Zabít krápníkem

Bydlím v podkrovním bytě čtyřpatrového domu a včera za mnou přišel náš domovník, abych klepnul smetákem do toho obřího krápníku, co visí blízko mého kuchyňského okna z okapu střechy.

Ale abych se nejdřív podíval dolů, aby tam zrovna někdo nebyl a já pak nebyl obviněn z újmy na zdraví nebo ze zabití. Chápavě jsem mu odpověděl, že tak provedu, neboť ten "stalaktit" by to nečekaně mohl provést sám. Já o něm nevěděl, protože visel malinko stranou pohledu zavřeným oknem. A v těch mrazech jsem kuchyňské okno do dvora vůbec neotvíral. Smetákem jsem na něj dosáhl a tak do něj šťouchnul. Žuchnutí několikakilogramového kusu ledu dole na pavlán v prvním patře, propojující dva byty, mi jasně sdělilo, co by se mohlo stát. Již tolik nemrzne a brzy budou sněhy a ledy na střechách odtávat a zvyšovat riziko sesuvů a pádů.

Vždycky, když jdu ulicí podél domů, tak se raději držím od nich, ať již v zimě nebo v létě, neboť nikdy nevíte, co vám může spadnout na hlavu. V zimě krápník, v létě třeba květináč apod. Tuhle ze třetího patra jednoho domu začaly létat jakési předměty a ozývala se odtamtud prudká hádka mezi ženou a mužem. No, lidé jsou různí, a proto nechoďte těsně podél domů. Doporučuji odstup alespoň 2m, pokud to šířka chodníku a provoz aut či jiné překážky dovolí.

 

Autor: Jiří Stratil | pondělí 9.1.2017 9:38 | karma článku: 18,79 | přečteno: 733x