Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kam dojde Kvitová a Berdych v Paříži ?

Život je plný překvapení a tenis je hra, kde o překvapení není nouze. V letošním ročníku už vypadla celá řada bývalých vítězek turnaje na kurtech Rolanda Garrose. Bývalá světová jednička Serena Williams zde vyhrála už v roce 2002, ale letos byla překvapivě vyřazena v 1.kole francouzskou hráčkou Razzano. Srbka Ana Ivanovič byla vítězkou v roce 2008 a také byla světovou jedničkou. Vítězka z roku 2009 Ruska Světlana Kuzněcovová letos v Paříži hladce vyřadila Polku Agnieszku Radwaňskou , ale překvapivě vypadla s Italkou Errani. A nakonec vítězka z roku 2010 italská Francesca Schiavone byla vyřazena uzbeckou emigrantkou žijící v USA - Varvarou Lepčenko, která se utká v dalším kole s naší Petrou Kvitovou. Doufejme, že ji zítra naše hráčka porazí a postoupí mezi nejlepším osm hráček. Můžete v diskuzi pod článkem tipovat, do kterého kola se dostane Petra Kvitová a Tomáš Berdych. Nejlépe tipující čtenář v diskuzi bude vyhlášen po skončení turnaje v Paříži. Uzávěrka tipování o půlnoci 4.června :-)Ve Paříži postupují dále naše vítězky ženské čtyřhry z minulého roku Hlaváčková a Hradecká. Můžete taky přidat tip i na jejich postup do vyšších kol v letošním ročníku. A kam dojde  Petra Kvitová na snímku ?

Petra Kvitová v PařížiReuters

Hodně české a slovenské radosti v tenisové Paříži   - na snímku Dominika Cibulková

Dnes porazila slovenská tenistka Dominika Cibulková světovou jedničku Viktorii Azarenkovou 6:2 a 7:6. Kdo ten zápas viděl, tak ho určitě potěšila pěkná hra a nasazení jen 161 cm vysoké hráčky, která je aktuálně na 16.místě žebříčku WTA. Podle mého názoru dojde Dominika až do semifinále přes Australanku Samanthu Stosur.
Líbila se mi její gesta, kdy ukazovala na sebe, že hraje srdcem. Další česká hráčka Klára Zakopalová postoupila také mezi nejlepších šestnáct hráček v letošním turnaji - společně s Petrou Kvitovou. Sice Klára narazí na Marii Šarapovou, která v Paříži zatím nikdy nevyhrála, ale další překvapení by se mohlo také konat.

Přidávám televizní snímek rychlosti podání Tomáše Berdycha, který dal eso Del Potrovi.

Mezi muži zůstal v soutěži už jediný český hráč Tomáš Berdych, který zítra bude dohrávat utkání s argentinským bývalým vítězem US Open Manuelem Del Potrem, se kterým zatím prohrává 1:2 na sety. Argentinský hráč  přes zranění levéh kolena tvrdě bojuje s naším nejlepším hráčem a je o jeden set blíže k postupu mezi nejlepších 8 hráčů turnaje. Z turnaje byl už vyřazen jeden z bývalých vítězů španělský Juan Carlos Ferrero, který v Paříží zvítězil už v roce 2003. Ve hře zůstává jeho krajan - favorit na antuce Rafael Nadal, bývalá světová jednička Roger Federer i současná světová jednička Srb Novak Djokovič, který ale v Paříži zatím nikdy nezvítězil. Roger Federer zde vyhrál pouze jednou a Rafa Nadal  je  už dokonce šestinásobným vítězem na kurtech Rolanda Garrose.

Mezi ženami je stále ještě ve hře vítězka Paříže z minulého roku - čínská hráčka Li-Na, která by se v případě vítězství nad Kazaškou Shvedovou utkala s naší Petrou Kvitovou, za předpokladu vítězství naší hráčky nad Varvarou Lepčenko z USA. Nyní americká hráčka bojuje v Paříži velmi houževnatě, ale je klasifikována ve světovém žebříčku žen na 63.místě (WTA). Můžeme se těšit na krásné a vyrovnané tenisové boje mužů i žen.

Mám rád tenis pro jeho krásu pohybu a slušnost. Není tam násilí jako v hokeji, kopané, rugby nebo v boxu.

Z historie českých úspěchů v Paříži - 2x zde zvítězil Jan Kodeš (1970, 1971), 3x Ivan Lendl (1984,87,88), 2x  Martina Navrátilová jako občanka USA (1982,1984), 1x  Hana Mandlíková (1981). V letech 1951-52 zvítězil po emigraci Jaroslav Drobný tehdy s egyptským občanstvím.

Autor: Miroslav Štorch | pondělí 4.6.2012 0:01 | karma článku: 14,03 | přečteno: 1830x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Zloděj bude sestavovat vládu ? Kleptokracie pokračuje ?

Ve Velké Británii odsoudili soudci za zneužívání poslaneckých náhrad několik poslanců parlamentu.Včetně člena konzervativní strany ze Sněmovny lordů Johna Taylora. Navíc nepoctivě nabyté finanční prostředky museli vrátit do státního rozpočtu. V České republice by bylo poslanců odsouzených za zneužívání náhrad mnohem více. Ale u nás si zákonodárci darovali takové zákony, podle kterých mohou beztrestně čerpat paušálně peníze např. na dopravu nebo bydlení. Nemusí dokládat, zda cestovali na jednání parlamentu nebo ne. Nikdo jim plat nesníží, když na jednání parlamentu nejsou přítomni bez omluvy. Nikdo ze soudců je neodsoudí. Jen morální odsouzení se jim dostává od občanů, jak se projevilo při předčasných volbách. Politologové už mluví o vyčerpané demokracii v České republice. Neúspěch ČSSD ve volbách lze také vysvětlit nedůvěryhodnými osobami v jejím vrcholném vedení. Majitel firmy Student Agency odmítl vozit české poslance zdarma jako to bylo zvykem u státních drah ČSD a aerolinií ČSA. Jeho firma není státní, tak proč by měla doplácet na poslance, kteří navíc dostávají mnohatisícové částky na dopravu, kterou stejně neplatí. Navíc používají někteří zdarma služební auta. Služební vozy poskytují často svým rodinným příslušníkům, jako např. bývalá předsedkyně poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Jako učitel jsem zažil, že dítě na školu v přírodě přivezl služební vůz ministra zemědělství, ale bez ministra. Pak nemají občanům chybět peníze na důchody, školství, zdravotnictví... Někteří poslanci vedle svého vysokého platu také pobírají tučné statisícové odměny navíc, když jsou jmenováni např. do dozorčích rad zdravotních pojišťoven. Těm pak chybí miliony korun na finanční úhrady výkonů lékařů - např. stomatologům na běžné amalgamové plomby občanů.

12.11.2013 v 14:55 | Karma: 47,85 | Přečteno: 16022x | Diskuse| Politika

Miroslav Štorch

Premiérku zatím mít nebudeme ?

Tak mne pobavily předvolební billboardy, podle kterých má být bývalá předsedkyně poslanecké sněmovny jako premiérka protiváhou prezidenta. To mne opravdu rozesmálo. Kdo ten slogan v agentuře public relations vymyslel ? Kdo schválil vytištění velkých plakátů v její rodné politické straně ? Asi někdo nevzal v úvahu aktuální stav předvolebních průzkumů. Nebo to je plakátové zhmotnění zbožného přání, které se neuskutečnilo po rezignaci bývalého premiéra ? Těžko odpovědět. A tak milióny korun českých tečou z mnoha politických stran do tiskáren a médií, aby ovlivnily naše rozhodování před volbami. Strany kalkulují, že voliči jim za každý hlas přispějí částkou, kterou si poslanci schválili jako podporu ze státní kasy. Proto snadno rozdávají koblihy, předvolební guláše a hektolitry piva z našich peněz, když očekávají, že brzy je dostanou zpět. Politici rozdávají i růže. Ale tisknout plakáty, kdo bude premiérkou je asi psychologicky velmi nedomyšlený záměr. Nebo je to úmyslně negativní reklama za drahé peníze ?

16.10.2013 v 20:54 | Karma: 31,03 | Přečteno: 1218x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Kdy půjde Roger Federer do důchodu ?

Vždy jsem obdivoval promyšlenou celodvorcovou hru Rogera Federera a jeho fair play na kurtu. Zejména jeho sebeovládání ve vypjatých situacích, kdy ostatní hráči lámou rakety, nadávají rozhodčím nebo i divákům. V dospělosti se choval na kurtu vždy jako gentleman I když kdysi v mládí se údajně hodně hádal a někdy i vzteky brečel. Rodiče a trenéři však z něj vychovali, podle současných statistik, zatím nejlepšího hráče tenisu všech dob. Narozen 8.8.1981 v Basileji. Již před sezónou 2013 Roger oznámil, že se již hodlá šetřit a bude hrát spíše o individuální úspěchy a turnajové vavříny, než o žebříček ATP. Přitom v minulém roce získal ve Wimbledonu již 17-tý titul na grand-slamových turnajích a krátce se vrátil na 1.místo žebříčku ATP. Uvidíme jak dlouho ještě bude mít Roger Federer motivaci hrát. V letošním roce se však už nedostal ani do jediného finále Grand Slamu.

13.10.2013 v 21:11 | Karma: 15,38 | Přečteno: 836x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Fauna ve fotografiích - fotomatiné

Zvířátka ve fotomatiné jsou velmi široké, ale vděčné téma. Od těch zdomácnělých až po ta volně žijící kolem nás. Od mnoha stovek ras psů, přes spoustu druhů ptáků, několika druhů koní, u nás pár hadů až po několik málo ras lidí. Přidávám pár snímků z blízkého okolí na impuls z Austrálie :-) Lidé se občas chovají jako zvířata. A to nejen ke zvířatům. Bohužel. Fotografoval jsem holuby v parku a mezi nimi byl jeden bílý jako "vrána". Okolo šla školka a děti si hned všimly toho bílého. Prohodil jsem : " Ti holoubkové pomáhali Popelce." Dětsky důvěřivý hlásek hned oznamoval : " Paní učitelko ty holoubkové pomáhali Popelce. " Nádherně naivní svět.

13.10.2013 v 8:42 | Karma: 22,02 | Přečteno: 611x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Madisonský most na Žitném ostrově - fotoblog

Celosvětově známý film "Madisonské mosty" s Clint Eastwoodem a Meryl Streep v hlavních rolích byl natočen v roce 1995 podle stejnojmenné knihy Roberta Jamese Wallera vydané v roce 1992. Kdesi v madisonském okresu jižní Iowy existuje 7 mostů zakrytých střechami. Fotograf Robert Kincaid, který dodával snímky z různých zemí pro časopis National Geographic je představován hercem Clintem Eastwoodem. Ten byl i režisérem filmu. Jezdil za záběry ve starém pickupu značky Chevrolet. My jsme vyrazili autem na dovolenou směr Žitný ostrov na jižním Slovensku, kde protékají řeky Váh a Dunaj. Na místě jsme zjistili, že zde existuje jako památka zastřešený most u města Kolárovo na Malém Dunaji. Okamžitě jsem si vzpomněl na knížku i film - " Madisonské mosty. " Pochopitelně v titulku blogu je to jen přirovnání. Třeba se vám některé záběry budou líbit, a také někdy rádi navštívíte zajímavé místo. ( Když kliknete na některé snímky - tak se zvětší. )

14.9.2013 v 20:33 | Karma: 21,97 | Přečteno: 1091x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Vůz technických služeb rozmetal autobusovou zastávku, řidič byl opilý

30. dubna 2024  14:14

Na okraji Mostu dnes dopoledne menší nákladní vůz zcela zdemoloval autobusovou zastávku, na které v...

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil třináctiletého chlapce, napadl i policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  14:09

Britská policie zadržela muže s mečem, který v severovýchodním Londýně zřejmě zaútočil na lidi a...

Novým ministrem za TOP 09 bude Tuleja. Fiala ho označil za posilu pro vládu

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  14:05

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Budoucí ministr pro vědu za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24,  aktualizováno  13:50

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace bude za TOP 09 Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....