Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kam dojde Kvitová a Berdych v Paříži ?

Život je plný překvapení a tenis je hra, kde o překvapení není nouze. V letošním ročníku už vypadla celá řada bývalých vítězek turnaje na kurtech Rolanda Garrose. Bývalá světová jednička Serena Williams zde vyhrála už v roce 2002, ale letos byla překvapivě vyřazena v 1.kole francouzskou hráčkou Razzano. Srbka Ana Ivanovič byla vítězkou v roce 2008 a také byla světovou jedničkou. Vítězka z roku 2009 Ruska Světlana Kuzněcovová letos v Paříži hladce vyřadila Polku Agnieszku Radwaňskou , ale překvapivě vypadla s Italkou Errani. A nakonec vítězka z roku 2010 italská Francesca Schiavone byla vyřazena uzbeckou emigrantkou žijící v USA - Varvarou Lepčenko, která se utká v dalším kole s naší Petrou Kvitovou. Doufejme, že ji zítra naše hráčka porazí a postoupí mezi nejlepším osm hráček. Můžete v diskuzi pod článkem tipovat, do kterého kola se dostane Petra Kvitová a Tomáš Berdych. Nejlépe tipující čtenář v diskuzi bude vyhlášen po skončení turnaje v Paříži. Uzávěrka tipování o půlnoci 4.června :-)Ve Paříži postupují dále naše vítězky ženské čtyřhry z minulého roku Hlaváčková a Hradecká. Můžete taky přidat tip i na jejich postup do vyšších kol v letošním ročníku. A kam dojde  Petra Kvitová na snímku ?

Petra Kvitová v PařížiReuters

Hodně české a slovenské radosti v tenisové Paříži   - na snímku Dominika Cibulková

Dnes porazila slovenská tenistka Dominika Cibulková světovou jedničku Viktorii Azarenkovou 6:2 a 7:6. Kdo ten zápas viděl, tak ho určitě potěšila pěkná hra a nasazení jen 161 cm vysoké hráčky, která je aktuálně na 16.místě žebříčku WTA. Podle mého názoru dojde Dominika až do semifinále přes Australanku Samanthu Stosur.
Líbila se mi její gesta, kdy ukazovala na sebe, že hraje srdcem. Další česká hráčka Klára Zakopalová postoupila také mezi nejlepších šestnáct hráček v letošním turnaji - společně s Petrou Kvitovou. Sice Klára narazí na Marii Šarapovou, která v Paříži zatím nikdy nevyhrála, ale další překvapení by se mohlo také konat.

Přidávám televizní snímek rychlosti podání Tomáše Berdycha, který dal eso Del Potrovi.

Mezi muži zůstal v soutěži už jediný český hráč Tomáš Berdych, který zítra bude dohrávat utkání s argentinským bývalým vítězem US Open Manuelem Del Potrem, se kterým zatím prohrává 1:2 na sety. Argentinský hráč  přes zranění levéh kolena tvrdě bojuje s naším nejlepším hráčem a je o jeden set blíže k postupu mezi nejlepších 8 hráčů turnaje. Z turnaje byl už vyřazen jeden z bývalých vítězů španělský Juan Carlos Ferrero, který v Paříží zvítězil už v roce 2003. Ve hře zůstává jeho krajan - favorit na antuce Rafael Nadal, bývalá světová jednička Roger Federer i současná světová jednička Srb Novak Djokovič, který ale v Paříži zatím nikdy nezvítězil. Roger Federer zde vyhrál pouze jednou a Rafa Nadal  je  už dokonce šestinásobným vítězem na kurtech Rolanda Garrose.

Mezi ženami je stále ještě ve hře vítězka Paříže z minulého roku - čínská hráčka Li-Na, která by se v případě vítězství nad Kazaškou Shvedovou utkala s naší Petrou Kvitovou, za předpokladu vítězství naší hráčky nad Varvarou Lepčenko z USA. Nyní americká hráčka bojuje v Paříži velmi houževnatě, ale je klasifikována ve světovém žebříčku žen na 63.místě (WTA). Můžeme se těšit na krásné a vyrovnané tenisové boje mužů i žen.

Mám rád tenis pro jeho krásu pohybu a slušnost. Není tam násilí jako v hokeji, kopané, rugby nebo v boxu.

Z historie českých úspěchů v Paříži - 2x zde zvítězil Jan Kodeš (1970, 1971), 3x Ivan Lendl (1984,87,88), 2x  Martina Navrátilová jako občanka USA (1982,1984), 1x  Hana Mandlíková (1981). V letech 1951-52 zvítězil po emigraci Jaroslav Drobný tehdy s egyptským občanstvím.

Autor: Miroslav Štorch | pondělí 4.6.2012 0:01 | karma článku: 14,03 | přečteno: 1830x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Zimní zážitky - fotomatiné

Letošní zima v nižších polohách Ćeska mnoho sněhu neměla a zase je tu obleva. Přidávám jen pár snímků z letoška i minulých let. Když mizí sníh, tak je tu naděje, že zase přijde jaro.

13.1.2015 v 10:12 | Karma: 20,42 | Přečteno: 460x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Vánoční zvyklosti - fotomatiné

V Čechách máme některé vánoční zvyky jiné než na Moravě a jinde. A v jiných zemích mají některé zvyklosti stejné a podobné - jako u nás. Třeba katolickou mši o půlnoci na Štědrý den mají v Itálii, Německu ve Francii a jiných zemích. V Itálii nosí dětem dárky čarodějnice Bafana a v Německu Christkind. Naštěstí se u nás Santa Claus neprosadil. Přidávám jen několik snímků z let, kdy v Česku ještě byly Vánoce bílé. Z mého prvního snímku nechal udělat starosta jednoho městečka vánoční pohlednice s nákladem několika tisíc. To mne potěšilo. Tradici vytváření vánočních Betlémů založil už v roce 1223 řeholník sv. František z Assisi.  

13.12.2014 v 10:21 | Karma: 22,65 | Přečteno: 790x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Okna ve fotomatiné

Když lidé opouštěli jeskyně, tak si začali do chatrčí a domků okny pouštět denní světlo. I když jurty nebo iglú mimo vchodu  a malého stropního otvoru prakticky okna nemají. Nyní v našich umělých jeskyních máme oken více než dost. Ale zase některé prosklené budovy s klimatizací otevíratelná okna nemají. Naše objektivy fotoaparátů jsou okna do světa v okolí. A nemusí to být jen okny.

13.11.2014 v 10:01 | Karma: 20,71 | Přečteno: 418x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Barvy života - fotomatiné

Život naštěstí u nás v Česku není šedivý a nudný, ale barevný a mnohotvárný. Kdysi jsem se pohyboval v jedné azijské poušti a tam byl převážně jen žluto-bílý či občas šedý písek při teplotách nad 40°C ve stínu a na slunci bylo přes 60°C. A zeleň tam byla velmi vzácná. U nás máme zeleno kam se podíváme, jen občas zbudujeme ve městech asfaltovo-betonové džungle. Naštěstí zahradní architekti a projektanti plánují leso-parky i na velká sídliště Tak přidávám pár snímků barevného života v našem městě i jinde.

13.10.2014 v 9:35 | Karma: 20,35 | Přečteno: 412x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Cestovky mají turisty za ovce

Pochopitelně neplatí to pro všechny cestovní kanceláře, ale jen pro ty, které zatím nebudu jmenovat. Tak jsem si spočítal, že letecký zájezd by nás s přestupy do Chorvatska časově vyšel téměř stejně, jako cesta autobusem. Finančně by byl ale mnohem dražší. Těšili jsme se, že nastoupíme v místě bydliště do autobusu a vystoupíme za 14 hodin u moře před penzionem. Stejně tak jsme předpokládali, že to bude při cestě zpět. To byl ale náš veliký omyl. Zajistili jsme si zájezd u cestovní kanceláře, která má centrálu v blízkém městě. Dostali jsme instrukce na cestu, že si máme vzít s sebou ručníky a toaletní papír, který v penzionu údajně nedostaneme. Trochu nás to překvapilo, ale budiž. Příjezd na místo byl takticky uveden v písemných pokynech "v dopoledních hodinách" - což je velmi široké určení času. Cestovka XYZ vyložila rodiny s malými dětmi do chladné tmy (15°C) ve 4 hodiny ráno před hotelem u moře - a doprovod v autobuse nezajímalo, že nemají kde hlavu složit, protože nástup na ubytování byl podle písemných instrukcí - až po úklidu pokojů od 14-ti hodin. To nám připadalo od cestovní kanceláře opravdu bezohledné. Venku bylo citelné chladno, ale naštěstí nepršelo. My jsme pokračovali v jízdě busem podél pobřeží Jadranu dále a jiní turisté postupně vystupovali v dalších městech. Někteří museli dojít s těžkými kufry téměř kilometr do hotelu, protože řidiči autobusu nebyli ochotni sjet z Jadranské magistrály do města. Pomalu svítalo a už jsme se mohli kochat pohledem na moře, které kdysi patřilo k Rakousku-Uhersku. Na místo jsme sice přijeli po 18-ti hodinách cesty, ale nebyla započítána 1 hodina zpoždění již na odjezdu. Ale ta hodina se ještě dá tolerovat při současném stavu českých silnic a hustotě dopravy.

21.9.2014 v 23:25 | Karma: 22,04 | Přečteno: 1336x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Green Deal nikdo nezmění. Vnímejme ho jako příležitost, radí Pavel Telička

30. dubna 2024

Premium Česká republika slaví 20. výročí vstupu do EU. Pavel Telička tehdy český vstup v Bruselu...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě si natočila pivo

30. dubna 2024  17:58

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...