Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Orgie Paroubkova právního nihilismu

přijdou ČSSD draze - v podobě stovek milionů korun vyhozených za volební kampaň. Anamnéza je jasná. V partaji řádí právní nihilismus již od úrovně schůzí místních organizací a je veřejným stranickým tajemstvím, že tyto schůze jsou často neusnášeníschopné a jejich usnesení tudíž nelegitimní. Když se někdo ozve a žádá uvést do zápisu, že schůze byla neusnášeníschopná, místní atamani, mafiání a jejich klienti to vnímají jako vzpouru!

V rámci ČSSD tento právní nihilismus vyvrcholil trapným předsjezdem, jehož delegáti naprosto ostudné posvětili porušení stanov, spáchané dokonce Ústředním výkonným výborem a za Paroubkova otcovského dohledu. ČSSD je přesycena členy s právním vzděláním přičemž tito JUDři a Mgři shlíželi na porušování stanov s naprostou blahovolností. Jediný, kdo alespoň polohlasně protestoval, však nebyl právník, nýbrž Ing., předseda Ústřední kontrolní komise M. Starec. Jak to, že se nikdo ze socdem JUDrů, Mgrů a zodpovědných funkcionářů k jeho protestu nepřipojil? Jak to, že nikdo se socdem JUDrů, Mgrů a zodpovědných funkcionářů neprotestoval alespoň jako publicista?

Nyní tento právní nihilismus - zákon jsme přece my! - dospěl k orgasmu v podobě neústavního svržení Topolánkovy vlády s podobně nelegálním vyhlášením nových voleb (zda Topolánek onen aspekt neústavnosti vnímal a hrál jej jako kartu, která by k legislativní moci dostala pravicový Senát, lze pouze hádat). A tak byl zmíněný právní nihilismus napaden „právními puristy" typu Melčáka a Kalvody, což by ovšem lékaři označili jako komplikaci původní choroby.
Fakt, že se ÚS s názorem těchto „právních puristů" ztotožnil těžko komentovat, do hlav soudců nikdo nevidí. V právně nihilistickém státě typu ČR ovšem tato ústavně-soudcovská hranice sahá od státotvorného úmyslu až po nejhanebnější účelovost.

Byť někdo může lpění na zákonech, předpisech a stanovách považovat za bezduchý byrokratismus, lze říci, že právní nihilismus - tím, že  dostává k moci bezuzdné kariéristy a diletanty - způsobuje společnosti obrovské škody hospodářské, finanční i lidské a nejlepším důkazem jsou sedmimiliardové škody způsobené zaplavením pražského metra v roce 2002.

Technicky byla věc jasná: předpis nařizoval, že v okamžiku, kdy průtok Vltavy dosáhne hodnoty (tuším) 4500 kubíků, musí být metro uzavřeno. Technické čety byly připraveny atomová vrata okamžitě zavřít, ale rozkaz nepřicházel a ani nemohl, neboť primátor (a jistě to neměl ze své hlavy) stále vyzýval Pražany, aby používali metro jako nejbezpečnější dopravní prostředek! Obrovským štěstím bylo, že záplava nastala po půlnoci, kdy již byla podzemka mimo provoz. Kdyby zátopová vlna vnikla do metra v dopravní špičce, kdy centrem cestují tisíce lidí, došlo by k děsivému masakru. Z obecného ohrožení, ani za způsobené škody, však nikdo obviněn nebyl! Předpisy a zákony však jsou přitom jednoznačné...

Autor: František Stočes | sobota 19.9.2009 13:03 | karma článku: 22,53 | přečteno: 2378x
  • Další články autora

František Stočes

Návrh Stanov Družstevní strany ČR /9/

Tento blog obsahuje již návrh úplného a paragrafovaného znění Stanov Družstevní strany České republiky včetně upravené Preambule oproti předchozímu blogu.

18.6.2020 v 13:35 | Karma: 3,87 | Přečteno: 190x | Diskuse| Politika

František Stočes

Preambule ke Stanovám Družstevní strany /8/

Předchozí blogy se zabývaly výběrem a podrobnějším posouzením tematických okruhů souvisejících s problematikou Družstevní strany. Patří sem konkrétně blogy: Západ jako zrůda evoluční anomálie /1/,

15.5.2020 v 16:28 | Karma: 5,47 | Přečteno: 208x | Diskuse| Politika

František Stočes

Koronavirová krize jako historická šance

Mimořádný koronavirový stav uvrhl českou ekonomiku do silné krize; hrozí bankroty, nezaměstnanost a vysoké zadlužení státu. Vláda premiéra Babiše chce za pomoci bank sanovat a vykoupit ohrožené podniky, mj. i České aerolinie.

25.4.2020 v 18:00 | Karma: 9,33 | Přečteno: 559x | Diskuse| Ekonomika

František Stočes

Story US koronavirového pionýra

Na kliniku urgentní péče ve Washingtonu (Snohomish County) se 19. ledna 2020 dostavil 35letý muž, který si v čekárně nasadil roušku a oznámil čtyřdenní kašel, subjektivní horečky a podezření na koronavirus.

28.3.2020 v 17:02 | Karma: 20,78 | Přečteno: 891x | Diskuse| Společnost

František Stočes

27. výročí ostudného zániku Československa

Dnes ve 23 hodin, 59 minut a 59 vteřin uplyne přesně 27 let od zániku Masarykova Československa. Fakt, že toto smutné výročí není významně připomínáno, je opravdu velice zvláštní. Rozpad Československa totiž probíhal v době,

31.12.2019 v 18:52 | Karma: 29,42 | Přečteno: 1157x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik