Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

17. 7. 2010 23:53
Bylo to nutné, abychom nedopadli jako Jugoslávie

v roce 1999. Díky vám se podařilo agresora odstrašit, takže si troufal jedině na Grenadu apod. Zato teď už mu otrnulo a potřeboval by proto zase nějakou nakládačku, jako ve Vietnamu. 

0 0
možnosti

mirek-storch

18. 7. 2010 0:38
dobrý vtip od vás před půlnocí - Američané měli problémy

jako světový četník v Koreji, Vietnamu i Laosu, Iráku i Afghanistánu. V bývalé Jugoslávii zasáhli hlavně proti Srbům a letecky bránili i Sarajevo v blokádě, ale to skončilo 1995. Tam tehdy srbské tanky T-55 odstřelovali město. Asi myslíte zásah 1999 v Kosovu.

0 0
možnosti
E

energetik1

17. 7. 2010 14:48
Vaša spomienky z vojny sú takmer identické s mojimi,

 aj keď som nebol tankista, ale chemik a nemali sme preto obyčajné atombordely (pogumovaná pláštenka a 2 čižmy), ale celotelové skafandre. A skutočne v nich tiekli pramienky potu potele. Aj tá debilita zelených mozgov a ich alkoholizmus boli u nás rovnaké ako u Vás. Neželám nikomu z mladej generácie základnú vojenskú službu a nechápem ľudí, ktorí by ju radi znovu zaviedli.

0 0
možnosti

mirek-storch

17. 7. 2010 22:59
Re: Vaša spomienky z vojny - potěšil mne váš komentář : -)

Pár lidí v diskuzi tady si myslelo, že si vymýšlím. Ale my co jsme to zažili víme - o čem to bylo. Nedovedu si představit nosit protichemický oblek hodiny po skutečném jaderném zásahu. Navštívil jsem jako turista Hirošimu a tam mají v létě vedra nad 40°C pravidelně. Jenže tenkrát to lidé nevěděli jak se mají chránit. Naštěstí snad takové obleky nebudou potřeba mimo chemických úniků. Do-vi.;-)

0 0
možnosti
AR

Don don

16. 7. 2010 23:10
no

nevěřím tomu, že by někdo ve čtyricetistupňovym vedru přikázal vojákům lézt  v atombordelu do rozpálenýho tanku. Sloužil jsem taky dva roky, ale takovou pí.ovinu jsem jsem neviděl

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

17. 7. 2010 0:26
Re: no

já ano

0 0
možnosti

sorgedoktor

16. 7. 2010 22:06
Průměrně inteligentní čtenář

z  Vašeho elaborátu   jasně   vyčte, že   vojna u  tenkistů nebylo nic   tak  dvakrát legračního, jak se nám   autor Tankového Praporu  snaží předestřít.

   Osoba  nqadporučíka Pinkase je skutečná, jednalo se snad   o   důstojníka  západní    armády. Pokud   byl   furták/ tedy furt v kasárnách/ a  manželka   souložila    s   vojáky   základní služby, pak je to legrace jak pro koho.

    Moc      nevěřím že by   opilí   důstojníci jezdili tanky.    V   Mílovicích pod kopcem byly taky  tankisté.Nikdo by si to netroufl..

0 0
možnosti

mirek-storch

16. 7. 2010 22:12
Doktor Sorge byl popraven v Japonsku jako špion, ale taky

to nebyla žádná legrace. S odstupem času je to zlé spíš komické. Pokud tam někdo nezahyne, nebo se nezmrzačí, tak je to legrace. Zažil jsem důstojníky v podnapilém stavu, kdy vystříleli zásuvky v kasárnách, ale naštěstí nikoho nepostřelili8-o

0 0
možnosti
PM

petrik1960

16. 7. 2010 21:40
takže čtyři dvory

a velitel už Zbytek nebo ještě ne?

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

16. 7. 2010 21:21
Tak jako Terazky nepochopil, co je to

absurdní, tak dnes někdo, komu je tak 16 - 20 nepochopí, co to byla vojna za totáče...jen to vymýšlení a zápisy za akce, které se nekonaly, sepisování rozvrhů výuky za hodiny, které se měly konat někde před půl rokem - tím jsem např. vesele trávil přijímač...nebo kolega absolvent, vystudovaný lesní inženýr, skládající a popisující mapy lampionům, kteří toho nebyli schopni...Jeden kapitán nebyl schopen sestavit žádost na místní lesní správu, aby vykácela tři stromy, které na cvičáku bránily při střelbách. Tak jsem to musel sepsat já - zavolal mne do kanceláře, pod sebou asi 15 - 20 zmuchlaných papírů...a také napsat, protože onem kapitán byl absolventem vysoké školy pochodového kroku, takže psací stroj (počítače byly tehdy tak v nějakém vojenské výzkumáku - možná) byl pro něj stejně neuchopitelný aparát, jako dnes pro některou devadesátiletou babičku počítač...spíš by mi došel čas než látka...

0 0
možnosti

sorgedoktor

16. 7. 2010 22:13
To co tady píšete je velice podivné,

ono dneska      starší    stomatologové/   zubní lékaři/  přes 65  roků  také   neumí   zacházet s počítačem, ani sestavit  účet pro pojištovnu. Pokud  někdo měl  vysokou   školu   vojneskou, resp   tak zvané    učiliště, tak asi uměl  lepit mapy a zákopy  malovat modrou a červenouá barvou.To co tady píšete je velice   neverohodné..

    Ovšem na   vojně  byli   katedristé nebo tak nějak.Když bylío málo   důstojníků, tak oni třeba  nechali jako tak zvaného paragrafistu třeba   někoho se zemědělskou školou, nebo přímo manuelně pracijícího bez maturity...

   Pak by to  možné  bylo..

0 0
možnosti

mirek-storch

16. 7. 2010 21:00
Kdo nezažil -ten neuvěří,ale pan Škvorecký to znal dokonale

Když jsem četl Černé barony v civilu tak jsem si říkal, že to Švandrlík přehnal. Pak jsem byl školený na vojenské katedře pro funkci velitele tankové čety a už jsem změnil názor, že něco z popisu mohla být pravda. Po absolvování základní vojenské služby jsem všude říkal, že Švandrlík to zdaleka nedotáhl vzhledem k tomu - co se tam skutečně dělo. To nikdo nevymyslí, to se muselo stát a museli jsme to sami zažít.8-o

0 0
možnosti
MP

czmario

16. 7. 2010 20:46
Pravdivy je, to souhlasim,

proto ho taky nikdo, kdo na vojne za bolsevika nebyl, nema sanci v plnem rozsahu pochopit...

0 0
možnosti