Fantastický záznam

Toto je první zápis šifrované zprávy, vysílané z vesmírného korábu mimozemšťany, se snahou o komunikaci a dorozumění s člověkem.

Pozorované UFO, o němž byla řeč v minulém článku, nebylo sice pohotově fotografováno, ale speciálním detektorem na světelné a zvukové záznamy z vesmíru byl zachycen zvláštní signál, vysílaný tímto objektem. Jinak takto normálně neslyšitelný a neviditelný přenos se potom podařilo převést do šifrované zprávy. Zde část tohoto záznamu, který působí jako nějaký psaný text, jenže v jazyku člověku neznámém. Nicméně je to první takto zachycený projev, vysílaný evidentně mimozemskou civilizací, patrně s podobnou snahou o komunikaci s lidmi na Zemi.

Chceme-li ovšem navázat spojení s mimozemšťany, je tu velký problém v dorozumění. Oni neznají naše jazyky a my neznáme jazyky jejich. Čili vyvstává otázka, zdali je vůbec možné nějakým způsobem komunikovat. Nezbývá tedy, než že se nám představí a zasednou do našich jazykových škol. Vzhledem k tomu, že tito cizí lidé (pokud jsou to vůbec lidé, ale vypadá to, že by nám mohli být podobní) jsou na mnohem vyšší technické úrovni, neboť k nám zalétávají kdoví z jaké dálky, tak by mohli být v tomto směru iniciativnější než my techničtí zaostalci, kteří byli jen mimořádně na sousedním Měsíci. Jenže tady zase může být problém v tom, že nám nejsou podobní, jsou na vyšší inteligenční úrovni a nechtějí nás tak strašit. Již to, že se nám tady ukazují se svými úžasnými vesmírnými stroji, nám docela stačí.

No, je to na nich, jestli se nám představí a budou ochotní se naučit naše jazyky, nebo budeme na ještě velmi dlouhou dobu (nebo navždy) jen z povzdálí hledět na jejich záhadná UFO.

Materiál jsem získal prostřednictvím přenosu přímo z tohoto korábu do vlastní paměti a potom takto převedl do grafického zápisu. Na první pohled zaujme především opakování znaků v určitých úsecích.

-

Autor: Jiří Stratil | čtvrtek 19.4.2018 11:22 | karma článku: 10,04 | přečteno: 946x