Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Má vyřazování na SuperStar logiku ?

Překvapivě byla minulý týden vyřazena dívka s krásným hlasem a včera chlapec s charismatem. Nebyli vyřazeni zpěváci, kteří se nelíbili odborné porotě, ale zůstali ti, kteří dostali podle regulí zpěvácké reality show zaplaceno nejvíce hlasy svých fanoušků. Nyní po třetím finálovém kole je stav vyrovnaný - po třech zpěvácích ze Slovenska i Česka. Jedinou českou zpěvačkou zůstala Monika Bagárová a slovenskou zpívajícící hvězdičkou Dominika Stará . Z chlapců ze Slovenska Denis Lacho, jehož slabý hlas se nelíbil v posledním vystoupení porotě a i mnoha divákům. Slovenský rocker, Miroslav Šmajda, se dobře projevil v rockově laděném večeru, a tak porotce Pavol Habera řekl, že ho nebude tentokrát navrhovat na vyřazení. Naopak, další porotci navrhli na vyřazení Moniku Bagárovou, ale ta se v soutěži udržela díky SMS. Výkonnostně pěvecky výborní Jan Bendig a Martin Chodúr se v soutěži v pondělí 16.listopadu udrželi. Bohužel, místo porotou navrhovaného Lacha , vypadl Ben Cristovao z Prahy, kterého pochválil Pavol Habera, že si velmi dobře vybral písničku, kde se mohla skvěle uplatnit jeho příjemná barva hlasu a výborný taneční pohyb. Je vidět, že často vystupuje s taneční skupinou a jako jediný z finalistů předvedl v přímém přenosu salto vzad. Jeho rytmické cítění a soulad pohybu s hudbou, byl obdivuhodný. Škoda, že o vyřazování už nyní nerozhoduje odborná porota.

Leona Šenková zpívala hezkyTV Nova

 

Proč nyní vypadávají Češi ve finále SuperStar ?

Před časem jsem napsal blog - Proč nyní vypadávají Slováci ve finále SuperStar? Podle neoficiálních informací se přepočítává počet SMS ze Slovenska s koeficientem beroucím v úvahu menší počet obyvatel Slovenska. A tak, nyní by soutěž měla být relativně regulérní. Pochopitelně jsou fanoušci třeba Slovenky Dominiky Staré v Česku. Údajně jejich počet hlasů tvořil někdy 2/3 celkového počtu pro tuto soutěžící. Stejně tak existují na Slovensku příznivci, hlasující pro Martina Chodúra z Ostravy. Podle posledních úvah bookmakerů nejmenované sázkové kanceláře, má největší naději na vítězství v SuperStar právě Martin Chodúr, s kurzem (1,5), na druhém místě Jan Bendig, s kurzem (3), Dominika Stará (6), Miro Šmajda a Monika Bagárová mají stejný kurz (20) a nejméně nadějí na vítězství se dává Denisovi Lachovi - kurz 25. Naopak na vypadnutí v pondělí 23.listopadu je logicky na řadě s nejnižším kurzem (2,0) Denis Lacho. Monika Bagárová a Miroslav Šmajda se stejným kurzem 3,0. Ale hlasování fanoušků je nevyzpytatelné, a tak se Denis Lacho může v soutěži udržet díky fanynkám i přes negativní hodnocení poroty. To je logika soutěže.

Proč asi vypadla Leona Šenková s nádherným silným hlasem a výrazem ? Možná proto, že zpívala krásné, ale pro velmi mladou generaci nezajímavé písničky "Modlitba pro Martu" , "Lásko voníš deštěm". Kdo má rád hip-hop, tak přece nebude hlasovat pro pop.Leona se nedočkala rockového večera, ale vzpomínku a píseň jí věnoval kolega Miro Šmajda. Sociologicky častějšími hlasujícími jsou mladé dívky ve věku teenagerů a chlapci méně častější. Snad proto vypadlo více soutěžících dívek. To jsou ale jen dohady. Místo Denise Lacha vypadl sympatický Ben Cristovao a musíme vzít jako fakt, že Lacho měl asi více ctitelek, kterým se líbí nejen jeho zpěv, ale i zjev. Jak napsal kolega bloger krásný článeček s názvem - "Jéjda, ten je tak krásňoučký. Honem mi maminko dej peníze na kredit.".... (viz související článek)

Na závěr soutěžící zpívají vždy pěknou společnou píseň " Příběh nekončí ". Budoucnost mají před sebou. Martin Chodúr byl v telefonickém hlasování Českého slavíka zvolen objevem roku 2009 . ( doplněno 28.11 )

 

Autor: Miroslav Štorch | úterý 17.11.2009 19:28 | karma článku: 34,30 | přečteno: 20194x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

Zrušení některých hraničních kontrol v Evropě způsobilo opravdu volný pohyb osob a zboží. Za zboží můžeme považovat ale i drogy, zbraně. A bohužel kvete i obchod s lidmi. Touha EU po zisku je větší, než potřeba pocitu bezpečí.

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Porazí dnes Plíšková opět světovou jedničku ?

V semifinále US Open sesadila Karolína Plíšková dlouholetou světovou jedničku Serenu Williams a dnes ve finále ji čeká nová světová jednička Angelique Kerber z Německa. Karolína jí na trůn pomohla a hned dnes ji může porazit.Věřme

10.9.2016 v 20:37 | Karma: 21,34 | Přečteno: 614x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

Kdysi dávno před půlstoletím si děti nehrály doma na počítačích a tabletech, ale hodně běhaly venku s kamarády. Kluci lezli po stromech, hráli fotbal na každém plácku, kde bylo místo. Nebo s hokejkami proháněli tenisové míčky.

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02 | Přečteno: 495x | Diskuse| Letní běh

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

Těšili jsme se doma na kvalitní přenosy z OH 2016 v HD rozlišení na dvou vysílacích kanálech a osmi streamech na webu České televize. Bohužel v některých případech šlo o rozhlasové zprávy ze soutěží, které nebyly přímo přenášeny.

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3562x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

ANO vytáhlo na europarlament. Dostálová slibuje podívat se na Green Deal

1. května 2024  14:17

Hnutí ANO zahájilo kampaň do Evropského parlamentu. Kandidáti se představili před Památníkem Tomáše...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10

Policie ve Varšavě ve středu dostala oznámení o pokusu zapálit synagogu v centru města. Podle...

Z Železné Ursuly hrdou babičkou? Budu osobnější, slibuje von der Leyenová

1. května 2024  14:06

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová před pár týdny oznámila, že hodlá svůj post obhajovat...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  14:05

Odstartovaly každoroční oslavy prvního máje. V Praze se koná tradiční studentský majáles a lidé se...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!