Socialista Paroubek má u mne vroubek

Bývalý ekonom Restaurací a jídelen (RaJ) v Praze si chtěl zařídit život jako v ráji. Od 18-ti let byl členem Socialistické strany Československa, která byla doplňkovou  povolenou stranou v Národní frontě. Členství ukončil v roce 1986. Od roku 1989 byl členem ČSSD. Prošel několika politickými funkcemi od náměstka primátora Hlavního města Prahy až na ministra pro místní rozvoj. V sociální demokracii dosáhl nejvyššího postu předsedy a dostal se až na místo premiéra, když skončil pro finanční aféru Stanislav Gross také z ČSSD. Ve vysoké funkci mimo jiné odpouštěl miliónové daňové dluhy svým známým a přátelům. Nám řadovým občanům finanční úřad neodpustí ani několik stokorun v daňovém přiznání. Pro mne se stal nespolehlivým politikem nejen svou socialistickou  stranickou minulostí, ale i osobním životem, kdy stárnoucí manželku opustil pro mladší překladatelku.Udělal to podobně jako dřívější premiér za ODS. Stal se i populární osobností komiksu o jeho osobě a nové manželce.  V osobních rozhovorech údajně tvrdil, že se cítí být předurčen pro vedoucí úlohy v naší společnosti. Takových politiků je hodně, kteří se cítí být předurčeni a  ve volbách  jsou doslova vyvoleni.  Známý byl jeho výrok, kdy se chlubil jaký plat má ve statisících jako předseda ČSSD. Ptal se tehdy novinářů . " Kdo z Vás to má ? " To byl velký projev jeho emoční inteligence.

Vzhůru k platům bez zdaněníwikipedie

Národní socialisté – Levice 21. století - LEV 21

Po odchodu z ČSSD vytvořil 1.11.2011 vlastní národně socialistickou stranu, ve které se nechal zvolit předsedou. Ta se naštěstí nedostala do parlamentu, a tak máme klid od projevů typu :" Že bude vládnout třeba s Marťany." Doufám jen, že se nyní nedostane ani do Evropského parlamentu, jak se tam chystal v televizní debatě. Naštěstí  byl  neuspěšný s jeho ideovým programem v senátních  i parlamentních volbách. Za více jeho vroubků mu zcela jistě nedám svůj hlas, aby se pak v Bruselu měl jako v ráji. S platem vyšším než má náš prezident. 

Nejmenovaný bývalý europoslanec za ODS mi poslal e-mail, kde prosil o zakroužkování jeho jména na nevolitelném místě. Kopie části mailu : " PS : Jen 15.000 kroužků stačí, abyste získali svého europoslance."

Co k tomu dodat. Určitě nebudu volit kanditáty na europoslance, kteří mají uvedený věk 80 let.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Štorch | pátek 23.5.2014 22:51 | karma článku: 22,13 | přečteno: 1065x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10