Studenti poměří své dovednosti ve filmové soutěži

Brněnští vysokoškolští studenti celý semestr natáčeli videa, která představí na čtvrteční soutěži krátkometrážních filmů. Vítězové soutěže obdrží sošku Filmobola.

10. filmovy festival studentskych filmu

Brno – Čtvrteční večer na brněnské fakultě informatiky bude patřit přehlídce studentských krátkometrážních filmů. Diváci se mohou těšit na tříhodinovou podívanou, ve které organizátoři promítnou třináct soutěžních snímků, které natočili studenti Masarykovy univerzity.

„Každý soutěžní film trvá maximálně deset minut a na jeho přípravě se vždy podílela skupinka minimálně tří studentů,“ přiblížil snímky organizátor festivalu Michal Hečko. „Filmy mohly mít jakýkoliv námět i žánr, ale letos se sešlo nejvíce komedií,“ doplnil. Festivalová videa vznikla jako součást předmětu Produkce audiovizuálního díla vyučovaného na fakultě informatiky, ale na výrobě jednotlivých snímků spolupracovali studenti všech fakult Masarykovy univerzity.

„Chystám se na festival, abych podpořila svého kamaráda, který připravil jeden ze soutěžních filmů,“ uvedla pravidelná návštěvnice festivalu Jana Ondrášová. Nejlepší snímky budou na konci večera oceněny souškou Filmobola, což je maskot festivalu. Soutěž se uskuteční ve dvou kategoriích. V jedné vybere nejlepší snímek odborná porota, jejíž složení ještě není známé, v druhé kategorii zvolí nejpovedenější video sami diváci.

Festivalového večera se v loňském roce zúčastnilo více než šest set diváků a letos organizátoři předpokládají ještě vyšší účast. „Budeme promítat ve třech sálech, ale jejich kapacita ani tak nestačí diváckému zájmu,“ prozradil Hečko a dodal, že spousta diváků bude muset stejně jako loni sedět na schodech.

Letošní, již desátá soutěžní přehlídka studentských filmových výtvorů, začne třináctého května o půl osmé večer v budově fakulty informatiky a vstup pro návštěvníky bude zdarma.

Více informací o programu na http://festival.fi.muni.cz

Romana Hrbková

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stisk Studentský deník | úterý 11.5.2010 20:00 | karma článku: 6,08 | přečteno: 663x