnosti
Foto

"Nikým nevolení Karel Janeček ani David Ondráčka pro mě nemohou být garanty boje proti korupci."

A kteří volení pro vás jsou garanty boje proti korupci?

9 3
možnosti

Ti co hájí poctivé pravicové hodnoty a nejenom si na ně hrají.

1 7
možnosti

Z49d12e48n12a 71K22o85č19í

12. 3. 2013 19:34

Vidím, že jako skuteční populisté tady vystupují jenom pan Streit a pan Šula.  S vaničkou vylévají hned i malé dítě a nedokážou pochopit, že se s tím rozkrývání zlodějen s požehnáním státu už musí konečně pořádně začít.!!

10 4
možnosti

Z35d77e46n96a 17K44o26č53í

12. 3. 2013 19:36

A pan Dudka je ještě o třídu níž  !!;-)

3 8
možnosti

M11í25l95a 86Š85u49l87a

12. 3. 2013 17:00

.. majetková přiznání .. plošně je to buzerace státu, i když se to netýká všech, ale od nějaké výše majetku .. v jedné nejmenované obci, jeden nejmenovaný tajemník si za léta svého působení nastřádal majetek v hodnotě několika desítek milionů .. důvěryhodný zdroj mi řekl, jak si tento tajemník počítá "všimné" za zakázky pro obec .. chyba samozřejmě není na absenci majetkového přiznání, ale na lidech, kteří mu platili a tvářili se, jako by nic .. bylo to 10%, když si řekl víc, nedostal nic a podnikatel utřel lusku, nedostal práci .. 

.. akcie na jméno mají smysl jen v případě, že se firma snaží dostat zakázku placenou ze státního rozpočtu .. jinak je to vážně jen pro buzeraci ..

.. mluvil jsem s člověkem, který byl dost silně zainteresován na výstavbě dálnice, vedoucí od do, a stále brzděné žalobami .. to takhle přijde zhotovitel za aktivistou a zaplatí ne za nepodání žaloby, ale za podání žaloby, protože nestíhá a čeká ho ještě jiný kšeft, který by nemohl uskutečnit .. za zakonzervování stavby státní kasa samozřejmě platí také .. 

.. zajímavý fakt je, jak Janeček k majetku přišel .. nepostřehl jsem, že by něco vyráběl, zaměstnával lidi a měl starosti, kde sehnat další práci k uživení .. 

.. a stejně, jak říkala moje babička "zrzavá hlava, křivá větev" .. 

.. karma R^

8 11
možnosti
Foto

Já si myslím, že velký bratr musí dokázat trestnou činnost, ne majetek. Na jednoho, co k němu přišel nepoctivě, je padesát poctivých, které bude stát Dbuzerovat. Je to otázka limitu. I když třeba 10 melounů vypadá hodně, tak někteří, co ze socialismu měli dům+chatu, mohou pak potřebovat odhadce. A co když mají auto veterána, cenný obraz po prababičce nebo sbírku známek? Kdo to ocení?

Ty akcie na jméno nic nevyřeší, jen nás to bude stát čas a peníze. Velcí lumpové nebo nadnárodní korporace "daňově optimalizují" v daňových rájích a nám registrovaným se budou smát. Přitom opravdu stačilo takové firmy nepustit do soutěže o veřejné peníze.

S tím nájemným máte pravdu, každý náklad vždy nakonec zaplatí konečný spotřebitel.

Ten Janeček bude financován s účelem, aby dělal, co dělá. K prospěchu ČR to nebude :-/

A podruhé dnes děkuji R^

6 7
možnosti
Foto

M76i18l24a83n 88D80u13d93k60a

12. 3. 2013 16:39

Pane Streite, tyhle útoky na nejnižší lidské pudy provádí dlouhodobě Zeman a socdem, pokud jste ochoten si vzpomenout. Je to prostě jejich pohled na svět a jejich populismus. Například dnešní Sobotkova věta:

"Sobotka chce přehodnotit politiku pravicové vlády orientovanou na škrty a tempo snižování schodku hodlá více přizpůsobit ekonomické situaci, aby škrty nepodlamovaly hospodářský růst". Co na to říkáte jako nejvyšší představitel dvou akciovek? Netuším ovšem, co to všechno má společného s Havlem.

P.S. kdyžtak si opravte nepřesnost: energetický štítek neplatí nemajetný nájemce, ale pronajímatel.

Jinak nová forma výběru DPH mě osobně přijde velmi efektivní a jako buzeraci to rozhodně necítím, naopak to vidím, jako zkrácení cesty finančních toků. Je to zvláštní: když se daně nevybírají, nadává se na stát, že je neumí vybrat. A když se je stát snaží vybrat, nadává se zase na buzeraci...

8 8
možnosti

M13í94l85a 17Š66u14l13a

12. 3. 2013 16:44

.. energetický štítek sice platí pronajímatel, ale započítá si to do nájmu, takže to zaplatí zase ten nájemce ..

.. pokud stát neumí efektivně vybrat DPH od plátce, ale přenese tuto povinnost na dalšího odběratele, pak to není efektivní, ale prachsprostá státní zlodějna .. 

.. pane Dudko, vy jste hlava :-) ...

7 10
možnosti
Foto

Se jen divím, že tenhle blábol zdejší šéfadmin ještě nedal na titulku.

11 4
možnosti

Pane Streit, a kolik peněz jste vy nebo společnost zaplatila za ty aktivisty/havlisty aj. o kterých píšete? ani korunu, oni to totiž dělají ze své vlastní vůle, morálního, občanského, ekologického, charitativního, právního a buhvijakeko postoje a hlavne ze svého! naopak politický populismus jejich oponentů - tj. hlavně demagogická propaganda typu (Klausovy) konzervativni a nacionální (protiunijní) a casto fašizující (pseudo)pravice, kterým vy tak rád tleskáte a nasloucháte, tak tam byste mohl napočítat konkrétní hmotné škody z majetku danových poplatníků, kteří tito politicti podnikatele a lobbiste typu Klause vytahli z kapes naivních a obelhaných voličů, pro své hmotné účely. Takže si prosim, neplette pojmy ani sumy s kterymi tyto dve motivaci i financnim krytim nesoumeritelné skupiny disponuji!

18 10
možnosti

Kolik za ně zaplatil? Hafo. My všichni na ně nějakým způsobem platíme nebo alespoň doplácíme :).

6 7
možnosti

Ještě větší blábol než jsme doufali. Autor evidentně není příliš ve formě. Ale kopnout si do V. Havla stačil, takže můžeme odfajfknout další počinek...:-/

14 8
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...