Motosalon nabízí krásné stroje i ženy

Největším sjezdem fanoušků motorsportu z České republiky i ze zahraničí ožilo od středy Brněnské výstaviště. Kromě představení nových modelů motorek a čtyřkolek na návštěvníky čeká bohatý doprovodný program.

Motosalon na Brněnském výstavišti je největší oborovou prezentací ve střední Evropě. Je zároveň jediným motocyklovým veletrhem s pověřením Svazu dovozců automobilů. V pořadí už třetí ročník mohou zájemci navštívit až do 11. 3. 2012.

Pořadatelé motosalonu se snaží vyjít vstříc všem návštěvníkům. Ať už se jedná o příznivce chopperů nebo supersportů, vysněný stroj je pro každého na dosah několika kroků.

Podle největšího zástupu obdivovatelů je jednou z hlavních atrakcí nový Triumph Speed Triple R. "Lidé zřejmě chtějí evropskou kvalitu s nejlepšími výsledky z veškerých odborných testů," uvedl ředitel Triumph ČR Radek Klimeš.

Na Motosalonu se představují největší jména motorsportu včetně Yamahy a Hondy. Jejich stánky, největší v celém pavilonu, obklopují čím dál větší davy navštěvníků. Kromě pohledu na vystavované motorky hlavně touží po alespoň jediné fotografii pózujících dívek.

Svůj stánek mají také zástupci brněnského motocyklového okruhu. S povinnou ženskou ozdobou návštěvníkům představují závodní motorku českého jezdce Karla Abrahama.

Na své si přijdou nejen fanoušci motorek. Velký prostor je vyhrazen i pro nejnovější čtyřkolky. Přestože se u nich netvoří stejné davy jako u stánků obklopených spoře oděnými dívkami, mezi návštěvníky si své přiznivce vždy najdou.

Kromě obdivování nejnovějších motorek a čtyřkolek mají návštěvníci možnost navštívit jeden ze stánků s motoristickým příslušenstvím. Mnohým se některé kousky natolik zalíbí, že si novou helmu nebo rukavice ihned zakoupí. Pavilon se poté zaplňuje plně vyzbrojenými motorkáři se stroji v nedohlednu.

Doprovodný program nabízí všem přihlížejícím rozmanité dovednostní soutěže, od soupeření v ideálním startování přes malý kvíz až po simulované ježdění po zadním kolem. Program na jeviště moderuje Standa Berkovec.

Kaskadéři si v rámci doprovodného programu připravili pro diváky krátké vystoupení. Klasické ježdění na zadním i předním kole doplňují momentem v ocelové kouli i několika skoky na dětské koloběžce.

Největší zábavou rodičů se v době veletrhu stává aranžování potomků na nové motorky, kde si je dlouhé minuty fotí ze všech úhlů. Snaží se připravit další generaci, která jistě navštíví Motosalon v následujících letech.

Martin Klusoň

 

Přečtěte si také: Je to moje dítě i poslání, říká o Literárních večerech zakladatel Jan Delong

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stisk Studentský deník | sobota 10.3.2012 15:57 | karma článku: 17,96 | přečteno: 1340x