Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Politologie a "filosofie" (přesněji dějiny filosofie před její matematisací) v Brně. To není vzdělání, jímž by se bylo lze chlubit.

Ale to nevadí.

V otázkách věroučných nejde o vzdělání, ale o vztah k Bohu.

1 0
možnosti
Foto

J85i13ř84í 22T18u47r26n20e53r

20. 12. 2015 13:24

Myslím, že podstata slavení, a zvláště pak prožitku Vánoc nespočívá ve víře v boha, stejně jako ateista nemusí být marxista (což samo o sobě není ani zločin ani hanba), tím spíše ne marxista-leninista (tam bych se už asi urazil). Moje představa vánoc se míjí s představou autora i řady komentujících. V té souvislosti mne napadá jeden z mnoha atributů vánoc: smíření se s druhými i sám se sebou:-)

0 0
možnosti

Ukázkový produkt moderních filozofických škol. Je legrační, že se prohlašuje za agnostika, když zde na blogu idnes publikuje silně ateisticky pozitivní proti-náboženské pamflety a je aktivním členem militantně anti-náboženského spolku oscar.

Mimochodem křesťanské Vánoce nikdy nebyli náhražkou za pohanský svátek zimního slunovratu. To je dávno vyvrácený mýtus.

2 4
možnosti

J57a29n 17M83e52r76t89a

21. 12. 2015 0:09

On vysvětlil, v jakém smyslu je možné považovat ho za agnostika. Když někdo řekne, že je agnostik, tak to většinou znamená, že říká, že neví, jestli existuje nějaký bůh nebo ne. Jan Werner, podobně jako mnozí další ateisté, si uvědomuje, že nemůže bezpečně prokázat neexistenci všech možných bytostí, které by se daly nazvat bohem. Maximálně je možno s vysokou spolehlivostí (ale ne absolutní jistotou) vyvrátit určité konkretizované bohy. Takže také vlastně neví, jestli nějaký bůh existuje, v tom smyslu se může považovat za agnostika, zároveň ale v žádného boha nevěří, takže se považuje za ateistu.

Někdo by mohl namítnout, proč tedy tak ostře vystupuje proti náboženství, když neví, jestli nějaký bůh existuje. Jenže na to se dá říct, že stoupenci různých náboženství nepodali žádné dobré důkazy, že existují bohové, v něž věří. Přesto si mnohdy nárokují různá zvláštní práva, indoktrinují děti apod.

2 0
možnosti
Foto

K72a78r35e77l 79C59a20c84h

20. 12. 2015 0:48

No jak vidím, tak se do Vás již pustili. Tak Vás alespoň já podpořím. Jsem také agnostik, tedy člověk, který nemůže dokázat že Bůh není, ale který v existenci nějakého zosobněného Boha, tak jak ho vykreslují jednotlivé církve prostě nevěří. Církve jsou nejstarší politické strany, jejichž účelem vždy bylo organizovat lidem život. Vždy bylo snáze realizovatelné něco, když kazatel řekl, že to chce Bůh, než kdyby řekl - to chci já, nebo to chce pan biskup. Knížky o bozích ale čtu rád. Třeba od Bredforda Černošský Pánbůh a páni Izraeliti je krásná interpretace Starého zákona. No a Křest sv. Vladimíra od K.H.B. o slovanském Perunovi je úplně úžasné čtení. Tam se člověk dočte na co vlastně lidé potřebují bohy.

2 1
možnosti
Foto

Nevím, co budou o pohádkové bytosti vykládat ti, co se Bohem, se skutečným Bohem setkají osobně na Posledním soudu. Nejspíš tady to:

Že se jednou třást budou strachem, strachem, jaký ještě nebyl. Žalm 53,6

3 1
možnosti

J43o15s44e67f 81P26o81t62r

19. 12. 2015 23:31

Největší problém je, že všichni dnešní intelektuálové jako je Jan Werner a protože to píši dneska, kdy v Hyde Parku vystoupil profesor Fleger (ubohost sama), tak i pan Fleger, žijí ve falešném neomaexistickém výkladu světa - člověk se rodí nevinný, zkazí ho společnost, musíme změnit společnost i člověka a co nám v tom překáží jsou existující náboženské systémy.

Pravda je taková, že člověk je z podstaty agresivní, po celou dobu své existence vedl války a co jediného ho může usměrnit a to buď k lepšímu, nebo i k horšímu je určitá civilizace.

Panu Wernerovi bych chtěl připomenout, že tomu není tak dlouho, kdy polovinu světa zachvátila nová, pokroková, šťastnou budoucnost slibující civilizace, ateistický marxismus-leninismus. Ke své instalaci si vyžádal na 100 milionů lidských obětí (viz Solženicyn:Souostroví Gulag). Nakonec se tento systém sám od sebe rozpadl, zmizel a bohužel po sobě zanechal (kromě Kuby a KLDR) množství duševních pohrobků, pana Wernera, profesora Flegera ......

4 1
možnosti

Člověk je jenom jeden z mnoha živočišných druhů, které se na této planetě vyvinuly.Pochybuji, že zde bude tak dlouho jako třeba dinosauři.

0 0
možnosti

:....vystudoval na Masarykově univerzitě politologii a filozofii, a ví všechno - fakt dobrý ;-D;-D;-D

4 0
možnosti

Berany berany duchovno...:-)

0 0
možnosti

takový ateista prožije svůj život a jeho životní pouť skončí, pak jsou dvě možnosti, není vůbec nic nebo získá neodbytný pocit že jede v pěkníém průšvihu

4 0
možnosti

Tak to mají někteří věřící ještě těžší - jedou v průšvihu už za živa.

2 0
možnosti
Foto

J60i69ř12í 47K44i17n90d34l

19. 12. 2015 19:04

Nevím, už který vědec na otázku proč věří v Boha řekl :„V tomto světě existuje život a pohyb, změna, vznikání a zanikání.Všechno, co se pohybuje, muselo být nejdříve nějakou silou do pohybu uvedeno.Kdo to všechno tedy uvedl do pohybu? Akonečně: ať se podíváme na cokoliv: na přírodu, na stavbu rostlin, na chovánízvířat, všude rozeznáváme tolik plánování, inteligence a rozumu, že prostěmusíme předpokládat inteligentního Stvořitele-Ducha. Jinak vám nedoporučuji dětem číst pohádky a učit je historii i tam je plno násilí. Zejména pozor na pohádku a " O perníkové chaloupce " Mně, když bylo sedm let, dostal jsem knihu Biblické příběhy od I. Olbrachta a některak to mojí mysl nepoškodilo, ale naopak.

5 0
možnosti

I39v81o 61B61o36u67š30e

19. 12. 2015 21:38

Nojo, ale kde se vzal ten co to všechno uvedl do pohybu?

3 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com