Jak jsem (ne)jela na dovolenou.

Nějaký čas jedu na rezervu a už nemůžu. Potřebuju dovolenou! Nejlépe u moře. Sice za normálních okolností dávám přednost aktivnější dovolené, ale teď by to vážně chtělo moře - pohoda, klídek, nasávání atmosféry, změna rytmu, houpání ve vlnách.... A když mě to přestane bavit ve vodě, pak celé hodiny fascinovaně zírat na příboj. Jako ta Viktorka u splavu...

Tak nějak to vyšlo, že jsem si dovolenou u moře domluvila s kamarádkou, se kterou mám ze všech svých přátel nejméně společných zájmů. Taky letos nemá s kým jet. Nechci, aby to vypadalo, že jsme si zbyly. Je mi blízká a moc ráda s ní trávím čas. Jen ta kritéria na výběr dovolené kdyby se trošičku přibližovala. Chci jet alespoň na 2 týdny, zatímco Martina jen na jeden. Chci si vyšlápnout někam do přírody, do hor, půjčit si kolo, loď nebo se jen tak poflakovat, pozorovat cvrkot a užívat si siestu. Martina chce obrážet památky a stánky se suvenýry. Ale našla jsem i něco společného - obě vstáváme ráno časně, rády se procházíme, plaveme a nechceme se opékat na pláži. A taky svorně nemáme příliš vřelý vztah ke klimatizaci. To půjde! Absolvujeme spolu výpravu za památkami, výšlap do hor nebo na kolech a ponecháme jedna druhé dostatek prostoru, aby se mohla realizovat. Budeme spolu a při tom  každá sama. Nádhera!

S nadšením se pouštíme do hledání. Volíme Řecko a dohodly jsme se na 10-12dnech. Vzájemně se bombardujeme maily s tipy. Asi po týdnu zjišťujeme, že jsme si neporozumněly v termínu dovolené - jedna jsme měla na mysli červen, druhá červenec - no nic, hlavně že jsme si to vysvětlily. Tak hledáme červenec.

"Martí, co říkáš tomuhle hotelu?"

"Mací, ale tam nejsou památky a co já tam budu dělat, když nebudu moct běhat po památkách?"

"A co tohle?"

"Ale tam není žádnej bazén a já potřebuju mít u hotelu bazén."

Nakonec kývnu na Korfu. Je to sice jen na 9 dní, ale začínám mít obavy, abychom vůbec odjely. Musíme zaplatit do poledne. Peníze poslány. Dostáváme mailem cestovní smlouvu. Ale neměly jsme se radovat předčasně. Po pár hodinách se nám z cestovky ozvali, že nedopatřením inzerovali špatnou cenu, samozřejmě nižší. Máme si doplatit. Tak to tedy ne. V žádném případě!

Hledáme dál. Nastuduju si, na kterých řeckých ostrovech není o památky nouze a dál zahrnuju Martinu nabídkami.

"Mací, musí tam být Wi-Fina".

Tak to asi nezvládnu. Začínám pochybovat.

Ale přece to nevzdám! Posílám dál. Dozvídám se, že se musíme vejít do 10 dnů. Kamarádka může odjet až v pondělí a příští pátek už musí být v práci. Je to kapánek omezující, ale nenechávám se odradit a hledám. A posílám.

Martina se odmlčela. Proč nereaguje? Je vůbec na příjmu?

Na druhý den na mě bliká její mailová odpověď: "To berem." Mrknu na datum odeslání. Včera v půl jedenácté dopoledne. To se mi snad zdá! Proč mi to nepřišlo včera?

Rozkliknu zájezd, který jsem předchozího dne Martině poslala. Oproti včerejšku je tam cena o 4.000,--Kč vyšší! To přece nemůžou myslet vážně! Pět dní před odletem.

Už nemůžu. Zdá se, že nám společná dovolená není souzena.

 

 

 

 

 

 

Autor: Marcela Štolová | sobota 16.7.2011 20:01 | karma článku: 9,78 | přečteno: 1688x
  • Další články autora

Marcela Štolová

Ochrana před svobodou

22.9.2020 v 9:02 | Karma: 12,10

Marcela Štolová

Braňme si svobodu

21.8.2020 v 9:04 | Karma: 19,26

Marcela Štolová

Sarzeu - všechno je jinak!

5.10.2017 v 8:37 | Karma: 10,32

Marcela Štolová

Bez peněz do Vannes nelez!

2.10.2017 v 8:30 | Karma: 10,51

Marcela Štolová

Francouzský šikula

31.7.2017 v 7:29 | Karma: 27,65