Na slovíčko pane Miroslave Nigrine

Dnes jsem si přečetl Váš návrh řešení krize na Ukrajině. Pravda, nejdříve jsem si myslel, že píšete o panu Putinovi, jehož EGO je opravdu velmi vysoko, včera dokonce jeden proruský volič v televizi prohlásil že Putin je politický bůh, ale další obsah Vašeho článku vše uvedl na správnou míru. Jedná se přeci o fašisty na Ukrajině. Rád ta slova používáte, fašista,fašistický režim a další slovní spojení, stejně ta jako velmi rád dštíte oheň a síru na NATO,USA a EU. Nechci Vám v tom bránit, je to Váš svobodný názor, který můžete bez obav vyjádřit veřejně ( v Rusku a i na Ukrajině by to asi nešlo),ale spíš bych chtěl od Vás,abyste vysvětlil některé pojmy a zkusil je podpořit důkazy. Pak Vaše články nabudou opravdové váhy a věrohodnosti.

Ve svěm článku nabízíte řešení krize na Ukrajině, které vyznívá jednoznačně ve prospěch Ruska, čili přesně podle požadavků pana Putina. Dovolím si ty požadavky ocitovat a trošku s nimi polemizovat.

"Odvolání armády a gardy z východu Ukrajiny! Společné shromáždění všech stran konfliktu a jednání o budoucnosti Ukrajiny! Demise Kyjevské vlády!  Zrušení a zákaz všech fašistických stran, nebo stran s prvky fašismu! Zákaz podpory fašismu. Odzbrojení a odebrání nelegálně držených zbraní! Odstoupení samozvaného prezidenta Turčynova. Vypsání parlamentních voleb! Referendum o federalizaci Ukrajiny!"

1) Odvolání armády a gardy z východu Ukrajiny - pokud máte na mysli Ruskou armádu(to jsou ti neoznačení) a gardu(proruské bojůvky), pak s Vámi souhlasím. Pokud myslíte Ukrajinskou armádu a gardu, pak souhlasit nemohu, jelikož je to armáda, která je tam doma. Ostatní ozbrojenci, kteří působí na území Ukrajiny jsou teroristé a armáda příslušného státu má právo a přímo povinnost s nimi bojovat a hájit celistvost země. To snad myslím jako bývalý policista dobře chápete. Dovete si představit, co by dělali Rusové, kdyby se na jejich území takto chovaly Ukrajinské bojůvky?

2) Demise Kyjevské vlády. Proč? Že je neligitimní, že nevzešla z voleb ale z revoluce? Ale ten samý problém má potom i dnešní Rusko, jako nástupnický stát SSSR, protože SSSR také nevzniklo z voleb,ale z velmi krvavé revoluce a občanské války. A jak víme, tak legitimita se předává, takže  vlastně i nynější Ruská vláda má se svoji legitimitou problémy.

3) Zákaz podpory fašismu atd. stále se tím slovem oháníte,ale pokud chcete být objektivní tak prvky fašismu vykazuje více Rusko než Ukrajina. Toto je definice co je to fašismus:

"Typickými rysy fašistických ideologií jsou zejména rovnostářský kolektivismus, autoritativní a vůdcovský princip, vypjatý nacionalismus, militarismus, kult modernity, mládí a síly jakož i silná ekonomická role státu chápaného korporativisticky. Fašismus principiálně připouští soukromé vlastnictví, a to včetně soukromého vlastnictví výrobních prostředků; avšak pouze za předpokladu, že tyto výrobní prostředky budou sloužit kolektivnímu prospěchu. Konkurenční prostředí volného trhu bylo přípustné v mikroekonomice, avšak v makroekonomickém měřítku vládl korporativismus a často monopolismus. Řízení podniků probíhalo na principu tzv. "Tripartity", tedy zástupců majitele, pracujících (odborů) a státu (vůdce)." citace Wikipedie.

Docela jste mě pobavil konstatováním, že byla kontrola referenda a že je jedno jestli je urna průhledná či nikoliv. Pane Nigrine, tomu přeci sám nemůžete věřit. 

 

Já osobně si nedělám iluze ani o Rusech by ani o Ukrajincích. Tento boj není bojem, který by vedl k blahobytu a spokojenosti obyčejných lidí. To jsou jenom figurky na šachovnici mocných. Jsou akorát dobří k tomu,aby se nechali zabít ve jménu, ve jménu... čeho vlastně? , jo ve jménu moci těch nahoře. Tak nehorujte pro Kreml, když nejste schopen psát objektivně (leda že by Vás platili)a spíše zde prezentujete výsledky politického školení VUMLu, či agitek KSČ. Jenom by mě zajímalo, kdyby nedejbože Putin vyrazil na západ. Psal byste stejně?

Autor: Jiřístrašek Strašekjiří | pondělí 12.5.2014 13:33 | karma článku: 27,04 | přečteno: 1322x