Bomba v Praze

V minulém článku "Vy nevadíte pane" jsem si trošku prověřil reakce lidí na případnou dostavbu Staroměstského náměstí. No, jako když píchnete do vosího hnízda.

Přirozeně, do tohoto problému chce mluvit skoro každý, tak je to závažné a citlivé téma. Ale běda, když nebude vyslyšen hlas a respektován názor každého. 

Začal jsem na návrhu pracovat v lednu roku 1991 a od samého počátku jsem o jeho vývojových fázích informoval Magistrát hl.m.Prahy. Od té doby se mi nahromadila bohatá korespondence.

V minulých článcích jsem byl také obviněn z mnoha technických chyb v dispozičních půdorysech mých domů, pro které by prý projekt nemohl dostat stavební povolení. Marně jsem dotyčným vysvětloval, že se nejedná o chyby, ale o možný, bezkolizní způsob řešení věcí v rámci celkového řešení tohoto návrhu.

A kupodivu právě od vedoucího odboru výstavby MHMP jsem již v začátcích této práce dostal kladnou odpověď. V dokumentu jsem jen překryl svoji adresu, aby nepůsobil jako reklama.

Přikládám ještě poslední dopis, který jsem obdržel z MHMP.

Praha ale do dnešních dnů zatím nepočítá se stavební úpravou proluky, tak věci stojí na místě.

 Chtěl jsem zde navrhnout jen to, co se sem opravdu hodí. Jedna velká budova do této proluky v žádném případě nepatří. To ukázala předchozí Nobileho radnice, která na SN kolidovala prakticky se vším. A monstrózní návrhy na její přestavbu z prvních soutěží to jen potvrdily.

-

Autor: Jiří Stratil | neděle 20.8.2017 7:33 | karma článku: 10,69 | přečteno: 486x