Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chudnutí občanů-následek tunelování a vládnutí

Jednotlivé ministerské rezorty se perou o finanční příděly ze státního rozpočtu. Stíhačky Gripen pronajmuté  za miliardy zajisťují vzdušnou bezpečnost u nás i v jiných zemích. Nově zakoupené dodatečně pancéřované obrněné vozy Pandury neplavou, ač dříve plavat měly. Zprostředkovatelé dostali tak vysoké provize, že to neprošlo bez povšimnutí policie v Rakousku, Švédsku, Česku i na Slovensku. Jaké jsou výsledky šetření ? Jaderná elektrárna Temelín bude potřebovat asi  nový výrobní blok, aby se údajně zlevnil elektrický proud  a snížilo se množství emisí v tepelných elektrárnách ? Není to tak dávno, kdy se zdůvodňovala výstavba Temelína tím, že se výrazně zlevní elektrický proud pro řadového občana republiky i podniky. Jak dalece se nám tím mohla zlevnit výroba a zvýšit životní úroveň ? Podle posledních zpráv se v příštím roce zvýší výrazně cena elektrické energie. Jako hlavní důvod se uvádí dotování projektů solárních elektráren, ale jaké jsou skutečné důvody? Jestliže v ČEZu má značný počet pracovníků v "polostátním" podniku vyšší měsíční plat než prezident České republiky, tak asi něco není v pořádku. Místo zlevnění el. proudu u nás v Česku - se dočteme, že se elektřina jako obchodní komodita, úspěšně vyváží a ČEZ kupuje podíly elektrárenských podniků v Bulharsku a jinde. Občané i podniky budou platit více a zvýšení ceny eletřiny se samozřejmě promítne do vyšších cen všech výrobků. Mnoho lidí, včetně důchodců,  už zrušilo el.vytápění v domácnostech, protože jejich příjmy nestačí na podporu zisků manažerů ČEZu.

Elektřina se nezlevní - sliby - chyby ČTK

Ztráty státní pokladny po zvýšení cen pohonných hmot

Cena nafty i benzinu pro automobily u nás nedávno přesáhla ceny v okolních zemích, a tak Němci, Rakušané, Poláci i Slováci, nyní tankují raději jinde. Dálkoví řidiči kamionů  z jiných zemí přestali v Čechách tankovat desetitisíce hektolitrů nafty a raději si naplní nádrže např. v Německu, kde je levněji. Srovnejme si relaci platů  a ceny pohonných hmot v Německu. Náš řadový občan by musel mít plat 50 tisíc korun, aby cena benzínu 30 Kč/litr byla srovnatelná. Špatná cenová politika v Čechách  způsobuje prokazatelně miliardové ztráty v příjmech za pohonné hmoty. Snaha státu získat peníze za mýtné na zpoplatněných úsecích silnic zase vyhání přetížené kamiony mimo dálnice, kde ničí povrch silnic nižších úrovní.

Proč kamiony z ciziny už netankují palivo u nás ?

Další připravené tunely na příjmy občanů

Počet zdravotních pojišťoven se bohužel výrazně nesnížil. Připravuje se zvýšení spoluúčasti pacientů při hrazení léků a zdravotních výkonů. Hospodaření zdrav.pojišťoven posledním období dosahuje více jak miliardový deficit. Nyní je již jisté, že budou vyšší poplatky za den pobytu v nemocnici. Pojišťovny si někde nakoupily řadu domů vedle sebe za peníze, které měli dostat lékaři za provedené výkony. V těchto domech pronajímají ordinace ambulantním lékařům,  se kterými uzavřeli výhodné smlouvy, a tak získávají další peníze. Platy managementu zdrav. pojišťoven jsou podstatně vyšší než u lékařů. Po provedení plicní operace u bývalého prezidenta V.Havla bylo veřejným tajemstvím, že pojišťovna zaplatila lékařům podle sazebníku pojišťoven  méně peněz, než  by stála malá oprava automobilu.

V dozorčích řadách zdrav. pojišťovem zasedá řada politiků, kteří zde dostávají navíc  statisícové odměny ke svým vysokým platům. Tyto finanční prostředky pak např. chybí ve zdravotnictví, v sociálních ústavech a invalidním občanům.

Občanské průkazy bez osobních dat ?

Řada právníků nesouhlasí s tím, že odstraněním některých osobních dat z občanských průkazů dojde ke zvýšení ochrany dat osob.

Získání důležitých údajů chybějících na nových obč.průkazech si budeme muset zaplatit z databáze občanů na Czech Pointu. Např. při návštěvě manžela(ky) v nemocnici vám neposkytnou důvěrné informace o zdravotním stavu, když nebudete mít doklad o příbuznosti. Ten si však budete muset nechat vytisknout a zaplatit. Nosit si další papíry navíc k obč.průkazu mi připadá absurdní.Snad poslanci parlamentu tento týden využijí zdravý selský rozum a nové - nevhodné změny neschválí.Doufejme, že nebudeme mít jen kartičku s fotografií, hologramem a speciálním kódem - v databázi občanů přiřazující rodné číslo, bydliště a další údaje. Nerad bych se dožil povinného identifikačního čipu občana pod kůží.Snad nebudeme zase platit za absurdity.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Štorch | neděle 24.10.2010 20:55 | karma článku: 34,94 | přečteno: 4334x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

Zrušení některých hraničních kontrol v Evropě způsobilo opravdu volný pohyb osob a zboží. Za zboží můžeme považovat ale i drogy, zbraně. A bohužel kvete i obchod s lidmi. Touha EU po zisku je větší, než potřeba pocitu bezpečí.

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Porazí dnes Plíšková opět světovou jedničku ?

V semifinále US Open sesadila Karolína Plíšková dlouholetou světovou jedničku Serenu Williams a dnes ve finále ji čeká nová světová jednička Angelique Kerber z Německa. Karolína jí na trůn pomohla a hned dnes ji může porazit.Věřme

10.9.2016 v 20:37 | Karma: 21,34 | Přečteno: 614x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

Kdysi dávno před půlstoletím si děti nehrály doma na počítačích a tabletech, ale hodně běhaly venku s kamarády. Kluci lezli po stromech, hráli fotbal na každém plácku, kde bylo místo. Nebo s hokejkami proháněli tenisové míčky.

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02 | Přečteno: 495x | Diskuse| Letní běh

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

Těšili jsme se doma na kvalitní přenosy z OH 2016 v HD rozlišení na dvou vysílacích kanálech a osmi streamech na webu České televize. Bohužel v některých případech šlo o rozhlasové zprávy ze soutěží, které nebyly přímo přenášeny.

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3562x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5 6:32

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5 6:32

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Vláda má jednat o pomoci ovocnářům, jimž způsobily mrazy milionové škody

7. května 2024  5:34

Vláda má v úterý jednat o pomoci ovocnářům, kterým zničily úrodu jarní mrazy. Program na řešení...

Soud rozhodne o kastracích pro změnu pohlaví, Piráti s tím v koalici neuspěli

7. května 2024

Ústavní soud oznámí, zda operace zůstane podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko je jedna z...