Čtyřista let na splnění předvolebních slibů

Musím se sklonit před moudrostí a stručností Vladimíra Renčína, kterému stačí nakreslit půvabný obrázek s výstižným komentářem a vydá to za dlouhé blogy. Čínské přísloví údajně říká :" Jeden obrázek poví více než tisíc slov." Dovolil jsem si použít dva obrázky z internetové vernisáže www.rencin.cz

Vladimír Renčín

Naftová kamna jako topení budoucnosti

Politici v bývalém Československu přesvědčovali občany, že naftová kamna jsou topením budoucnosti, protože bývalý Sovětský svaz dodával levnou ropu. Tehdy stávala topná nafta 50 haléřů a benzin pro automobily jen o trochu více. Mnozí z nás to ještě pamatují. Haléřové ceny ani mince už dnes neexistují.Po ropné krizi vylétla cena ropných produktů ve světě na současnou úroveň. Předpovědi politiků se nenaplnily. A tak ta světlá budoucnost byla velmi krátká.

Elektrické ekologické topení

Mnoho lidí před časem ve svých domácnostech odstranilo vytápění na pevná paliva. Důchodci se těšili na klidné stáří, kdy nebudou muset nosit uhlí, dříví a vynášet popel. Místo ústředního topení s teplou vodou si nechali namontovat elektrické přímotopné panely. Ovzduší u nás mělo být čistší -  bez smogových dní. Budoucnost byla zářivá. Stát rozdával dotace na ekologické vytápění, protože s výstavbou jaderné elektrárny Temelín se měla cena elektrické energie zlevnit. Politické prognózy byly mylné. Cena elektřiny stále roste a důchodcům nestačí důchody na vytápění elektřinou a ani na změnu na původní kotle pro tuhá paliva. Jaké byly předvolební sliby ? Jaká je současná energetická politika pro občany i podniky ?

"Politiku lze chápat také jako boj o společenské uspořádání."(Wikipedie)

"V rámci těchto kolektivních rozhodnutí je politika uměním spravovat věci veřejné, uměním řídit stát a hájit zájmy jednoho státu vůči druhému, vytvářet a udržovat vztahy mezi těmito státy." Jak bude po volbách ?

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Štorch | čtvrtek 14.10.2010 22:26 | karma článku: 22,75 | přečteno: 3468x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10