Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Báječný Bauerův bronz

Po skvělé zlaté medaili Martiny Sáblíkové máme další důvod k radosti. Lukáš Bauer po pochybnostech novinářů o vyladění formy na olympijské hry potvrdil, že patří i ve Vancouveru nadále do světové špičky. Získal krásné třetí místo v obrovské konkurenci více než 50-ti běžců z celého světa. Kdysi jsem pracoval v týmu sledujícím reprezentační družstvo lyžařů běžců, kteří se připravovali na olympijské hry v Insbrucku 1976. Tehdy nejmenovaný hlavní trenér přetížil připravované běžce a pro velké přetrénování se na olympijských hrách umístili velmi špatně. Nyní se ale trenérovi Petráskovi podařilo společně s celým realizačním týmem zvládnout obtížnou závodní sezónu i se dvěma výkonnostními vrcholy. Po letošním suverénním vítězství Lukáše Bauera na Tour de Ski zabojoval i v disciplíně na 15 km volně, která mu není úplně vlastní. Přesto získal skvělé umístění ve velmi rychlém závodě.. Proto mu asi ostatní zahraniční běžci přezdívají hezky "Zvíře". V dnešním nádherném finiši předběhl vyčerpaného Švéda Hellnera o 1,5 vteřiny a získal zaslouženě bronz, který je příjemnější než tzv."bramborová" medaile za 4.místo. Lukáš Bauer má svou kouzelnou červenou čepičku. Když si ji nasadí, tak vyhrává medaile. Uvidíme jak se mu bude dařit v sobotním skiatlonu a v nejdelším klasickém běhu na 50 km. Kdysi jsem běžel a " více šel" na běžkách 50 km jeden den a málem jsem si ubrousil nohy. A tak smekám před specialisty, kteří to uběhnou za necelé tři hodiny.

Ital P.P. Cottrer - Švýcar D. Cologna - Lukáš BauerCTK

Drsné první dojmy z olympiády

Po nešťastné smrti mladého sáňkaře z Gruzie následovalo několik dalších zranění sportovců v různých sportech. Počasí také není zimním sportům příliš nakloněné. Například kdo viděl průběh závodu v biatlonu mužů, tak musí uznat, že v intervalovém závodu byly podmínky neregulérní, protože hustě pršelo a částečně se déšť mísil se sněhem. Je jasné, že při hustém sněžení se špatně střílí. Favorité zcela podlehli nepříznivému počasí a medaile získali závodníci běžící za klidnějších podmínek. Historie se neptá, jaké bylo počasí, ale kdo získal medaile. Jak říkají sportovci :"Na olympiádu jsme nenafasovali pláštěnky a holinky." Sportovní komentátoři u alpských disciplin uvedli, že ve zdejších terénech byly v minulých třech letech odvolány závody Světového poháru v lyžování. Snad jen díky mimořádným finančním injekcím se naváží sníh vrtulníky a nákladními vozy. V kvalifikaci na snowboard cross bylo možné dnes vidět těžký pád našeho závodníka Davida Bakeše, který nepřeskočil dvojitou "vlnu" a na druhou dopadl z velké výšky na záda. Naštěstí se počítá lepší jízda ze dvou soutěžních kol, a tak se po zásahu fyzioterapeutky postavil znovu na start s použitím léků na tišení bolesti. David Bakeš z kvalifikace postoupil jako poslední do osmifinále. Do čtvrtfinále se ale probojoval jen Michal Novotný. Komentátor snowboard crossu přirovnal stav sněhu na dráze ke květnovému ježdění na Klínovci v Krušných horách. Lyžařský závod ve sjezdu mužů byl přeložen pro špatný stav tratě na dnešek. Naštěstí se závod uskutečnil a zvítězil skvělý Švýcar Didier Defago místo favorita krajana Didiera Cuche.Šárka Záhrobská to bude mít na měkkém sněhu těžké, ale věřme jí.

Těšíme se na další české úspěchy

Všichni sportovní fandové věří v další medaili Martiny Sáblíkové na 5000 metrů a možná i na mimořádnou navíc na 1500 m. Vítěz Světového poháru Tomáš Kraus by také přes menší zranění mohl získat cenný kov. Naše hokejisty soupeři nepovažují za favority, a tak by mohli příjemně překvapit již v prvním utkání se Slovenskem. O mnohých dalších medailových ambicích není třeba psát, abychom je nezakřikli. Ale věřím, že další radostné medaile pro naše malé krásné Česko ještě budou.

Autor: Miroslav Štorch | pondělí 15.2.2010 23:30 | karma článku: 13,76 | přečteno: 1983x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

Zrušení některých hraničních kontrol v Evropě způsobilo opravdu volný pohyb osob a zboží. Za zboží můžeme považovat ale i drogy, zbraně. A bohužel kvete i obchod s lidmi. Touha EU po zisku je větší, než potřeba pocitu bezpečí.

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Porazí dnes Plíšková opět světovou jedničku ?

V semifinále US Open sesadila Karolína Plíšková dlouholetou světovou jedničku Serenu Williams a dnes ve finále ji čeká nová světová jednička Angelique Kerber z Německa. Karolína jí na trůn pomohla a hned dnes ji může porazit.Věřme

10.9.2016 v 20:37 | Karma: 21,34 | Přečteno: 614x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

Kdysi dávno před půlstoletím si děti nehrály doma na počítačích a tabletech, ale hodně běhaly venku s kamarády. Kluci lezli po stromech, hráli fotbal na každém plácku, kde bylo místo. Nebo s hokejkami proháněli tenisové míčky.

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02 | Přečteno: 495x | Diskuse| Letní běh

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

Těšili jsme se doma na kvalitní přenosy z OH 2016 v HD rozlišení na dvou vysílacích kanálech a osmi streamech na webu České televize. Bohužel v některých případech šlo o rozhlasové zprávy ze soutěží, které nebyly přímo přenášeny.

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3562x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Tuleja publikoval i v pochybných vědeckých časopisech, nyní žádá o stažení článků

2. května 2024  13:57

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Poslanci mají jednat o zákoníku práce, ANO chce zabránit výpovědi bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  13:49

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  13:45

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...