Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kam dojde Kvitová a Berdych v Paříži ?

Život je plný překvapení a tenis je hra, kde o překvapení není nouze. V letošním ročníku už vypadla celá řada bývalých vítězek turnaje na kurtech Rolanda Garrose. Bývalá světová jednička Serena Williams zde vyhrála už v roce 2002, ale letos byla překvapivě vyřazena v 1.kole francouzskou hráčkou Razzano. Srbka Ana Ivanovič byla vítězkou v roce 2008 a také byla světovou jedničkou. Vítězka z roku 2009 Ruska Světlana Kuzněcovová letos v Paříži hladce vyřadila Polku Agnieszku Radwaňskou , ale překvapivě vypadla s Italkou Errani. A nakonec vítězka z roku 2010 italská Francesca Schiavone byla vyřazena uzbeckou emigrantkou žijící v USA - Varvarou Lepčenko, která se utká v dalším kole s naší Petrou Kvitovou. Doufejme, že ji zítra naše hráčka porazí a postoupí mezi nejlepším osm hráček. Můžete v diskuzi pod článkem tipovat, do kterého kola se dostane Petra Kvitová a Tomáš Berdych. Nejlépe tipující čtenář v diskuzi bude vyhlášen po skončení turnaje v Paříži. Uzávěrka tipování o půlnoci 4.června :-)Ve Paříži postupují dále naše vítězky ženské čtyřhry z minulého roku Hlaváčková a Hradecká. Můžete taky přidat tip i na jejich postup do vyšších kol v letošním ročníku. A kam dojde  Petra Kvitová na snímku ?

Petra Kvitová v PařížiReuters

Hodně české a slovenské radosti v tenisové Paříži   - na snímku Dominika Cibulková

Dnes porazila slovenská tenistka Dominika Cibulková světovou jedničku Viktorii Azarenkovou 6:2 a 7:6. Kdo ten zápas viděl, tak ho určitě potěšila pěkná hra a nasazení jen 161 cm vysoké hráčky, která je aktuálně na 16.místě žebříčku WTA. Podle mého názoru dojde Dominika až do semifinále přes Australanku Samanthu Stosur.
Líbila se mi její gesta, kdy ukazovala na sebe, že hraje srdcem. Další česká hráčka Klára Zakopalová postoupila také mezi nejlepších šestnáct hráček v letošním turnaji - společně s Petrou Kvitovou. Sice Klára narazí na Marii Šarapovou, která v Paříži zatím nikdy nevyhrála, ale další překvapení by se mohlo také konat.

Přidávám televizní snímek rychlosti podání Tomáše Berdycha, který dal eso Del Potrovi.

Mezi muži zůstal v soutěži už jediný český hráč Tomáš Berdych, který zítra bude dohrávat utkání s argentinským bývalým vítězem US Open Manuelem Del Potrem, se kterým zatím prohrává 1:2 na sety. Argentinský hráč  přes zranění levéh kolena tvrdě bojuje s naším nejlepším hráčem a je o jeden set blíže k postupu mezi nejlepších 8 hráčů turnaje. Z turnaje byl už vyřazen jeden z bývalých vítězů španělský Juan Carlos Ferrero, který v Paříží zvítězil už v roce 2003. Ve hře zůstává jeho krajan - favorit na antuce Rafael Nadal, bývalá světová jednička Roger Federer i současná světová jednička Srb Novak Djokovič, který ale v Paříži zatím nikdy nezvítězil. Roger Federer zde vyhrál pouze jednou a Rafa Nadal  je  už dokonce šestinásobným vítězem na kurtech Rolanda Garrose.

Mezi ženami je stále ještě ve hře vítězka Paříže z minulého roku - čínská hráčka Li-Na, která by se v případě vítězství nad Kazaškou Shvedovou utkala s naší Petrou Kvitovou, za předpokladu vítězství naší hráčky nad Varvarou Lepčenko z USA. Nyní americká hráčka bojuje v Paříži velmi houževnatě, ale je klasifikována ve světovém žebříčku žen na 63.místě (WTA). Můžeme se těšit na krásné a vyrovnané tenisové boje mužů i žen.

Mám rád tenis pro jeho krásu pohybu a slušnost. Není tam násilí jako v hokeji, kopané, rugby nebo v boxu.

Z historie českých úspěchů v Paříži - 2x zde zvítězil Jan Kodeš (1970, 1971), 3x Ivan Lendl (1984,87,88), 2x  Martina Navrátilová jako občanka USA (1982,1984), 1x  Hana Mandlíková (1981). V letech 1951-52 zvítězil po emigraci Jaroslav Drobný tehdy s egyptským občanstvím.

Autor: Miroslav Štorch | pondělí 4.6.2012 0:01 | karma článku: 14,03 | přečteno: 1830x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Fotomatiné zmrzlé na kost

Je to jen přirovnání, že něco zmrzne až na kost. Viděl jsem v zimě zmrzlé sýkorky nebo i ryby zamrzlé do ledu. Některé předměty promrznou, i když nemají kosti. Ale to každý z nás zná. Když je na silnici náledí, tak ač silnice nemá kost, tak je zmrzlá dost. Pokusil jsem se vyfotografovat zmrzlou silnici, ale jen trochu se leskla a byla jak zrcadlo. Ale třeba zamrzající jezírko už není tak lesklé jako zrcadlo vodní hladiny. A led bývá matný. Když se v oblacích vytvářejí vločky, tak vědci tvrdí, že ani jedna vločka svou strukturou není stejná jako jiné. Dva lidé na světě také nemají stejné otisky prstů mezi 7 miliardami. Sněhových vloček je jistě více než miliardy miliard v metrech sněhu na celém světě. V kilometrech ledovců je jich nespočet - myriády.

13.2.2014 v 8:37 | Karma: 19,75 | Přečteno: 681x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Kolik bude českých medailí na OH v Soči ? Váš tip ?

Před každými olympijskými hrami odhadují odborné sportovní časopisy počty medailí, které by jednotlivé státy mohly získat. Nás ale nezajímá kolik medailí získá USA nebo Rusko, ale jak uspějí reprezentanti z naší malé České republiky. Časy pseudoamatérských sportovců už dávno skončily. Dnes už státy veřejně uvádějí částky přislíbené za získání medailí. Nestartují ryzí amatéři jak se marně pokoušel prosadit bývalý předseda mezinárodního olympijského výboru Avery Brundage, když diskvalifikoval rakouského lyžaře Karla Schranze pro ZOH 1972.

6.2.2014 v 22:26 | Karma: 14,77 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Tipnete si na finále Berdych a Federer v Melbourne ?

Roger Federer potvrdil, že ještě nepatří do starého železa a ve čtvrtfinále porazil velmi zkušeně Skota Andy Murraye - vítěze olympijských her v Londýně na Wimbledonu 2012. V minulém roce se Federer nedostal do žádného finále Grand Slamu. Do semifinále v Melbourne 2014 se zde poprvé v životě překvapivě dostal náš Tomáš Berdych. Porazil výše nasazeného Španěla Ferrera (3.), se kterým prohrál v Praze ve finále Davis-Cupu. Zdá se, že Tomáš (196 cm a 91 kg) má skvěle vyladěnou formu a narazí na tunaji jako nasazený č.7 na Švýcara polského původu Stanislase Wawrinku nasazeného v Melbourne jako č.8. (183 cm a 81 kg).

22.1.2014 v 22:53 | Karma: 13,85 | Přečteno: 402x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Díky za každé nové ráno - fotomatiné

Kdo si přečte slovní spojení - Díky za každé nové ráno - tak mu většinou naskočí název filmu z roku 1994 podle scénáře Haliny Pawlovské. Jiní znají stejnojmenou písničku v podání Hany Ulrychové a skupiny Javory, kterou si můžete pustit na konci blogu, pokud máte zapnutý zvuk na počítači. Po otevření tohoto blogu by vám měl zpívat Walda Matuška. Někteří lidé znají obdobný text písniřky - se stručnějším názvem " DÍKY " Díky za každé nové ráno, díky za každý nový den, díky za to - co už je za mnou jako těžký sen. Přidávám několik snímků z vlastních rán a dnů.

13.12.2013 v 9:10 | Karma: 21,95 | Přečteno: 1036x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Modrá je dobrá :-) fotomatiné

Častá otázka v časopisech bývá : "Která barva je vaše oblíbená ?" Každý z nás má nějakou barvu raději než jiné. Psychologové už sestavili zajímavé dotazníky, ve kterých lidé ucházející se o zaměstnání mají uvádět, kterým barvám a v jakém pořadí dávají přednost. Tam se ale není možné stylizovat podle potřeb podniku. Protože modrou barvu mám rád od dětských let, tak mne potěšil výběr nebesky modré barvy jako základního tématu fotomatiné. Jak zpívá Ondřej Hejma v pěkné písničce " Modrá je dobrá. " Modrá je planeta, kde můžeme žít ...

13.11.2013 v 8:45 | Karma: 19,68 | Přečteno: 603x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  19:46

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Fin, který ukradl desítky tisíc záznamů z psychoterapie, půjde do vězení

30. dubna 2024  19:45

Finský soud v úterý odsoudil 26letého muže k šesti letům a třem měsícům vězení za to, že se...

Největší klimatické nesmysly přijala současná vláda, míní europoslanec ANO

30. dubna 2024  19:37

Byla to právě vláda premiéra Petra Fialy z ODS a evropské předsednictví České republiky, kdy se...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  19:28

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...