Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zimní zážitky - fotomatiné

Letošní zima v nižších polohách Ćeska mnoho sněhu neměla a zase je tu obleva. Přidávám jen pár snímků z letoška i minulých let. Když mizí sníh, tak je tu naděje, že zase přijde jaro.

 

Zamrzlý vodopád v Ústí nad Labem - zvaný Vaňovský - nejvyšší v Českém středohoří

 

 

Zimní koupel  -  můžete zvětšit klikem a druhým také

 

 Zasněžený park v lednu 2015

 

 

Zimní naděje na jaro

 

Autor: Miroslav Štorch | úterý 13.1.2015 10:12 | karma článku: 20,42 | přečteno: 460x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Premiérku zatím mít nebudeme ?

Tak mne pobavily předvolební billboardy, podle kterých má být bývalá předsedkyně poslanecké sněmovny jako premiérka protiváhou prezidenta. To mne opravdu rozesmálo. Kdo ten slogan v agentuře public relations vymyslel ? Kdo schválil vytištění velkých plakátů v její rodné politické straně ? Asi někdo nevzal v úvahu aktuální stav předvolebních průzkumů. Nebo to je plakátové zhmotnění zbožného přání, které se neuskutečnilo po rezignaci bývalého premiéra ? Těžko odpovědět. A tak milióny korun českých tečou z mnoha politických stran do tiskáren a médií, aby ovlivnily naše rozhodování před volbami. Strany kalkulují, že voliči jim za každý hlas přispějí částkou, kterou si poslanci schválili jako podporu ze státní kasy. Proto snadno rozdávají koblihy, předvolební guláše a hektolitry piva z našich peněz, když očekávají, že brzy je dostanou zpět. Politici rozdávají i růže. Ale tisknout plakáty, kdo bude premiérkou je asi psychologicky velmi nedomyšlený záměr. Nebo je to úmyslně negativní reklama za drahé peníze ?

16.10.2013 v 20:54 | Karma: 31,03 | Přečteno: 1218x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Kdy půjde Roger Federer do důchodu ?

Vždy jsem obdivoval promyšlenou celodvorcovou hru Rogera Federera a jeho fair play na kurtu. Zejména jeho sebeovládání ve vypjatých situacích, kdy ostatní hráči lámou rakety, nadávají rozhodčím nebo i divákům. V dospělosti se choval na kurtu vždy jako gentleman I když kdysi v mládí se údajně hodně hádal a někdy i vzteky brečel. Rodiče a trenéři však z něj vychovali, podle současných statistik, zatím nejlepšího hráče tenisu všech dob. Narozen 8.8.1981 v Basileji. Již před sezónou 2013 Roger oznámil, že se již hodlá šetřit a bude hrát spíše o individuální úspěchy a turnajové vavříny, než o žebříček ATP. Přitom v minulém roce získal ve Wimbledonu již 17-tý titul na grand-slamových turnajích a krátce se vrátil na 1.místo žebříčku ATP. Uvidíme jak dlouho ještě bude mít Roger Federer motivaci hrát. V letošním roce se však už nedostal ani do jediného finále Grand Slamu.

13.10.2013 v 21:11 | Karma: 15,38 | Přečteno: 836x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Fauna ve fotografiích - fotomatiné

Zvířátka ve fotomatiné jsou velmi široké, ale vděčné téma. Od těch zdomácnělých až po ta volně žijící kolem nás. Od mnoha stovek ras psů, přes spoustu druhů ptáků, několika druhů koní, u nás pár hadů až po několik málo ras lidí. Přidávám pár snímků z blízkého okolí na impuls z Austrálie :-) Lidé se občas chovají jako zvířata. A to nejen ke zvířatům. Bohužel. Fotografoval jsem holuby v parku a mezi nimi byl jeden bílý jako "vrána". Okolo šla školka a děti si hned všimly toho bílého. Prohodil jsem : " Ti holoubkové pomáhali Popelce." Dětsky důvěřivý hlásek hned oznamoval : " Paní učitelko ty holoubkové pomáhali Popelce. " Nádherně naivní svět.

13.10.2013 v 8:42 | Karma: 22,02 | Přečteno: 611x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Madisonský most na Žitném ostrově - fotoblog

Celosvětově známý film "Madisonské mosty" s Clint Eastwoodem a Meryl Streep v hlavních rolích byl natočen v roce 1995 podle stejnojmenné knihy Roberta Jamese Wallera vydané v roce 1992. Kdesi v madisonském okresu jižní Iowy existuje 7 mostů zakrytých střechami. Fotograf Robert Kincaid, který dodával snímky z různých zemí pro časopis National Geographic je představován hercem Clintem Eastwoodem. Ten byl i režisérem filmu. Jezdil za záběry ve starém pickupu značky Chevrolet. My jsme vyrazili autem na dovolenou směr Žitný ostrov na jižním Slovensku, kde protékají řeky Váh a Dunaj. Na místě jsme zjistili, že zde existuje jako památka zastřešený most u města Kolárovo na Malém Dunaji. Okamžitě jsem si vzpomněl na knížku i film - " Madisonské mosty. " Pochopitelně v titulku blogu je to jen přirovnání. Třeba se vám některé záběry budou líbit, a také někdy rádi navštívíte zajímavé místo. ( Když kliknete na některé snímky - tak se zvětší. )

14.9.2013 v 20:33 | Karma: 21,97 | Přečteno: 1091x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Budeme utíkat před neviditelnými sítěmi ?

V řadě zemí lidé citliví na elektromagnetické vlnění zůstávají ve svých bytech, které mají ochranu před neviditelným působení vln mobilních operátorů, wi-fi sítí a mnohých dalších vysílačů. Jiní lidé se už stěhují daleko od měst zasažených elekromagnetickým smogem - do lesů a hor. Odborníci tvrdí, že v současné době probíhá největší přírodovědný experimet na celém lidstvu. Bohužel tento pokus nikdo neřídí a nekontroluje. Světová zdravotnická organizace (WHO) považuje extrémní zvýšení počtu elektromagnetických vysílačů po roce 1997 za závažný faktor při vzniku rakovinných změn v lidském těle. Když přijdete do nemocnice, tak tam často bývá pokyn k vypnutí mobilních telefonů, aby jejich činnost nenarušila jemné funkce lékařských přístrojů, a tak zprostředkovaně i životy pacientů. V letadlech se také mají mobily vypnout se při startu a přistávání, aby nedošlo k ovlivnění elektroniky řízení a následné havárii. Bohužel si mnoho lidí neuvědomuje, že havárie s následky na naše zdraví a stavbu naší DNA právě neustále doslova probíhá - našimi těly. Pochopitelně je absurdní, aby mobilní operátoři vypnuli vysílače např. v noci, když jsme také závislí na přenosu informací. Musíme se smířit s tím, že naším tělem procházejí tisíce elektromagnetických vln různých frekvencí - od mobilních operátorů, vysílaček policie, armády, záchranné služby,taxíků i mnoha rozhlasových a televizních stanic vysílajících na zemi i ze satelitů.

30.6.2013 v 13:25 | Karma: 19,63 | Přečteno: 552x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  10:36

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Kandidát na ministra za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí Helenu...

Rusové při smrtícím útoku na Oděsu zničili i „zámek Harryho Pottera“

30. dubna 2024  10:15

Sledujeme online Na pět vzrostl počet obětí pondělního ruského útoku na jihoukrajinskou Oděsu, jeden ze 32 zraněných...

Předsednictvo TOP 09 podpořilo Tuleju. Pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  10:15

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!