Boj kohoutků (Sobotky a Haška) o vládu nad smetištěm (ČSSD) 2

Chtěl jsem předsedovi ČSSD položit tři otázky: Jak se jmenuje hymna ČSSD? Kdy ji naposled slyšel? A ta třetí, natoidně kontrolní: Kolik amerických soudruhů se vejde do nejnovějšího bojového US jeepu Humvee?

První a nejlehčí otázka dlouholetého funkcionáře i státního úředníka – který v televizi okamžitě a bez rozpaků odpovídá na cokoli – uvedla překvapivě do dlouhých rozpaků: „Asi Internacionála... Nebo Píseň práce?“ hádal nesměle a pokukoval po Dienstbierovi juniorovi a ostatních; a poněvadž to bylo na obvodní konferenci, delegáti počali vykřikovat: „Nenapovídat, a sami byli zvědavi, která píseň to vlastně je...

Nakonec jsem tedy B. Sobotkovi a delegátům prozradil, že píseň se jmenuje Vězeňská (nicméně bolševik ji ukradl a produkoval coby Rudý prapor). ZDE Škoda, že tam neseděl jako host Václav Klaus. Ten by určitě prohodil cosi jako: „No to snad není pravda, to se mi asi jenom zdá! To je stejné, jako kdyby se mě někdo zeptal, jak se jmenuje česká hymna, a já to nevěděl. No, já bych se v takovou chvíli z Hradu snad sám defenestroval..., nebo raději i s Lívií, a nečekal až to za nás udělá sprostý lid.“

Druhou otázku nemělo smysl pokládat a od otázky třetí, kontrolní, jsem upustil pro její obtížnost i pro socdem natoida (správná odpověď: když se útočí proti Talibánu, vejde se do nejnovějšího US jeepu Humvee 6 amerických soudruhů. Když se prchá před Talibánem, pojme Humvee i 30 amerických soudruhů).

Škoda, že tam nebyl Sobotkův konkurent v boji o šéfa Lihového domu hejtman Hašek, pýřil by se jistě taky. Ten se ale zase proslavil výrokem, že "...funkce hejtmana je práce na plný úvazek a někdy je i 24 hodin zoufale málo." ZDE Takže až bude ČSSD udělovat medaili A. Stachanova (sovětský rubač uhlí, který lámal pracovní rekordy) bude horkým kandidátem i tento borec, pobírající jen za své hejtmanování 1 027 200 Kč ročně, a jenž je kromě toho současně: místostarosta Drásova (86 700 Kč); poslanec PS PČR (370 000 Kč); místopředseda správní rady VZP ČR (210 000 Kč), člen správní rady VUT Brno (50 000 Kč); předseda Asociace krajů ČR (neudáno), člen správní rady VFU Brno (neudáno), člen správní rady MU Brno (neudáno), člen správní rady MZLU Brno (neudáno), předseda dozorčí rady Vinařského fondu ČR (neudáno) a předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod (neudáno).

Někdejší bratr Kalousek by si jistě obdivně povzdechl: „Inu, pilný občan!!!“

Delegáti budoucího socdem sjezdu, se budou opravdu těžko rozhodovat. Ale vzhledem k výsledkům regionálních konferencí – např. v Praze zvítězil Sobotkův stínový ministr obrany, jehož logickou kvalifikací pro funkci stínového ministra ČSSD bylo, že byl ve všech volbách na hlavu poražen – lze tipovat, že většinu z delegátů utvoří klienti některého z obou křídel.

Tudíž rozhodnou zodpovědně, a jistě budou mít šťastnou ruku jako dosud, v řadě: Zeman (mj. prodal IPB v ceně 30 miliard za symbolickou 1 korunu), Špidla (prohrál drtivě eurovolby načež byl Grossem vykopnut do lukrativního komisariátu EU), Gross (oblepil ČR billboardy s vlastní podobiznou a heslem na způsob: Jsem sociálně demokratický fotbalista – a myslím to upřímně!), Paroubek (prohrál volby 2006 – a místo předsedy ČSSD byla vyměněna manželka předsedy ČSSD; a poté, zvolen na sjezdu jako jediný kandidát, vyhrál volby 2010 – leč ve stylu Pyrrha).

 

Autor: František Stočes | úterý 18.1.2011 18:17 | karma článku: 23,61 | přečteno: 2113x