Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Barvy života - fotomatiné

Život naštěstí u nás v Česku není šedivý a nudný, ale barevný a mnohotvárný. Kdysi jsem se pohyboval v jedné azijské poušti a tam byl převážně jen žluto-bílý či občas šedý písek při teplotách nad 40°C ve stínu a na slunci bylo přes 60°C. A zeleň tam byla velmi vzácná. U nás máme zeleno kam se podíváme, jen občas zbudujeme ve městech asfaltovo-betonové džungle. Naštěstí zahradní architekti a projektanti plánují leso-parky i na velká sídliště Tak přidávám pár snímků barevného života v našem městě i jinde.

Děti láká voda

 

Voda v horku chladí a barevný balónek láká

 

 

Dítko bylo zachráněno smějící se maminkou 

 

 

Průhled na město vodní clonou

 

 

 Večer voda září mnoha barvami

 

 

 

 

Ve tmě barvy nejsou vidět, a tak je ve městech vytváříme 

 

 

 

 

České národní barvy na domácím produktu, který se ztrácí mezi italskými, polskými a jinými

 

 

Modrá obloha i moře - a české národní barvy na vlajce

 

 

 Nejraději mám večerní barvy při západu slunce - třeba u moře

 

Autor: Miroslav Štorch | pondělí 13.10.2014 9:35 | karma článku: 20,35 | přečteno: 412x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Zlatovláska - fotomatiné

Zlatovlásku si můžeme živě představovat jen jako děti , protože se o ní píše v pohádce. Ve filmových pohádkách mají herečky hezké zlaté efekty na vlasech. Podobné to asi bude u jiné zlatovlásky ze známého filmu Goldfinger, která měla pozlacené celé tělo včetně vlasů a skončila hůř než Zlatovláska z pohádky.Naše sousedka má sice skutečnou Zlatovlásku - ale to je fenka zlatého retrívra a nechtěla se nechat fotit. A tak jsem se pokusil vlastním objektivem získat záběry jiných "zlatovlásek".

13.8.2014 v 9:28 | Karma: 17,95 | Přečteno: 768x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Dlouhý, široký a bystrozraký - fotomatiné

Nemám velmi " dlouhý " teleobjektiv jako kolega kobloger Marek Trizuliak, který často fotografuje Měsíc (800 mm). Ani nemám speciální " široký " objektiv "rybí oko" nebo drahé zařízení a software na panoramatické záběry 360°. Jen se někdy snažím se svou malou Olympus 410 zrcadlovkou být trochu víc " bystrozraký " při makro záběrech. Ne vždy se to ale daří. Prvoplánově jsem uvažoval nafotit velmi " dlouhý " vlak, ale nevešel se mi do objektivu. A letecký snímek vlaku nemám. Velmi tlusté a " široké " lidi jsem potkával často, ale bylo mi trapné zobrazovat jejich obezitu z etických i estetických důvodů. Proto jsem z legrace přidal své osobní snímky pořízené samospouští ze stativu. Velmi " bystrozraké " záběry mají meteorologické, vědecké i špionážní družice, ale jejich kvalitě se jako amatér nemohu rovnat. Navíc má moje zrcadlovka menší technické obtíže, a tak jsem použil pro zábavu jen pár starších snímků a malý Olympus kompakt.

13.7.2014 v 9:57 | Karma: 20,62 | Přečteno: 597x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Tipněte si vítěze ve Wimbledonu

Ve všech českých médiích se píše a hovoří o české finalistce letošního Wimbledonu. Jen se neví, zda do finále v sobotu 5.července postoupí wimbledonská vítězka z roku 2011 Petra Kvitová, nebo o čtyři roky starší Lucie Šafářová. Semifinále se hraje již zítra ve čtvrtek 3.července. V rozhovoru uvedla Lucie Šafářová, že se cítí výborně a chtěla by konečně vyhrát i celý Wimbledon. Dnes svedou boj o semifinále rumunská finalistka letošní Paříže Simona Halep a německá finalistka loňského Wimbledonu 2013 Sabine Lisicky. Druhá německá hráčka Angelika Kerber vyřadila vítězku letošní Paříže Šarapovou a utká se s kanadskou Eugenií Bouchard. Teoreticky by mohlo být druhé semifinále ryze německé, ale Rumunka Halep i Kanaďanka Bouchard budou proti. Nechme se překvapit, která soupeřka v sobotu 5.července vyzve českou hráčku k boji o tradiční wimbledonský talíř.

2.7.2014 v 13:26 | Karma: 15,58 | Přečteno: 764x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Hrnečku vař - fotomatiné

Nejvíce energie na vaření má naše denní hvězda Slunce. Parabolická zrcadla umožňují ze sluneční energie dosáhnout teplotu varu i v hrncích uprostřed afrických pouští a stepí, kde není dost dřeva. U nás doma používáme buď elektrické vařiče nebo plynové hořáky. Kdo topí ve sporáku dřevem nebo uhlím, tak tam je také uložená sluneční energie. Jedinou výjimkou je elektřina z jaderných elektráren. Pohyb větru pro větrné elektrárny má také na svědomí Slunce. Při hurikánech, tajfunech, tornádech a vichřicích je pohybové enegie ve vzduchu až moc. Slunce nám vaří počasí. Slunce má na povrchu teplotu přes 5500 °C a je více než 150 miliónů kilometrů daleko. Je 109 x větší než Země a má přes 1,39 miliónu kilometrů v průměru. Povrch Měsíce dokáže sluneční záření ohřát až nad 120 °C a my jsme si u nás v Česku před několika dny užili vedra nad 30 °C ve stínu. To jsme se také trochu vařili ve vlastní šťávě. Do toho se doma rozhodlo - udělat hrnečku vař - a z jahodové sklizně zavařit dobré džemy ( jamy ). Tak přidávám pár snímků z vaření u nás , protože z kosmu vlastní fotografie vaření atmosféry nemám.

13.6.2014 v 7:24 | Karma: 19,68 | Přečteno: 610x | Diskuse| Fotoblogy

Miroslav Štorch

Socialista Paroubek má u mne vroubek

Bývalý ekonom Restaurací a jídelen (RaJ) v Praze si chtěl zařídit život jako v ráji. Od 18-ti let byl členem Socialistické strany Československa, která byla doplňkovou povolenou stranou v Národní frontě. Členství ukončil v roce 1986. Od roku 1989 byl členem ČSSD. Prošel několika politickými funkcemi od náměstka primátora Hlavního města Prahy až na ministra pro místní rozvoj. V sociální demokracii dosáhl nejvyššího postu předsedy a dostal se až na místo premiéra, když skončil pro finanční aféru Stanislav Gross také z ČSSD. Ve vysoké funkci mimo jiné odpouštěl miliónové daňové dluhy svým známým a přátelům. Nám řadovým občanům finanční úřad neodpustí ani několik stokorun v daňovém přiznání. Pro mne se stal nespolehlivým politikem nejen svou socialistickou stranickou minulostí, ale i osobním životem, kdy stárnoucí manželku opustil pro mladší překladatelku.Udělal to podobně jako dřívější premiér za ODS. Stal se i populární osobností komiksu o jeho osobě a nové manželce. V osobních rozhovorech údajně tvrdil, že se cítí být předurčen pro vedoucí úlohy v naší společnosti. Takových politiků je hodně, kteří se cítí být předurčeni a ve volbách jsou doslova vyvoleni. Známý byl jeho výrok, kdy se chlubil jaký plat má ve statisících jako předseda ČSSD. Ptal se tehdy novinářů . " Kdo z Vás to má ? " To byl velký projev jeho emoční inteligence.

23.5.2014 v 22:51 | Karma: 22,13 | Přečteno: 1065x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci jednají o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:02

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47,  aktualizováno  16:52

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

Je to úlet, míní experti o antikampani SPOLU. Trestná však podle nich není

2. května 2024  16:51

„Rusko, pro tebe všecko,“ paroduje předvolební kampaň SPOLU heslo hnutí ANO „Česko, pro tebe...

Začaly maturity. Podle učitelů lehké, studenty ale trápily logaritmy

2. května 2024  16:42

Studenti posledních ročníků maturitních oborů poprvé usedli k maturitním písemkám. Ve čtvrtek...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...