Studenti si brzy zvolí svého krále

Příjemný večer, skvělá muzika, hodně piva a studenti brněnských škol. Tak vypadá každoroční studentský svátek Majáles. V Brně se letos bude konat v pátek 7. května.

Oslavy Majálesu 2010 už probehly v Hradci Králové, Praze a Plzni.majales.cz

Brno – Svátek Majáles je oslavou studentského života, mládí a volných chvil před zkouškovým obdobím. Pro studenty brněnských škol organizátoři připravili jednodenní hudební festival i další doprovodné akce. „Majáles nemá být dalším z velkých festivalů, ale studentskou oslavou. Proto zveme kapely, které jsou všeobecně populární, na které si návštěvníci zatančí, pobaví se, ale zároveň nebudou chodit na Majáles jenom kvůli nim,“ vysvětlila mluvčí Majálesu Alžběta Pavlínová.

Páteční program zahájí ve čtrnáct hodin Ivan Mládek a Banjo Band. Poté se na hlavním pódiu vystřídají kapely Sto zvířat, Vypsaná fixa, Horkýže Slíže, Kryštof a Support Lesbiens. Na vedlejší stage budou fanoušky lákat například Xindl X nebo UDG. Po skončení hlavního programu na Velodromu budou pro zájemce připraveny autobusy, které je odvezou do klubu Fléda na oficiální afterparty. „Každý rok bývá Majáles skvělý, proto se tam chystám i letos. Už jsem dlouho nebyl na žádném koncertě a navíc to bude dobré odreagování před zkouškovým obdobím,“ uvedl student VUT Zbyněk Sailer.

Kromě hudebních lákadel bude důležitým bodem programu volba studentského krále. Přesvědčovat diváky o svých kvalitách budou letos čtyři kandidáti: Cenzanni z Fakulty sociálních studií a Flundr de Filé z Fakulty informatiky za Masarykovu univerzitu, Jakub Drs za Vysoké učení technické a za Škoďák za univerzitu Mendelovu.

Každý z nich se snaží získat hlasy originálním volebním programem. Flundr de Filé například studentům slibuje speciální budící služby do nočních rozjezdů, Škoďák zase uznávání absencí z důvodů kocovin. Nový král Majálesu získá nejen věčnou čest a slávu, ale také odměnu pět tisíc korun. „Protože jsem z Masaryčky, budu volit někoho z naší školy. Jinak ale volbu krále moc nesleduju, jdu si spíš poslechnout dobré kapely,“ řekl student Filozofické fakulty Tomáš Zeman.

Jako doprovodný program bude na Velodromu například Jarmark studentských organizací a studenti zvolí novou Miss Majáles. Podrobný program naleznete na internetové stránce http://brno.majales.cz/program/hlavni-den-oslav/, další informace na stránce http://www.majales.cz/.

Vendula Karásková

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stisk Studentský deník | středa 5.5.2010 14:00 | karma článku: 5,76 | přečteno: 814x