Duo Zeman-Babiš? Máme, co si zasloužíme.

Říká se, že každá země má takovou vládu, jakou si zaslouží. V demokracii to samozřejmě platí tuplovaně. Jsme v tom asi učebnicový případ.

Máme prezidenta, který soustavně a s gustem někoho uráží a hanobí. Když soud žádá omluvy, nezabývá se tím, protože se za něho má omlouvat ministerstvo financí.

Máme premiéra, který neoprávněně využívá dotace. Když je poskytovatel těchto dotací žádá vrátit, nehodlá to uznat a peníze za něho musí vrátit stát, tedy všichni občané z daní. Nyní jde např. o 450 mil. Kč, což není jen tak nějaký pakatel.

Lidé s aspoň malou špetkou svědomí by z toho museli být dost špatní a hlásili by se k zodpovědnosti. Minimálně by jim to bylo hloupé a snažili by se to dát nějak najevo. Nikoliv tak náš prezident a premiér.

Přesto mají tito dva pánové pořád vysokou důvěru. Zeman přes 50%, Babiš by stále s náskokem vyhrál volby. Co by se muselo stát, aby lidé konečně prokoukli? Kde leží hranice, přes kterou už nejede vlak?

Anebo u nás ta hranice neexistuje? Koneckonců i Gottwald v šestačtyřicátém roce suverénně vyhrál volby. Měli jsme pak 40 let. co jsme si zasloužili. Vlastně už se to posléze stalo dědičným hříchem, protože mnozí z těch, co volili už ani nežili.

Anebo je pro většinu našich občanů lhaní, podvádění a urážení druhých normální jev, který už přestali považovat za něco špatného? Možná mnozí řeknou, že to dělají i ostatní politici. Do jisté míry asi budou mít opravdu. Ovšem duo v čele naší země je v tom přeborníkem nade všemi. Což je u prezidenta a premiéra dost na pováženou.

Asi budu mnohými označený jako pištící či hysterický křikloun, který se neumí vyrovnat s výsledky demokratických voleb. Samozřejmě, že je uznávám, byly opravdu svobodné, demokratické. Zeman a Babiš stojí v čele naší země z vůle lidu. Oba tyto pány si plně zasloužíme.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Strádal | neděle 2.6.2019 10:46 | karma článku: 28,73 | přečteno: 707x
  • Další články autora

Jiří Strádal

Jak naše armáda jela na Polsko

11.12.2020 v 21:33 | Karma: 23,40

Jiří Strádal

Paradoxy naší doby

27.11.2020 v 21:12 | Karma: 23,14

Jiří Strádal

Dvakrát na břehu řeky (povídka)

13.11.2020 v 22:26 | Karma: 10,54

Jiří Strádal

Víra, normalizace a Bílá Hora

6.11.2020 v 22:44 | Karma: 15,67