Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Peyrac

27. 6. 2010 20:24
Skandální neuznání regulérního gólu Angličanů bez videa !!!!

Vedení FIFA si může nadávat, že poslechlo Blattera, který zamítl videozáznam u brankových situací. Veřejný trapas. Videozáznamy by měly na velkých soutěžích určitě být.

0 0
možnosti

mirek-storch

27. 6. 2010 12:23
Slovákům postup přeji, ale Italům neuznali regulérní gól,

když obránce vyrážel míč místo brankáře nohou za brankovou čarou. Kdyby byla branková videokamera jako v hokeji, tak by si to rozhodčí snadno ověřil.

0 0
možnosti

mirek-storch

22. 6. 2010 19:00
Francie zaslouženě nepostoupila - byla v rozkladu už dříve

Chyby rozhodčích pokračují, a tak bude zajímavé sledovat jak to ovlivní výsledky v turnaji. FIFA by se už měla rozhoupat a umožnit změny v posuzování hry pomocí videozáznamů. Komise rozhodčích hodnotí výkony sudích na hřišti také ze záznamů.;-)

0 0
možnosti
MM

captain cook

21. 6. 2010 18:26
fotbal jako zabava a schovavani za heslo 'fair play"

je jenom Potemkinova vesnice, neco co je namalovano, predstitrano, ale ve skutecnosti neexistuje. FIFA ma hlavu idealistickyv oblacich, prozaicky v pisku nebo tvrdohlave ve sve vlastni zadeli, podle toho jak se na to kdo diva. Kazdopadne odmita videt realitu a jen prestarli konzervativci v jejich radach typu slendriana Blattera se doposud brani modernizaci rozhodcovani zuby nehty.

 Podle meho, k pristupu technologie do fotbalu dojde a bude to pod natlakem tech, kdo do stadionu, zarizeni, technologie, tymu, podpurneho personalu atd. davaji miliardy...tedy vsech sponzoru a TV spolecnosti. Tem se uz zajida strkat miliardy do neceho, co muze byt jedinou chybou rozhodciho drasticky devalvovano.

Vymluvou na fotbal jako zabavu se ohaneji jen naivkove. Vetsina soudne uvazujicich lidi si uvedomuje, ze fotbal prave tak jako treba Olympiada dneska neni zabava ale predevsim strasne vazny obchod a mega business.

0 0
možnosti
MM

captain cook

21. 6. 2010 18:42
Re: fotbal jako zabava a schovavani za heslo 'fair play"

priklad kolik penez se ve fotbale veze je italsky tym. Nekdo spocital ze v sestave proti Novozelandanum behalo na travniku $(americkych) 275 milionu, tedy kousek pod 6 miliard Kc. Jen takovy jejich 2. brankar prijde $18.9milionu, tedy 395 milionu Kc. Jine silne tymy jako Nemecko, Anglie, Spanelsko, Francie, Brazilie na tom jsou hodne podobne. A to mluvim jen o hracich, ne o stadionech, jejich zarizeni, tymovem personalu atd.Jeste se nekdo divi, ze v rozhodcovani existuje dvoji metr a co projde Italum, Francouzum apod. v zadnem pripade neprojde Australanum, Novozelandanum, Ircanum a dalsim levnejsim tymum? Dokud nebude rozhodcovani zmodernizovano moderni technologii bude se svindlovat ve prospech tradicne silnych tymu...anebo projdou i nevinne zakladni chyby udelane rozhodcimi, kdyz jim "neco uniklo".

 Pro zajimavost: cely tym NZ je relativne za babku, $17.2 milionu, tedy 358milionu Kc.. Cely NZ tym nedosahuje ani hodnoty italskeho brankare c.2. Takova je realita!

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

21. 6. 2010 15:45
pavel kuka

me osobne docela zklamal, kdyz se nechal slyset, ze video do fotbalu nepatri....ach jo...

0 0
možnosti

mirek-storch

21. 6. 2010 12:51
V Johanesburgu i Cape Town si Češi už blog přečetli :-)

Když kliknete na  zelenou mapu GeoVisite vpravo, tak můžete vidět i své připojení na blog.idnes.cz - jako kroužek, nebo pulzujíící bod. Díky za zajímavé diskuzní příspěvky.R^8-o

0 0
možnosti
OU

21. 6. 2010 12:50
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
M

Monokulturalista

21. 6. 2010 12:11
...

Podle mě videozáběry na brankvou čáru moc nepomohou. Sporných okamžiků, jestli byl či nebyl míč za brankovou čarou je velmi málo. Mnohem důležitější jsou kamery v poli. A těch by muselo být mnoho.

0 0
možnosti

mirek-storch

21. 6. 2010 12:31
FIFA odmítla míč s elektronikou uvnitř, pro určení branky

I když se údajně při testování osvědčil. Videokamery na plochu stačí bohatě čtyři, protože je možné přehrát sporné situace vždy ze dvou stran. Navíc je možný elektronický zoom. Při dnešním high definition (HD) vysokém rozlišení bodů je to postačujícíé. Navíc při pokrokových 3D záběrech je možné výborně prostorově odlišit detaily. Novozélandský hráč tahal evidentně Itala za dres, ale asi to nebyl tak "tvrdý" faul, aby z toho byla penalta. Ale to závisí na rozhodčím.8-o

0 0
možnosti
RK

semelik

21. 6. 2010 12:08
Maradonův gól si pamatuju třeba já a to tak, že velmi

tím okamžikem u mě ten malý podrazák jako fotbalista skončil a klidně by mohl vyhrát cokoliv několikrát, nejlepší fotbailsta u mě nikdy nebude.

Tečka.

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

21. 6. 2010 15:46
Re: Maradonův gól si pamatuju třeba já a to tak, že velmi

souhlas

0 0
možnosti
VM

Si0 po zákazu

21. 6. 2010 11:08
Žádný videorozhodčí, odmítám robotizaci fotbalu.

Ve fotbale nejde o život, jen o zábavu. Ano, jde mnohdy o velké peníze, ale za to sama hra nemůže, to není její problém, ale problém těch, co ty peníze otáčejí. Omyly rozhodčích k fotbalu patří. Aspoň můžeme takhle objektivně a v plné nahotě posoudit výkon rozhodčích.

0 0
možnosti
KL

cliff

21. 6. 2010 11:53
Re: Žádný videorozhodčí, odmítám robotizaci fotbalu.

hm, zajimavy nazor, takovy pesimisticky.. myslim si, ze pokud k nejakemu zlepseni existuji prostredky, mely by se vyuzit. a lidsky faktor bych nechal krasobrusleni.

0 0
možnosti