Cikánům dluhy odpustíme a na daních to zaplatíme

Daň z luxusu, daň za ropnou bezpečnost,pak třeba daň z čisté vzduchu, že prší a potom asi daně z daní a já nevím co všechno ještě bude předmětem daně. Vláda potřebuje daně,aby mohla zaplatit to co naslibovala. Prosím, když to povede k zlepšení životní úrovně obyvatel, k nastartování ekonomiky, tak nic proti tomu. Ale když všichni se na tom musí podílet, tak všichni a ne jenom ti, kteří pracují. Měli by se podílet i ti, kdo na systému parazitují.

Jenže ouha. Město Most konstatovalo, že raději odpustí části svých obyvatel dluhy, než aby je vymáhalo. Odůvodnění, že nemají nic, co by se dalo exekučně zabavit je směšné. přece dostávají dávky od státu, tedy z daní těch kteří pracují. Že nejdou zabavit? Jak to? Když lze důchodcům exekučně obstavit důchod a nikoho nezajímá z čeho budou žít, tak proč nelze ze sociálních dávek splácet dluhy?

Je to prostě absurdita. Paneláky v Chanově jsou většinou neobyvatelné. Jenže kdo je takto zřídil? Televize ukazuje záběry opravdu otřesných podmínek, ve kterých tam lidé žijí. V neinformovaném divákovi a zejména v úřednících z EU to musí zákonitě vyvolat dojem, že chudáky cikány již do takového bince stát nastěhoval. Jenže nikdo neví, že toto sídliště bylo zcela moderní a mělo standard, ve kterém žije většina obyvatel této země.

Mám pocit, že to dopadne následovně. Nějaký úředníček z EU napíše zprávu, ve které obviní zdejší obyvatele z rasismu. Stát postaví nové domy, tam nastěhuje ty,kteří nic nemusí a problém bude vyřešen. Pro jistotu, aby nic nedlužili, tak nebudou muset platit nájem,plyn a elektriku hned od začátku.  To za ně budeme platit my, hlupáci, kteří chceme žít slušně a cítíme odpovědnost za tento stát

Takže drahá vládo, je třeba vymyslet ještě daň, která by přímo podporovala naše "neviditelné". Mohla by se nazývat třeba "Chanováček"

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřístrašek Strašekjiří | úterý 29.7.2014 11:10 | karma článku: 41,16 | přečteno: 2782x