Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolombo

25. 11. 2007 10:18
Jak sleduji

reakce diskutujících na různé články, plyne z nich jedno. Nevěříme nejen politikům, ale ani sobě navzájem! Předstírání sociálního státu je v této situaci pokrytečtvím na kvadrát, je to jen střecha nad hromadou svinstva. Filosofování o tom, jak se máme mít rádi a "solidarizovat se" je kontraproduktivní, vede k čím dál větší nasranosti všech. Nebylo by lepší budovat důvěru zespodu? nedekretovat imaginární "solidaritu" všech se všemi, ale začít budovat tu skutečnou ve skupinách lidí, co si navzájem věří a chovají k sobě opravdu nějaké sympatie? Až to začne fungovat, tak se může solidarita rozšířit. Naopak to fungovat nebude nikdy. V Německu se po válce taky neodpíchli od práv každého na všechno, ale naopak. Každý si musel poradit sám. Oni to měli snazší, protože prohráli válku a nárokovat na komkoli nějaké podpory si prostě nemohli dovolit. Museli se smířit s tím, že co si neudělají, mít nebudou.

0 0
možnosti

pepa

25. 11. 2007 3:02
prodejme Policii ČR

To je nápad prodat celou Policii ČR  a ponechat si jenom nákladnou státní správu. S povinností novel sazebníku pokut na úroveň v EU obvyklou - přejezd křižovatkou na črvenou 2000 EURO atd. To má investor zaplaceno za týden celou strategickou INVESTICI nákup Policie ČR. Víte za kolik prodal Stát ČR NHKG Indovi- za 600 mil Kč, dnes roční zisk cca 5 mld. Kč. Kdo v ČR vládne, jaké jsou sazby, že to je možné???privatizace Policie, to bude v EU novinka a v ČR to poslanci určitě schválí! Nápad hodný Nobelové ceny!!! Jenom nevím za jaké odvětví.

0 0
možnosti

Kolombo

25. 11. 2007 9:44
Re: prodejme Policii ČR

A víte, kdy tu NHKG indovi prodal? Když bylo celé odvětví celosvětově v recesi a ocel nikdo nechtěl! Teprve později začala ocel masivně nakupovat Čína, ceny se zvedly a Ind se dostal mezi 10 nejbohatších lidí na světě. Stejně blbě jako vy by mohla argumentovat manželka chlapa, co před 30 lety pronajal Gatesovi garáž!

0 0
možnosti

DOUDA

25. 11. 2007 2:45
Co lze ještě prodat

Příčin úpadku Říma byla celá řada, ale zejména Chmtivost mocných, jejich neúcta ke vzdělání a obrovská krutost, to jsou příznaky i našich mocných mužů (i žen) Tak nás má hluboký úpadek minout???Proč asi Gandalovič prodá státní Lesy ČR s.p. nejvyšší nabídce? Kdo je koupí?Ten kdo má prachy a vyveze si dřevo domů do Číny ta má papírkové(dolarové) přebytky a je lepší stavební řezivo než papírové hovínka. K 15.11.07 jich měla 1 520 mld. USD. Ta si může koupit celou ČR s.r.o. Myslí ještě někdo normálně ve Vládě ČR? Znám jednoho člověka, který tvrdil, že když se mu výrobek nevyplatí vyrábět, tak jej doveze! Kdo to asi byl??? Otec české transformace je správně, dnes čestný předseda ODS, Čekají nás pěkné holiny, Rumusku je již v Karpatech podezřelé firmy udělali, ??? Nikdo se prý nezmohl na odpor. To snad byla státní lesospráva uplacená??? To by v ČR také prošlo???

0 0
možnosti

Anonym

25. 11. 2007 2:02
připraveným štěstí přeje

Chci věřit, že další zpackanou "revoluci" již neprožijeme, ať má jakékoli přívlastky! pamatuji si na prof. Švejnara, jak se skupinou mldadých ekonomů radil ve Špalíčku asi 50 lidem z OF jak provést tranformaci ekonomiky po důkladné právní PŘÍPRAVĚ jako ve Španělsku (leden 1990), To se Klausovi silně nelíbilo! Proč asi?? To by se špatně kradlo, policie a zákony by zloděje brzo dopadly, odsoudily. V Čr neníl zloděj za dvanáct let v base, co více!, co dále chceme světu ukázat po 17 letech, ještě nás mohou  společnosti z EU zavést odpadky, jako budoucí zdroje  metanu. Jenom hlupák nechápe, že ze zvýšených daní budou mít užitek děti našich dětí. Bere nás někdo v EU VÁŽNĚ???

0 0
možnosti

Kolombo

25. 11. 2007 9:52
Re: připraveným štěstí přeje

Příteli Anonyme, koukám, že se stavem práva, potažmo morálku zdejších  soudců, státních zástupců a policajtů jste velmi spokojen. Jinak si nedovedu vysvětlit vaše přesvědčení,  že by transformace v režii těchto dam a pánů dopadla lépe. Já si myslím, že by nebylo rozkradeno o nic míň, jen komplikovaněji, formálně právně čistě a jisté nuance by nepochybně byly i v tom, kdo by se napakoval. Zato označení zbohatlíků za zloděje a tuneláře by bylo trestné, o tom nepochybuju.

0 0
možnosti

Anonym

25. 11. 2007 1:41
důležité - využít výzvu občanů

Jesliže se již vyhrožuje likvidací v politické straně, tak to je v ČR zaděláno na velký průser Evropského rozměru: Likvidace lidské síly je vojenský trmína kdo dělá ČSSD poradce na důležité věci? zřejmě voják Tvrdík,  proto ta změna stylu práce v ČSSD Je nutné tyto praktiky oznámit na PoliciiČR a nechat je prošetřit, zda nedošlo k vydírání veřejnými činiteli! To by byl Svatební den přítele Co?

0 0
možnosti

Anonym

25. 11. 2007 1:18
Hledají se reformátoři s praxí ne prognosťák

V Čechách se zprzní i dobré věci, natož nevhodné vládnoucí skupině, která má policii k ruce. je nutné být velmi ostražitý a důsledný postupovat dle platných zákonů ČR jako tre.zákon140/1961 Sb. § 179 a §180, kdo nezmírní Obecné ohrožení z nedbalosti má zákaz činnosti a jiné omezení např. by neměl být na kandidátce  předčasných voleb v ČR jako hlavní cíl a výsledek výzvy studentů FFUK!! Zahájit důkladnou reformu právního pořádku ČR, soudnictví nejbolavější nohy státního zřízení, školství, zdravotnictví, důchodového systémuHlavní cil: zamezit vlastizrádcovi na dalších období setrvání na Hradě, myslím že vlastizrada je nepromlčitelná i po 15 letech pokud bude vůle to řešit. SS Díky, pozor na BIS, Nemáme Kocába na své straně a co tomu říká Havel? Klaus už do Tábora nepojede za generály zajistit MíR! Musíme požádat o dohled z EU (i ve Francii stávkují a to tam šetří exprezidetna za korupci) natož za vlastizradu např.Bretaň chce do Belgie!!!Heslo: Chceme právní stát!!!

0 0
možnosti

Kováček

25. 11. 2007 0:41
Trvat na demokratickýých principech vlády a její kontroly

Jenomm nezkorupmpovaní politici jsou zárukou smysluplného rozvoje společnosti slušných občanů. Jinak to v EU není vymyšleno špatně, ale národní selhání při prodávání národního majetku prochází.kdo na  Korupci poukáže je nepřítel lidu (i ze zahraničí) Proč???   

0 0
možnosti

K.Noha

25. 11. 2007 0:28
|Úpadek ČR již nastal vymřela demokracie

V ČR se zviditelnil vůdce zelených na úpadku energetického odvětví, které je řízeno mizerným dohledem MPO. je placen jako konzultant RWE a má zájem o hluboký úpadek energetiky v ČR. Ví, že nový energetický zdroj se uvede do provozu za 10 roků. Řešení: od Siemesne zakoupíme Plynovou jednotku 460 MWe za  cca 20 mld.kč a na vstupní energetickou vsázku počítejte 80% ceny proudu tj. cca 1MWh= 120EURO.Cena plynu je odvozena z ceny ropy40%, uhlí10%, elektřiny10% + 40% náklady distribuce, odpisy aj Nyní probíhá šetření jak Siemens uplácel 1200 mil Euro. Na tentostav se zřejmě těší politici v ČR a proto vše řídí k vyvolání energetické krize a hledání jejího řešení "spasitel Siemens"nabídl řešení a my se těšíme na plyn z Nord Streamu. Ale Rusy provokujeme s USA radarem. Pokud zavřou kohoutek, co budeme dělat, pane Topolánku, kolik kojenců zemře na podchlazení, máte malého syna myslete alespoň na něj, buďte odpovědný k nemluvňatům!! Nebuďte zaslepen chamtivostí Dalíka a podobných manipulátorů!!

0 0
možnosti

Střelec1234

25. 11. 2007 0:02
Barel ropy do ČR o 10% dráže !?!

PKN Orlen má nastaveny nákupní ceny do ČR přes savou společnost která zdražuje ropu o 10% nad nákupní cenu spot burza, Co s tím dělat? - přijmout zákon o strategických odvětvích, které musí umět ze zákona kontrolovat stát a ne aby zločinci kontrolovaly Čepro a vytunelovali i strategické reservy (Krejčíř) za řízení MV Grossem. To jsou vlastně Krejčířovo úplatky, za organizování Kr útěku se podezřele dobře investovalo,že pane učitel.MV  došetří organizovaný zločin až po smrti jejich aktérů.Nevíte kdo organizoval smrt lubbisty.... Ten komu vadil a ohrožoval jej, kdo je velmi ohrožený tvor v ČR? Můj odhad -svědek politické korupce, politici disponují profesionály na likvidacvi lidské síly a dokonce jsou pod rozkazem stačí napsat provede do............!nebezpečného jedince, co ohrožuje státní zájmy!!! Stačí Vám několik radPozor Komunisté byli lidštější neboť jejich hybatelé se těšíli na novou dobu a a materiální propsěch. PoliticiČR se bojí basy, tak budou likvidovat odpor za každou cenu! 

0 0
možnosti

Střelec1234

24. 11. 2007 23:38
Je úpadek v ČR nevyhnutelný

Úpadek lze doložit na přicházející krizi energetických komodit a celkové selhání státu ČR  v zajištění strategických oborů. Lež  Římana o zásobách PHM na 90 dnů dosahuje v poslední době již kritického stavu,  nafta vůbec není a ani v okolních státech jsou PHM bez kvót volně nedostupné - strategické  odvětví řídí trh, ten je od slova trhat. A kolik se najde průšvihů, které současné vedení státu vůbec nezvládne.Proto by se o nich alespoň dozvěděli z odposlechů, pokud je budou vyhodnocovat zpravodajci náležitě a dají vládě podněty k řešení nebezpečných stavů a jevů, zejména důležitých odvětví. Připravit stávkový výbor a body k jednání s Vládou ČR scénář kroků které budou důsledně kontrolovány veřejností - předčasné volby do konce dubna 2008 jedinná podmínka a výzva slušným občanům ČR o aktivní vstup do politiky, ne jenom tlachaly z prognosťáku, těch se musíme vyvarovat, To bylo "b" od StB, kdo to tušil pane Komárku Pozor na Infiltraci manipulátorůa loutkoherců!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik