Obamova cena za ORÁLNÍ mír

Barack Obama dnes překvapivě získal Nobelovu cenu za mír. Nový americký prezident, jehož popularita v zahraničí stále roste, navzdory tomu, že doma ve Státech nemilosrdně upadá, se tak zařadil po bok takových mírotvorců, jako byl třeba Jásir Arafat…  

Žijeme ve světě, kde každé rozhodnutí může mít i své mezinárodně politické důsledky. Dokonce i finálový výběr deseti postupujících dívek na Miss World je daleko spíše záležitostí politiky, než záležitostí prodělaných plastických operací (chtěla jsem říci krásy). Taktéž dnešní rozhodnutí o laureátovi Nobelovy ceny je ryze politické a je třeba ho tak chápat.

 

V reakci na Obamovo ocenění se na internetu rázem vyrojila řada škarohlídů a nepřejícníků, kteří rozhodnutí Výboru kritizují neb podle jejich názoru toho Obama za osm měsíců svého prezidentování mnoho pro posílení světového míru reálně nevykonal.

 

 

Aby se napříště zabránilo ukřivděným reakcím oněch nepřejících škarohlídů, navrhuji Výboru pro udílení Nobelovy ceny jednu malou změnu. Změňte název z Nobelovy ceny za mír na Nobelovu cenu za orální mír – tedy za mír "per huba", jak lidově říkáme my Češi. Zkrátka, kdo toho v daném roce o míru více nažvaní, ten Nobelovku dostane. Kritéria pro zisk Nobelovy ceny tak budou jasná, objektivní a dokonce i měřitelná – což přinese naprostý průlom oproti stávajícímu systému! A Výbor se tím navíc zbaví nepříjemných podezření z podjatosti, či dokonce korupce. 

 

 

Jelikož bych se sama ráda příští rok ucházela o Nobelovu cenu za orální mír, tak mi dovolte, abych vám všem popřála krásný víkend s MÍRem v duši a těším se na MÍRuplné komentáře MÍRumilovných čtenářů…

MÍR s vámi!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karolina Stonjeková | pátek 9.10.2009 14:11 | karma článku: 25,59 | přečteno: 1342x