Slepému neukážeš, hluchému nevysvětlíš, hlupákovi nedokážeš

Neustále zde někteří blogeři řeší problém Ukrajiny. Donekonečna omílají , jak EU podporuje rozvrat této země, aby jí pak mohla snadněji ovládnout. Některé blogy  jsou svými vývody až tragicky úsměvné,ale i nebezpečné v tom, jak věrně reprodukují rétoriku komunistů. Jako by si blogeři neuvědomovali, že nejsme ani v pozici Ruska,Velké Británie, nebo Číny,ale geopoliticky žijeme  v prostoru, kde nemáme moc šancí na výběr. Rozhodně si nemyslím, že socialistická EU je ideálním, prozatím ještě volnějším svazkem států,kterou jako lídři táhnou dva státy Německo a Francie. Na druhé straně stojí mocné Rusko a stále mocnější Čína a jejich sféry zájmů a vlivu. Šance na samostanou nezávislou existenci, pro země jako je Polsko,Maďarsko,Česko,nebo Slovensko je naprosto nulová. Buď budeme tam,nebo tam. Jiná možnost neni. Až teprve nyní, pomalu sto let po hrozné I.větové válce se ukazuje, jak kontraproduktivní pro nás byl rozpad Rakousko - Uherské monarchie. Nemuseli bychom se dnes ohlížet nalevo, nebo  napravo,byli bychom občany mocného a hrdého státu.

 Víme však, proč vlastně jsme nespokojeni s naším členstvím v EU? Komu by prospělo a kdo má na tom zájem,aby naše pozice v EU byla neustále oslabována a do myšlení lidí stále vpašovávána myšlenka na odpor proti všemu co příjde z Bruselu? Takto je nám pomalu ale jistě vymýván mozek, abychom nepřemýšleli nad tím či oním,ale slepě následovali kohosi, kdo cíleně vyřkne svojí myšlenku do světa.

Jako názorný příklad takové manipulace uvedu dnes tak populární "Kdo neskáče, neni Čech, hop hop hop".

 Pokusme se však tomuto vzepřít. Položme si každý sám otázku a zkusme si na ní  odpovědět:

1)v čem mě osobně omezuje,že jsem občanem země,která je součástí EU.

2) co mě osobně přinese, když moje země nebude členem EU a postupně bude začleněna do sféry vlivu Ruska a Číny.

Z titulu své profese jsem předloni a loni navštívil sto projektů, které byly financovány, nebo spolufinancovány z fondů EU. Několika set milionové dotace z těchto fondů byly investovány u nás v ČR. Byly za ně postaveny,nemocnice,školy, kulturní a vzdělávací programy pro děti a mládež, opraveny celé městské celky,koupeny stroje, ale i celé technologické zařízení pro výrobní sféru, přístroje pro státní zdravotnická zařízení atd. Samotného mě udivilo, kolik peněz již bylo investováno.

A sdělovací prostředky o tom mlčí, zdejší blogeři o tom mlčí. O pozitivách našeho členství se mlčí o negativách se vedou dalekosáhlé diskuse. Komu to prospívá?

A závěrem ještě jednu poznámku. Blogeři, neurážejte lid Ukrajiny v jeho boji za svobodu. Je to jejich boj a ne váš.Oni sami se rozhodnou co chtějí a kam chtějí. Nechte si svoje vývody do hospod k pivu. Neni důstojné a lidské se vlastně posmívat těm, kteří zemřeli, nebo byli zmrzačeni ve svém boji a za svoje idee. Je to opravdu kolikrát hanba číst.

Autor: Jiřístrašek Strašekjiří | úterý 25.2.2014 7:01 | karma článku: 18,18 | přečteno: 1436x