Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

krpcova

24. 3. 2009 7:47
pekne

mrzi me, ze sport je chovanim fanousku poskozovan.diky za clanek!

0 0
možnosti
KK

Toulava-kocka

20. 3. 2009 11:37
Fair play a publikum

Clanek je urcite zajimave napsany, ale nakonec neprinasi nic noveho. Spis mi pripada nelogicke spojovat fair play a publikum. Predpokladam, ze fair play by mela platit na travniku (antuce, lede, draze atp.), ale snad nikdy neplatila v ochozech. Publikum by správně vlbec nemělo vstupovat do interakce s hraci (fanděni nepocitam za interakci), a tak nemusi dodrzovat ani sportovni "zakon" fair play. Na druhou stranu uznavam, ze by melo dodrzovat urcity kodex slusneho chovani bezny pro normalni zivot a neokladat ho ani na stadionu.

0 0
možnosti

mirek-storch

20. 3. 2009 15:41
Re: Fair play a publikum

Dovolím si nesouhlasit, protože jestliže diváci ovlivňují dění na hřišti třeba vhazováním předmětů nebo jako v Amsterdamu oslňováním laserovým paprskem, tak to už není čistá čestná hra vůči soupeři, který přijel na nebezpečné a často nepřátelsky naladěné území. To už je neregulérní a nečestné ovlivňování průběhu hry-takže to není fair play. Navíc třeba urážlivé a vulgární výkřiky narušují psychiku hráčů soupeře a provokují ho. Tak verbálně narušují průběh hry. To nemluvím o rasistických výkřicích na adresu hráčů tmavé pleti, které se řešily i v Čechách.

Sportovní psychologové vědí své o chování diváků v davu na stadionu. Agresivita se tam stupňuje a posiluje nejen alkoholem, po kterém diváci ztrácejí zábrany - ale v oblíbeném termínu - davová psychóza. Zažil jsem to jednou na vlastní kůži na starém stadionu Sparty. Porazila tehdy Partizan Beograd 4:1 a dav málem ušlapal lidi, kteří upadli při odchodu ze řvoucího a jásajícího stadionu. Pak Sparta prohrála v Bělehradě 0:5 a nepostoupila.

0 0
možnosti
FP

forhend

19. 3. 2009 22:21
Článeček zajímavý, ale částečně

nepřesný. V onom inkriminovaném hokejovém utkání si ústecký hokejista zranění zavinil víceméně sám. Nevnímal hru a situaci na ledě...Já bych řekl, že si to zavinil svoji slabší hráčskou kvalitou...:-/

0 0
možnosti

mirek-storch

19. 3. 2009 22:36
Re: Článeček zajímavý, ale částečně

Viděl jsem jen krátký sestřih a nepřipadá mi normální dát ramenem ránu do obličeje jedoucího hráče. Kdyby měl lepší přilbu s chráničem čelisti? Nebo lepší chování protihráče - bodyček na tělo a ne na hlavu. Třeba jsem špatně viděl.:-(

0 0
možnosti