Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Studenou válku nahradil studený mír

Se zánikem Varšavského paktu se objevily racionální názory a naděje, že NATO je zbytečné a rovněž ukončí činnost. „Humanitární bombardování“ Srbska, agrese proti Afgánistánu a Iráku, agrese (alias  „bezletová zóna“) proti Libyi a rýsující se agrese proti Sýrii a Íránu dokazují, že NATO se stává hrozbou pro světový mír. NATO funguje jako zločinecká organizace plnící plány šílenců, usilujících o ovládnutí veškerých surovinových, finančních a lidských zdrojů naší planety. Takové loupežnictví však musí zákonitě skončit 3. světovou válkou.

Nanejvýš znepokojivé jsou až fašistické praktiky prosazování těchto loupeží. Patří sem naprostá bezcharakternost a prolhanost politického a mediálního mainstreamu, který po vzoru fašisty Goebbelse mění občany v užitečné idioty. Mediální masáže použitím Saddámových zbraní hromadného ničení či Kaddáfího bombardování měst se sice ukážou jako vylhané, ale to již jsou občánkové masírováni novými lžemi a obrazy nových diktátorů. A skuteční váleční zločinci typu Blaira či Bushe běhají po svobodě.

Děsivá je přitom až barbarská bezcitnost oněch novodobých lupičů, které již padlo za oběť patrně víc než milion civilistů.  Barbarští lupiči se neštítí vyvolávat občanské války, desetitisíce žen a dětí (usmrcených bombami barbarů) chápou jako „kolaterální ztráty“. Bratrská spolupráce s teroristickou Al-Kajdou (v Libyi a nyní v Sýrii) prokazuje jejich absolutní bezcharakternost.  Vraždy státníků, jako byl Kaddáfí, považují za normu. Když Hillary krátce po nečekané návštěvě Libye na zprávu  o vraždě a lynči Kaddáfího bezcitně prohlásila: „We came we saw, he died,“ asi to trochu popletla. Přesnější by patrně bylo: „We came we saw him, he died!“ (Přišli jsme, viděli jsme ho a zemřel...). Kdyby zůstal živý, a byl eventuálně souzen, tak by toho zřejmě moc „vykecal“.

Nynější děsivá situace v Libyi dokazuje, jak tragikomická demokracie tam byla importována. Kaddáfího evidentně podporovala drtivá většina obyvatel (s výjimkou misurátského kmene, pocházejícího z Izraele, který do Libye přišel přes Turecko, kde se obrátil na islámskou víru). Tato drtivá většina obyvatel je dnes hrstkou libyjských „neodemokratů“ terorizována; mučení, vraždění a další formy zastrašování jsou běžnou praxí. Nynější libyjští diktátoři dokonce vydali tragikomický zákon podle něhož "Oslavovat Muammara Kaddáfího, jeho režim, jeho myšlenky nebo jeho syny... nebo jakýmkoli způsobem propagovat tento režim a jeho představitele", bude trestáno vězením. V Libyi sice vládne skandální a teroristický Soudce Lynč, ale co na tom? Libyjská ropa je již ve správných rukách a panafrickou banku už Kaddáfí nezaloží...

Barbarští loupežníci teď usilují o ovládnutí Sýrie a masakr ve městě Houle a jeho dezinterpretace jen dokazují, že praktiky se nezměnily. První zpráva, tvrdící, že syrská děla a tanky zmasakrovaly přes sto civilistů včetně žen a dětí, vyvolaly celosvětové rozhořčení obrácené proti Asádovi. Poté se ukázalo, že oběti byly zastřeleny z bezprostřední blízkosti a děti dokonce podřezány. Nicméně se z toho opět viní titíž vojáci, popř. pro-asádovské milice.  BBC navíc tento masakr „dokumentovala“ fotografií z Iráku z roku 2003... Někdejší důstojník britské rozvědky, Alastair Crooke, ovšem tvrdí, že způsob vraždění dětí neodpovídá tamnímu kulturnímu prostředí, ale je podobný praktikám sunnitských teroristů,  kteří přišli terorizovat syrské (šíitské) civilisty, odmítající bojovat s vládou. Co na tom? Psí hlava byla Asádovi již nasazena.

Problém je v tom, že Rusko, Čína a další země již nemají kam ustoupit a oněm barbarským loupežníkům ustupovat nemohou, a ani nesmí. Za skandální lze ovšem považovat postoj, který ve všech zmíněných příkladech zaujala ČSSD, a který vede od pozice ignorantství či politické zbabělosti, přes roli užitečných idiotů až k aktivnímu bratrství s barbarskými loupežníky. 

Autor: František Stočes | pátek 1.6.2012 20:37 | karma článku: 14,93 | přečteno: 1025x
  • Další články autora

František Stočes

Návrh Stanov Družstevní strany ČR /9/

Tento blog obsahuje již návrh úplného a paragrafovaného znění Stanov Družstevní strany České republiky včetně upravené Preambule oproti předchozímu blogu.

18.6.2020 v 13:35 | Karma: 3,87 | Přečteno: 190x | Diskuse| Politika

František Stočes

Preambule ke Stanovám Družstevní strany /8/

Předchozí blogy se zabývaly výběrem a podrobnějším posouzením tematických okruhů souvisejících s problematikou Družstevní strany. Patří sem konkrétně blogy: Západ jako zrůda evoluční anomálie /1/,

15.5.2020 v 16:28 | Karma: 5,47 | Přečteno: 208x | Diskuse| Politika

František Stočes

Koronavirová krize jako historická šance

Mimořádný koronavirový stav uvrhl českou ekonomiku do silné krize; hrozí bankroty, nezaměstnanost a vysoké zadlužení státu. Vláda premiéra Babiše chce za pomoci bank sanovat a vykoupit ohrožené podniky, mj. i České aerolinie.

25.4.2020 v 18:00 | Karma: 9,33 | Přečteno: 559x | Diskuse| Ekonomika

František Stočes

Story US koronavirového pionýra

Na kliniku urgentní péče ve Washingtonu (Snohomish County) se 19. ledna 2020 dostavil 35letý muž, který si v čekárně nasadil roušku a oznámil čtyřdenní kašel, subjektivní horečky a podezření na koronavirus.

28.3.2020 v 17:02 | Karma: 20,78 | Přečteno: 891x | Diskuse| Společnost

František Stočes

27. výročí ostudného zániku Československa

Dnes ve 23 hodin, 59 minut a 59 vteřin uplyne přesně 27 let od zániku Masarykova Československa. Fakt, že toto smutné výročí není významně připomínáno, je opravdu velice zvláštní. Rozpad Československa totiž probíhal v době,

31.12.2019 v 18:52 | Karma: 29,42 | Přečteno: 1157x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

V Londýně útočil muž s mečem, napadl kolemjdoucí a policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  12:19

Britská policie dnes zadržela muže s mečem, který v severovýchodním Londýně zřejmě zaútočil na lidi...

Vláda schválila důchodovou reformu. Do penze má pustit mladší lidi později

30. dubna 2024  6:09,  aktualizováno  12:18

Přímý přenos Úpravy, které se týkají budoucích důchodců, schválila vláda. Návrh, na němž se shodla, počítá se...

Kamion na Rozvadovské spojce skončil ve svodidlech, vyprošťovali ho jeřábem

30. dubna 2024  11:59

Pražští hasiči v úterý v noci vyprošťovali kamion, který na Rozvadovské spojce na západě Prahy...

Měl jsem dát do stanov TOP 09 právo zakladatele ji rozpustit, píše Kalousek

30. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  11:57

Zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval vedení strany a na sociální síti X dokonce...

  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik