Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

chudacek.blog.idnes.cz

13. 8. 2011 17:19
Holandsko

Nizozemsko a obzvláště jeho provincie Jižní a Severní Holandsko patří k nejhustěji obydleným částím Evropy. Tradičně se tady lidé k sobě po století, až donedávna, chovali poměrně slušně. Díky nebezpečí moře prostě museli spolupracovat, stavět kanály, mlýny atd. Navíc, náboženství, v těch dvou provinciích to byl převážně Kalvinismus, jim dávalo též morální pravidla. 

V posledních desetiletích se však vztahy mezi lidmi zhoršily. Jak k přistěhovalců, tak mezi původním obyvatelstvem navzájem. Někde jsem četl srovnání mezi zajíci, kteří žijou ve volné přírodě, a králiky, kteří žijou namačkáni v kotcích. Když se v poli dva zajíci potkají, tak už když se zdálky uvidí, tak se zastaví a na sebe přátelsky panáčkují. Trochu zromantizovaný pohled na věc, ale něco na tom je. Zatímco králíci spolu v kotcích musí bojovat o každý kousek místa.

Co se agresivity týče, nejde však jen o hustotu populace, ale jistě také o jiné věci, jako jsou ekonomie, dostatek sebevyužití, příjmů, životní úroveň, atd.

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

13. 8. 2011 17:27
Re: Holandsko

Obyvatelé velkých měst prostě musí z města často vyrazit. Na to však každý nemá nebo o to nestojí?

Velká Paříž má hustotu obyvatel vyšší než provincie Severní a Jižní Holandsko. Los Angeles také, a žije tam více obyvatel než v těch dvou holandských provinciích. Jak v Paříži tak v LA byly v nedávné době velké nepokoje.

Mně se vždy líbilo chodit v Rakousku po méně navštěvovaných částech hor. Domorodí horalové jsou tam přívětiví, i nekomerčně, neboť jsou rádi, že občas někoho potkají a mohou se s někým dát do řeči. Žijí tam také jiní lidé než ve městech. Ambiciózní a ti, kteří chtěli rychlý styl života, už odešly do měst.

0 0
možnosti

mirek-storch

10. 8. 2011 22:55
Přelidnění velkých měst a jeho důsledky - nová studie - link

http://web.quick.cz/japan/city.htm8-o Omezení  některých sociálních kontaktů je logickou ochranou. Nemůžete v Praze  na Václavském náměstí zdravit každého člověka, kterého potkáte. Totéž v NY, LA nebo v Londýně ;-)

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

13. 8. 2011 19:18
Re: Přelidnění velkých měst a jeho důsledky - nová studie - link

R^ Článek, na který odkazuješ, je dobrý.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

10. 8. 2011 10:27
Ano

Ano, přesne tak. Tovětšina expertu z českých diskusí nechce slyšet. Tady v Londyne žije 8 milionu lidi ha ploše 1571 km2 v ČR je to 10,5 milionu na 77 680 km2. To je obrovsky rozdíl. A není zalezitosti etnika pokud v tomhle kotli jste působí to na Vás taky, jen někdo se rozhodne, ze pokud je svět okolo agresivní bude taky.

0 0
možnosti

Peyrac

10. 8. 2011 8:34
Příroda se brání přelidnění homosexualitou lidí ve větším %

než je dosud obvyklé. Je to mechanismus, který funguje i u jiných živočichů  např. u ovcí chovaných v obrovských stádech v Austrálii a na Novém Zélandu, kde je více beranů orientovaných na stejné pohlaví. To nás čeká perspektiva dalších pochodů gayů a lesbiček.;-)8-o

0 0
možnosti

Dispute

10. 8. 2011 7:32
Film Proč ?Landa http://www.youtube.com/watch?v=3-pTxR4khLI

Jak dovede být dav agresivní a nezvladatelný - podle skutečné události - hrají Daniel Landa, Martin Dejdar, Langmajer a další. 8-o

0 0
možnosti
MM

captain cook

10. 8. 2011 6:24
australska pohodovost

Mnozi navstevnici Australie se zminuji o "australske pohodovosti" a odlehcenemu pristupu k zivotu. "She'll be right, mate" (volne prelozeno jako "bude to v poradku, kamo") je pro to nejcastejsi vyraz.

Zatimco proslavene svejkovske "To chce klid" je casto opakovano v Cesku aniz by se tim lide prilis ridili, Australane skutecne berou zivot o neco pohodoveji nez typicti Evropane, Americane nebo Asijci.

Ze by na te teorii prelidnenosti neco bylo?

2 0
možnosti
C

Camino.

10. 8. 2011 6:27
Re: australska pohodovost

Mas pravdu, kamoR^

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

10. 8. 2011 0:49
Fanoušci jsou trochu jednodušší a tak mají své radosti

trochu jiné, jen by se neměli navzájem mlátit do hlavy.

0 0
možnosti

mirek-storch

10. 8. 2011 11:04
To už krásně popsal Karel Poláček: "Muži v ofsajdu :-)

I když je to počeštělé - off-side (mimo stranu - postavení mimo hru ). Někdo si potřebuje zařvat na hráče, i když to sám neumí a na rozhodčího, když to píská objektivně a oblíbené družstvo prohrává;-)8-o

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

9. 8. 2011 23:41
no u fanoušků máte

aspoň jistotu, že se poperou na zápase, nebo někde po cestě a většinou mezi sebou. Ten den boj většinou taky skončí.

PS: na zápasy beru syna odmalinka. jen nechodím do sektoru tvrdých hochů.

0 0
možnosti