Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Babiš versus český deep state

České volby se zřejmě stanou obdobou voleb v USA, kdy Donald Trump za naprosté nepřízně nepoctivých US médií i ratingových agentur dobyl Bílý dům. Pro panující US elity to byl naprostý šok! 

Zděšení nebylo náhodné, poněvadž Trump 12. října 2016 na mítinku ve West Palm Beach Američanům mj. sdělil, že tím, kdo v USA vládne je deep state: „Tyto volby rozhodnou, jestli jsme svobodný národ, nebo jestli žijeme v iluzi demokracie, která je ve skutečnosti ovládaná hrstkou globálních zájmových skupin, které systém… zmanipulovaly... Establishment a jeho mediální nástroj udržují kontrolu nad tímto národem prostředky, které jsou velmi dobře známé. Každý, kdo zpochybní jejich pozici je označován jako sexista, rasista, xenofob a morálně pokřivený. Napadnou vás! Pomluví vás! Pokusí se zničit vaši kariéru i vaši rodinu... Jejich finanční zdroje jsou prakticky neomezené a neomezené jsou i jejich možnosti politické. Jejich mediální vliv nemá obdoby. A v neposlední řadě, studna jejich amorálnosti je bezedná…“ (1) (2) (3)

V českých médiích se deep state překládá jako „hluboký stát“. Tento otrocký překlad však nepostihuje základní vlastnosti deep state, kterými jsou především jeho nelegitimnost a zločinnost. Takže deep state, hezky česky řečeno, je „stát ve státě“ nebo „temný stát“.

Fox News Trumpův projev ještě týž den zveřejnila na Facebooku a přiložila k němu projev Clintonové. Do večera měla Clintonová 138 000 shlédnutí a 10 000 lajků. Trumpův projev shlédlo 254 000 lidí, dostal 12 000 lajků a byl sdílen 6x více než Clintonové. Lze tedy říci, že bez internetu a Facebooku by Trump ve střetu s deep state volby nikdy nevyhrál!

V podobném kontextu pak lze hodnotit i následující názory „malého československého Trumpa“ A. Babiše, který se evidentně pustil do souboje s „malým českým“ deep state: „Mluvím o některých novinářích Mafry, kteří permanentně lžou. A ostatní to opisují. Teď se také hnali po tom, kdy převezmu obvinění, ačkoli všem musí být jasné, že ten policista to nedělá náhodně, ale že mu to bylo přiděleno účelově... Establišmentem, skupinou lidí, která ovládá od revoluce tento stát... Nechci o tom mluvit, ti lidé už dneska sestavují nějakou protibabišovskou vládu, a když přijde čas, vyjádřím se k tomu…

Zaorálek, zakladatel Občanského fóra, je tu 27 let. Kalousek, lidovec a teď TOP 09, 27 let. Benda z ODS 26 let. To jsou pořád stejní lidé, kteří vždycky zničili každého, kdo chtěl s korupční hydrou skoncovat…, a proto iniciovali kauzu Čapí hnízdo... Oni vědí, že si mohou vodit nějaké politiky, třeba loutku ČEZ Bohuslava Sobotku, kterému nadiktovali, jak má ministr financí po mém vyhazovu z vlády hlasovat. A teď připravili megatunel rozdělení ČEZ, kdy jeho lukrativní část – obchod a distribuci – prodají svým kámošům, zatímco výrobu si nechá stát, což zaplatíme my všichni.  Stejně jako platíme bilion za soláry nebo 54 miliard za církevní restituce...

Bezpečnostní informační služba je pod premiérem, stejně tak Generální inspekce bezpečnostních sborů je pod předsedou vlády, antimonopolní úřad vede člověk z ČSSD, Nejvyšší kontrolní úřad taky bývalý poslanec ČSSD, rozvědka je pod ministrem Chovancem...

Ministr průmyslu Havlíček dal Australanům lithium za dva biliony... proč ho podepisoval? A to memorandum je podle právních analýz závazné, může to skončit jako Diag Human, kde byl na začátku jediný ministerský dopis. Proč se v memorandu píše o ochraně investic mezi ČR a Austrálií? To tam dal Havlíček naschvál, aby příští vládě vytyčil mantinely a ta musela jít Australanům na ruku. A bůh ví, jestli to vůbec jsou Australané, protože šéf té firmy pan Pavlík dělal dvacet let s Bakalou, studovali na stejné škole. Takže jsme zase u Bakaly, to je skandál.“ (4)

ČR samozřejmě není Amerika, kde se odehrává souboj státní elity, která sice disponuje globální mocí, ale jedná proti globálním zájmům (a reprezentované Clintonovou), s elitou preferující zájmy globální, jejímž zástupcem je Trump; což např. ruský analytik Pjakin definuje jako střet „stranoviků“ a „globalščiků“. Česko je na globální šachovnici – kde se odehrávají střety mezi USA, Ruskem, Čínou, EU spod. – pouhým pěšákem, takže jde spíše o souboj „malých českých vyžírků“ s relativně slušným ekonomickým dravcem.  Nicméně vzhledem k tomu, že mezi evidentní globální zájmy patří i korektní ekonomické a politické vztahy, pak Babiš patří spíše ke globalistům, zatímco jeho soupeře lze označit za „elitu“ národní.

A jaký bude vývoj po volbách, které Babiš sice suverénně vyhraje, ale současně říká, s kým nebude vládnout? Jsou dvě krajní možnosti: Tou první je menšinová vláda s tichou ad hoc podporou z celého politického spektra; a druhou možností je, že i přes suverénní vítězství skončí v opozici, poněvadž ekonomičtí vyžírkové všech stran se spojí a utvoří vládu národní zkázy. Pardon, spásy.

Zdroje:

(1) Překoná Donald Trump prezidenta J.F. Kennedyho?http://netsocan.cz/socan/num0117/stotrum.html#vstotrum

(2) Stunning Donald Trump Speech: “The Crossroads In Our History” – Video and Transcript….https://theconservativetreehouse.com/2016/10/21/stunning-donald-trump-speech-the-crossroads-in-our-history-video-and-transcript/

(3) Full Event: Donald Trump Rally in West Palm Beach, Florida (10/13/2016) Trump Live Florida Speechhttps://www.youtube.com/watch?v=Cd7PktjV5Ws

(4) Andrej Babiš: Ve vládě nebudeme s komunisty, Okamurou, ani s Kalouskemhttp://www.denik.cz/z_domova/andrej-babis-ve-vlade-nebudeme-s-komunisty-okamurou-ani-s-kalouskem-20171013.htm

 

Autor: František Stočes | sobota 14.10.2017 19:47 | karma článku: 30,20 | přečteno: 2086x
  • Další články autora

František Stočes

Kulturní paradox a aspekty moderní ideologie /7/

Ideologie moderní politické strany by měla vnímat civilizační rizika kulturního paradoxu, kterým je obrovský protiklad mezi úspěchy vědy a techniky a primitivními, masově vlivnými náboženskými ideologiemi.

23.11.2019 v 17:28 | Karma: 8,90 | Přečteno: 454x | Diskuse| Politika

František Stočes

Dobydou čeští družstevníci stupně vítězů? /6/

Během 1. světové války se angličtí nepřátelé družstevnictví pokusili nejen o ekonomickou likvidaci britských družstev, ale dokonce i o fyzickou likvidaci družstevních elit!

1.9.2019 v 17:27 | Karma: 9,53 | Přečteno: 414x | Diskuse| Politika

František Stočes

Přehled politické podpory družstevnictví /5/

Osudovým problémem Západu je, že ekonomika, generující mj. demokracii, solidaritu a spravedlnost, zde tvoří pouhých 5%; zatímco jejích 95% plodí predátorství, individualismus a egoismus. Západ se tak vyvinul v anomální civilizaci

19.8.2019 v 0:48 | Karma: 7,21 | Přečteno: 355x | Diskuse| Politika

František Stočes

Příběh britské Družstevní strany /4/

Ve Velké Británii byla před více než 100 lety založena politická strana, do které může vstoupit každý britský občan, který je členem některého z (dnes téměř 7000) britských družstev. Jmenuje se the Co-operative Party (CP)

15.8.2019 v 23:31 | Karma: 5,33 | Přečteno: 283x | Diskuse| Politika

František Stočes

Utajovaná družstevní epopej /3/

Absurdní střet predátorské a byrokratické marxistické ekonomiky, popsaný v předchozím blogu /2/, zcela zdeformoval vývoj XX. století.

8.6.2019 v 15:24 | Karma: 10,12 | Přečteno: 613x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:28

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

Škodlivé ruské aktivity mimo jiné v Česku nás znepokojují, uvedlo NATO

2. května 2024  19:12

Severoatlantickou alianci znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku,...

  • Počet článků 191
  • Celková karma 22,56
  • Průměrná čtenost 2103x
Publicista, externí komentátor někdejšího deníku Právo lidu. Člen ČSSD 1992-2018. Dřívější aktivity: Koordinátor družstevní skupiny při o.i. Alternativa zdola. Předseda o.s. Autentičtí sociální demokraté, vydavatel a šéfredaktor on-line měsíčníku NETSOCAN. (www.netsocan.cz).

Seznam rubrik