Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

evavaloi

29. 5. 2011 9:50
Jinak potraviny,

které se k nám dovážejí, jsou vůbec pochybné kvality. A to nejen potraviny, ale i třeba prášky na praní. Fakt humus.

0 0
možnosti
E

evavaloi

29. 5. 2011 9:48
Zahrádu

nemáme nijak velikou a občas nějakou tu zeleninu taky musíme koupit. Přesto se na zahradě plácáme, ryjeme, kopeme, odplevelujeme...A to především proto, že rajčata nebo jahody z vlastní zahrady mají naprosto jinou chut´. Je to nebe a dudy.

Nedávno jsem jedla u známé jahody (dovoz Španělsko), které na pohled vypadaly naprosto nádherně, ale co do chuti - jako byste žvýkali mírně nasládlý polystyrén.

0 0
možnosti

mirek-storch

29. 5. 2011 11:19
Dovezená rajčata se sklízejí polozelená, aby neshnila cestou

Asi znáte dozrávání rajčat zabalených v papíru, kdy zčervenají dodadtečně doma. pochopitelně mají zcela jinou chuť a vitamíny než čerstvě utržená rajčata nebo jahody z vlastní zahrady. Bohužel dochází k otravám i v Čechách, když někdo postříká jahody proti plísním a slimákům chemickými prostředky a malé děti si utrhnou jahodu bez dozoru - a omytí vodou 8-o

0 0
možnosti
S

simsII

29. 5. 2011 9:05
Tuším, že bylo

napsáno, že se jednalo o bio okurky. Mám sice obavu, že nyní se sem tyto bio okurky dovezou , ale již bez tohoto označení. Další problém je, zda bude stačit tyto okurky jen důkladně omýt, protože se ty sajrajty dostanou do okurky prosřednictvím vody, kterou okurka v tak hojné míře obsahuje. Toto bude další smrtící rána pro španělské hospodářství. A ještě mne tak trochu zarazilo, proč naše inspekce neuvede nějaký termín - v jaských dnech sem byla tato šarže exportována. V pondělí jsme koupili 3 okurky a salát a leží mi na chodbě a nevím zda to vyhodit, umýt nebo zavařit na okurkové řezy. Dobré dilema, že? Kdyby bylo uveřejněno, že se jedná o bio okurky, tak jsem klidnější. A dále mi to potvrzuje, že se oprávněně říká, že k nám se vozí ten nejhorší sajrajt a němecxko a další rozvinuté země EU mají lepší zeleninu a ovoce. Možná že je tímto vše potvrzeno, novináři napsali pravdu.

0 0
možnosti
MR

iluminat

29. 5. 2011 3:18
rakovina tlusteho streva nema co celat

s pesticidama, ale se spatnou zivotospravou. Clanek je alarmisticky, takova lidova jakobyveda. Ty okurky byly pohnojeny mocuvkou, a staci je poradne pred oloupanim umyt, jelikoz jinak kdyz sahate na spinavou okurku tak ty bakterie zbastite. A pestovat na zahradce je krasne hobby, ale nestaci to ani pro jednu rodinu, a co pak pro ty co zahradku nemaji? Tam kde se pestuje organicky a ne jinak , treba v Africe nebo Indii, tam je hlad, nestaci toho moc vypestovat, tak si vyberte, bud zelenina pestovana jako pred sto lety a nedostatek pro vsechny, nebo moderne a vsichni se naji.

0 0
možnosti

mirek-storch

29. 5. 2011 7:40
Jakoby-věda je,že tvrdíte - "rakovina tlustého střeva nemá

co dělat s pesticidy, ale se špatnou životosporávou 8-o Když vyloučíte velkou skupinu jedovatých pesticidů, kde jsou herbicidy proti plevelům a insekticidy proti hmyzu, tak Vám zůstane mnoho dalších, které se používají. Vy vlastně tvrdíte, že neškodí. Špatná životospráva je jen jeden z mnoha faktorů pro vznik rakoviny tlustého střeva. Zajíci na polích umírají po pastvě na ošetřených obilovinách. Koroptve, bažanti a další ptáci mají často po chemických látkách slabé skořápky vajíček a nevyvedou další generaci. To nejsou katastrofické poplašné zprávy, ale realita. Chcete říct, že pesticidy lidem nevadí ? Dříve úspěšně používaný pesticid DDT je už dávno zakázán. Můžete si ho ale přidat k jídlu, když neškodí.:-P

0 0
možnosti
GI

Gwendolyn I.

29. 5. 2011 2:57
A jak to souvisi s dovozem?

Myslite si, ze ceske okurky nemuzou byt kontaminovany? Problem je v podnicich, ktere chteji rychle zbohatnout, vse osidit, vse udelat s chemii a bezbolestne. O kvalitu nejde. A kolik ceskych potravin se neda dnes jist? I ty vase okurky, horcice, vse je jine, nez bylo. Clovek musi opatrne vybirat, co jist. Ale narizeni EU od globalnim obchodu, prevazeni merunek, masla ci salamu sem a tam, nesouvisi s bakteriemi. Ujasnete si, o cem chcete psat clanek, vy Cape.

0 0
možnosti
MF

falm

29. 5. 2011 2:15
I Vy jeden chytrolíne

Pěstujte si v paneláku vlastní okurky, rajčata a brambory...!

Tato společnost je postavena na evropském a americkém globalismu a nic s tím nenaděláte.

Jestliže RVHP za socialismu diktovalo členským státům, co smějí a nesmějí vyrábět v průmyslu, pak za dnešních dob EU-lismu jde o diktát všeho, včetně potravin. To je realita, se kterou nic nenaděláte, jen se ztrapňujete.

Jděte si sbírat do květináčů amerického brouka, možná si pomůžete.

0 0
možnosti