Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CI

Cephaelis

3. 8. 2009 12:57
Máte pravdu, ale.....

Zas bych přirozené sluneční záření jen nedémonizovala. Přiměřenou dávku potřebujeme ke zdravému vývoji - nejen vitamín D, ale je tam i psychická stránka (proč mám v léte lepší náladu?).  Pokud by se každý držel doporučení ke svému typu pleti a nebyl líný se namazat kvalitním krémem, když jde ven, tak je všechno OK. Osobně jsem bledá a opaluji se minimálně, ale musím říct, že sluníčko mám ráda a mrzelo by mě vzdát se jej úplně. Takže mažu a život mezi čtyřmi stěnami netrávím.

0 0
možnosti

mirek-storch

3. 8. 2009 14:18
Re: Máte pravdu - sluneční svit povzbuzuje

Souhlasím s vámi, že sluneční světlo povzbuzuje a naladí vás většinou pozitivně, pokud není přes 40˚C nad nulou. Existují léčebné postupy - helioterapie, které se používaly a používají u nemocných tuberkulózou v horách. Nyní se používají tzv.bio-lampy, které ozařují tělo bez přítomnosti ultrafialové části světla a mají velmi příznivé výsledky při hojení pokožky, hematomů i zánětů, protože dodávají buňkám světelnou energii a povzbuzují i lymfatický systém. Máte pravdu, že kde chybí sluneční svit, tak bývají depresivní stavy - jako třeba ve Skandinávii v zimních měsících i za polárním kruhem. Statistiky hovoří o zvýšeném počtu sebevražd. A tak vzhůru za sluníčkem, ale rozumně, ať v noci nebolí kůže na zádach.8-o

0 0
možnosti
P

papaya

3. 8. 2009 9:22
dobrý článek

R^ karma.

Jsem majitelkou světlé pleti a neopaluji se. Na prevenci chodím pravidelně a již mi byla odstraněna dvě znaménka, která by později mohla znamenat latentní nebezpečí. Tak před dvaceti lety byla "ostuda" být na plovárně za sejra, to mi věřte. Ale postupem času mi posměšky od bronzových seladonů i dam přestaly vadit. Ovšem ještě to přetrvává, lidé se rádi strefí do někoho, kdo se v něčem odlišuje.

0 0
možnosti
K

krpcova

2. 8. 2009 16:54
moda byt bily

tady v indii rozhodne plati, cim belejsi tim krasnejsi. a tak naopak od evropy, indove si kupuji belici kremy a chodi na belici procedury...dva extremy, ani jeden smysluplny.diky za clanek, snad si je prectou lide, kteri chodi do solarka...blazni!

0 0
možnosti
H

Haša

1. 8. 2009 18:09
Karma

    

                   Autore, ten článek si R^ plně zaslouží.    

0 0
možnosti

mirek-storch

1. 8. 2009 19:00
Re: Karma - potěšilo mne vaše uznání

0 0
možnosti

mirek-storch

1. 8. 2009 14:33
Blog už četli na Kypru, Seychellách,v Austrálii i jinde

0 0
možnosti
H

Haša

1. 8. 2009 18:07
Re: Blog už četli na Kypru, Seychellách,v Austrálii i jinde

Jen aby se z toho poučili.

Je hrůza čekat. Čekat jestli bylo vyříznuté všechno, co bylo třeba. Čekat jestli se neobjeví komplikace a  litovat. Léčba je velmi nepříjemná a ne vždy účinná. A pokud to vyjde, po celý zbytek života se slunci vyhýbat.

Ale člověk, je nepoučitelný. Hlavně, když se jedná o jeho "krásu". A nevěřte, že jsou to jen ženy. Podívejte se na solária plná rádoby úspěšně vypadajících mužů.

0 0
možnosti

mirek-storch

1. 8. 2009 13:32
Měl jsem rakovinu kůže v rodině a naštěstí došlo k uzdravení

Musíte přece jen řešit co kdyby k uzdravení nedošlo a člen rodiny zemřel. Také vidíte jak si dává dva roky injekce do břišní oblasti a není to nic příjemného. Navíc má léčba vedlejší nepříjemné účinky i na psychiku. Původně nenápadné "mateřské znaménko" se zvětšilo a začalo krvácet - a to je příznak již rakovinného stádia. Nepodceňujte preventivní prohlídky a kontroly pomocí moderních přístrojů, které určí rizikové skóre. Preventivně se podobná znaménka chirurgicky odstarňují i s okolní kůží. Někdy však je pozdě a metastázy se rozšířily již po těle. Když máte na těle více než 50 mateřských znamének, tak si dojděte na kontrolu ke kožnímu lékaři.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

1. 8. 2009 13:12
bílá vs bronzová

Po staletí byla bílá pleť aristokratická a důkazem, že  majitelka nemusí pracovt na poli a má na to se chránit. pak se práce posunula do továren a bohatí se vysunuli k moři. A opálenápleť je opět důkazem, že na to majitelka má.

0 0
možnosti

mirek-storch

1. 8. 2009 13:19
Re: bílá vs bronzová

Podle historie to tak platí a souhlasím s vámi. Statisticky významně vyšší výskyt rakoviny kůže byl dříve zejména u zemědělců-především na krku. Horolezci se vyskytují v nadmořských výškách, kde je slabší ochranná vrstva vzduchu, a také mají často rakovinu kůže. Na sněhu se více paprsků odráží a intenzita je vyšší.

0 0
možnosti
JO-VO

Jsem ovce - volím ODS

1. 8. 2009 12:20
Na slunci se člověk opaloval vždycky

Dřív to bylo při práci na poli a bylo toho nesrovnatelně víc než teď kdy sou lidi na slunci pár dní v roce. Horší je to s těma solárkama, kdy si ženy myslí že když nemají "zdravou barvu" tak nejsou krásné. Po tisíciletí ale byla krása viděna právě v alabastrově bílé pokožce. To bylo přirozené.

Dnes ale co krásné je nebo není určují media. Jejich majitelé sem chtějí dostat více barevných a tak "tupí hrany" tohoto nepřirozeného vývoje tím , že zdůraznují barevné jako ideál krásy. No a ženy se jim snaží podvědomě podobat...

0 0
možnosti
A

axax

1. 8. 2009 12:05
Zaměrné "opalování" se na slunci

je čiré šílenství ...

0 0
možnosti